מרק פטריות וכוסמת מעולה

זוכרים שבמתכון למרק החורפי והנפלא הזה הבטחתי לכם שיהיה פה בקרוב מרק נוסף מהרפרטואר העשיר של דינה? אז הנה הוא כאן. היום אציג בפניכם מרק פטריות וכוסמת. אתחיל ואומר, כי בעיקרון אני לא מאוהדי הכוסמת, ולכן כששלי סיפרה לי על המרק הזה מיד הסתייגתי.

גדלתי בבית של אמא אוהדת כוסמת מושבעת, ולי.. לא נעים לומר.. כוסמת תמיד עשתה אסוציאציה של כלב רטוב. אך כששלי התעקשה שמדובר במרק מיוחד ביותר, שעלול אפילו לשנות את דעתי על כוסמת אחת ולתמיד, החלטתי שאני חייבת לעצמי לנסות אותו (הרי בעבר היו לי יחסים דומים עם סלרי, עד שהגיעה סלט הסלרי המעולה ושינה את דעתי לעד).

הזמנתי ספונטנית את אביגוש ואלעדי הזורמים לארוחה קלילה של סלט ומרק (אכלנו את החסה בוינגרט המושלם הזה, אה וגם מנת כרוב שבקרוב תעלה כאן ..) והסכמנו פה אחד שמדובר במרק שצריך להיות כאן. הוא היה לי טעים, ואפילו מאד!

הופתעתי לגלות ששלושתם לא "עלו" על הכוסמת שבמרק בכלל, הם היו בטוחים שמדובר בכלל בגריסים.. ואני, שידעתי והרגשתי את הכוסמת, גיליתי שדווקא היא אפילו מוצאת חן בעיניי.. לפחות בקונסטלציה הזו במרק, יחד עם הפטריות ושאר הירקות. גיליתי שהכוסמת ממש מדגישה את הטעם של הפטריות והם עובדים יפה מאד יחד. מה שכן, שימו לב שיש לשטוף את הכוסמת לפני השימוש. אני פשוט השריתי אותה בקערה עם מים בשלב טיגון הבצל והפטריות עד שהגיעה תורה להצטרף לסיר.

כשהתחלתי לכתוב לכם את המתכון קראתי קצת על כוסמת והופתעתי להבין באמת עד כמה היא בריאה לנו. מסתבר שכוסמת היא אחת הפחמימות היותר טובות ובריאות שיש לצרוך. הכוסמת עשירה, בין היתר, בברזל ואבץ והיא אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן באשר הם. יתר על כן, החלבון שבכוסמת הינו חלבון מלא העוזר בהורדת לחץ דם גבוה, בהורדת הסוכר בדם ובהורדת רמת הכולסטרול בדם. פששש… תודו שמרשים ביותר.

כזכור לכם (או שלא ), יש כבר בבלוג מרק פטריות עשיר ופשוט מצוין (של אמא שלי אהובתי), אך אין זה אומר שאין מקום לגרסאות נוספות ומגוונות של מרק פטריות. אם אתם אוהבים פטריות ואוהבים מרקים (איך אפשר שלא?!) אני ממש ממליצה לנסות את שניהם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות

1 סלסלת פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה גדול (או 2 קטנים) חתוך לקוביות קטנות

1 גזר מקולף ומגורד על פומפיה

2 שיני שום קצוצות

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1/2 כוס כוסמת שטופה

30 גר' חמאה + 3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים בסיר בינוני/גדול את החמאה ו-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד ששקוף.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את שני סוגי הפטריות, מתבלים בכפית מלח ובפלפל שחור טחון טרי בנדיבות ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמצטמקות ומעט משחימות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים כ-8 כוסות מים, מחכים לרתיחה, מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והכוסמת ומבשלים במשך כ-30 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

במקביל, מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הגזר המגורד, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כמה דקות עד שמעט מתרכך.

מתבלים את הגזר המגורד במעט מלח ופלפל, מוסיפים את השום והפטרוזיליה, מערבבים ומטגנים עוד כדקה נוספת.

צילום: דוד בכר/הארץ

לאחר חצי שעת בישול בודקים אם התפוח אדמה מבושל דיו, מוסיפים את תערובת הגזר למרק, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות. מתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
12 תגובות
  1. כרמלה הגב

    למה לא לטגן את הגזר והשום כבר בשלב של טיגון הבצל ולחסוך ניקיון של עוד מחבת ?

    • מיכל הגב

      היי כרמלה, את תערובת הגזר-שום-פטרוזליה מטגנים לחוד בסוף הבישול על מנת להוסיף למרק טעם וארומה מיוחדים ושונים. ממליצה לאמץ.

  2. מרים הגב

    במה אפשר להחליף את הפטריות אם בכלל

    • מיכל הגב

      זהו מרק פטריות, כך שאי אפשר להחליפן.. אבל יש המון מרקים מעולים ומומלצים בבלוג שאני ממליצה לעיין בהם אם את לא חובבת פטריות

  3. אלה הגב

    יצא אחלה מרק, אהבו פה מאוד
    תודה רבה

  4. תמי הגב

    אפשר גריסים במקום כוסמת?

  5. טלי הגב

    הכוסמת במתכון חומה או ירוקה?

  6. נגה הגב

    המרק חוסל עד לכף האחרונה, תודה רבה על מתכון מעולה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן