את סלט הכרוב המפורסם של לימור (הנהדרת שהביאה לנו את הכעכים, סלט החצילים במיונז והתרד המוקרם) זללתי בהנאה כבר בכמה מפגשים, ובכל פעם כל באי השולחן הסכימו פה אחד שמדובר בסלט מנצח, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול (במיוחד תשאלו את יאירוס ). אז היום, באיחור קל, אני חייבת להודות, אני שמחה לשתף גם אתכם בסלט הממכר הזה.
לפני שנתחיל, אתוודא כי בכל זאת שיניתי מעט את המתכון המקורי וקיצצתי קצת בסוכר, שיש לא מעט ממנו במתכון, ואפילו המרתי את חלקו במייפל (כף המייפל ברוטב היתה כף סוכר לבן ו-2 כפות הסוכר החום הכהה שבתערובת האטריות והשקדים היו 3). אתם כמובן מוזמנים ללכת על המידות המקוריות, אך בעיניי המידות, כפי שכתובות במתכון, בהחלט מספקות את המתיקות הרצויה.
מה שהופך את הסלט הזה לכל כך טעים הוא בעיקר התוספת הקראנצ'ית המופלאה של תערובת האטריות והשקדים המקורמלים. אנו לא נבשל את האטריות אלא נשבור אותן, נקרמל בסוכר חום ואף נוסיף להן שקדים – שלא ייחסר.
שימו לב שאטריות הביצים שלימור ייעצה לי לשלב בסלט הן כאלה שכתוב עליהן "ללא צורך בבישול" – ולכן השתמשתי באטריות המסולסלות של הסדרה האסייתית של אסם, בהן כל חבילה מורכבת מכמה חפיסות של 50 גר' – כך שהשתמשתי בשתי חבילות קטנות. כמובן שניתן להשתמש באטריות ביצים אחרות – העיקר שיהיו כאלה שאינן דורשות בישול.
הותיקים מביניכם אולי זוכרים כי זהו לא סלט הכרוב עם האטריות הראשון כאן בבלוג, סלט זה מצטרף לצד סלט הכרוב, גזר אטריות ועוד הפתעות.
את הרוטב הנהדר כמובן שאפשר להכין גם יום מראש ולאפסן בצנצנת עד להרכבת הסלט. אם אתם במצב רוח עצלני ולא רוצים לעמוד ולחתוך כרוב, אספר לכם שגם תערובת הכרוב והגזר בשקיות תעשה כאן את העבודה – השתמשו בשתי שקיות טריות כאלה. דרך אגב, גם את תערובת השקדים והאטריות ניתן להכין מראש ואז לפני ההגשה כל שנותר הוא לשלב ולערבב בין כל המרכיבים. שימו לב שייתכן ותבחרו לא להוסיף את כל התערובת הקראנצ'ית של האטריות והשקדים לסלט (זו כמות תערובת לסלט ענק) – מה שלא תוסיפו הכניסו לצנצנת סגורה, כך שתישאר לכם תערובת קראנצ'ית לשילוב בסלט הכרוב הבא שלכם.
היכונו להתאהב בסלט כרוב קראנצ'י וכיפי עם שלל מרקמים וטעמים שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.
מצרכים:

לסלט:
כרוב קטן חתוך לרצועות דקות מאד
אופציונאלי:
גזר גדול (או שניים קטנים) מגורד על פומפיה
לרוטב:
1/2 כוס שמן חמניות
1/4 כוס חומץ 5%
1 כף מייפל
4 שיני שום כתושות
3 כפיות חרדל צהוב
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
לתערובת השקדים והאטריות:
כ-80 גר' שקדים פרוסים (אפשר גם שבבי שקדים)
100 גר' נודלס ביצים ללא צורך בבישול, שבורים גס (בעזרת הידיים)
2 כפות סוכר חום כהה
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה או בצנצנת את כל חומרי הרוטב: 1/2 כוס שמן החמניות, 1/4 כוס החומץ, כף המייפל, 4 שיני השום הכתושות, 3 כפיות החרדל הצהוב, 1/2 כפית המלח ו-1/2 כפית הפלפל הלבן. מניחים בצד.


מכינים את תערובת השקדים והאטריות:
מכניסים למחבת קטנה את שברי האטריות (אפשר לפורר אותם תוך כדי הכנסתם למחבת) ו-2 כפות הסוכר החום ומערבבים מדי פעם עד שהאטריות מתחילות להשחים.


מוסיפים את שברי השקדים וממשיכים לערבב עד שהתערובת שחומה ואחידה (שימו לב שלא יישרפו).

מרכיבים את הסלט:
אם תערובת השקדים והאטריות הספיקה להתקשות, מפוררים אותה מעט עם האצבעות.
מכניסים לקערה גדולה את רצועות הכרוב (וגם הגזר המגורר, אם משתמשים) ואת תערובת שברי השקדים והאטריות המקורמלים.
שימו לב שייתכן ולא תצטרכו להשתמש בכל תערובת האטריות והשקדים. מה שנשאר מומלץ לשמור בצנצנת סגורה עד להרכבת הסלט הבא.
שופכים מהרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.




עד הפעם הבאה,
מיכל