מרק חורפי, אדום ופיקנטי של ירקות, שעועית ופרגיות

לפניכם מונח סיר מרק חורפי, פיקנטי, אדום ועשיר בשלל ירקות, שעועית ואפילו קוביות פרגיות. מרק שיכול להוות גם ממש ארוחה משביעה ומזינה. אם אתם מעדיפים, כמובן שישנה אפשרות להפוך את המרק לצמחוני ופשוט לוותר על תוספת הפרגיות או לחילופין, אתם מוזמנים דווקא להפוך אותו ליותר בשרי ולהמיר את הפרגיות בקוביות בשר בקר (כמו שעשינו במרק החורפי הנפלא הזה).

גם מתכון נפלא זה מקורו אצל דינה, אמה של שלי שלנו, שמסתבר שידועה (גם) בזכות רפרטואר המרקים המיוחד שלה (אל דאגה מרק נוסף שלה יעלה בקרוב).

לגופו של מרק, ישנו ברשימת המצרכים פלפל חריף ירוק שלם קצוץ דק, אך כמובן שאתם מוזמנים לשחק עם חריפות המנה. החריפות תהיה תלויה הרבה במידת חריפות הפלפל החריף, אך בבקשה אל תוותרו על לפחות מעט פיקנטיות במנה (אני בעד הרבה כמובן). אפילו שלי, שאינה אוכלת מאכלים חריפים כלל וכלל, מדגישה כי מעט חריפות חשובה במרק זה. אשתף אתכם שכשצילמנו את המרק "נפלתי" על פלפל חריף ממש "רוצח", כך שחצי ממנו עשה את העבודה מעל ומעבר.

בנוסף, שימו לב שנשלב במנה שעועית מבושלת קפואה, אין שום צורך להפשיר אותה לפני – פשוט הוסיפו אותה ככה למרק. ישנה אפשרות להוסיף, עם סיום הבישול של המרק, תערובת של שום ופטרוזיליה (הכל מפורט במתכון). השארתי שלב זה כאופציונלי – אבל אני מאד ממליצה שלא לוותר על פצצת הטעם הנפלאה הזו.

היכונו למרק נהדר ועשיר שממש הביא איתו את החורף לביתי.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות

1 כרישה חצויה ופרוסה דק

1 גזר מקולף ומגורד על פומפיה

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק

1 ראש סלרי מקולף ומגורד על פומפיה

3-4 נתחי פרגית חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ

1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס שעועית לבנה קפואה

1 רסק עגבניות קטן (100 גר')

1/2 כף פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

כ- 2 כפות שמן חמניות

מיץ מ-1/2 לימון

אופציונאלי:

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום קצוצות דק

הוראות הכנה:

בסיר בינוני-גדול מחממים את שמן החמניות על להבה בינונית-גדולה ומטגנים את הבצל והכרישה עד שנהיים שקופים, תוך ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את הגזר, הפלפל האדום, הפלפל החריף וראש הסלרי ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-5 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שמשנות את צבען מכל הכיוונים (אין צורך בבישול מלא של הפרגיות בשלב זה).

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה המתוקה, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור טחון ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים כ-8 כוסות מים, מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, השעועית הקפואה, מערבבים ומבשלים עם סיר מכוסה עוד כ-30 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בודקים אם תפוח האדמה מוכן לאכילה ומתקנים תיבול במידת הצורך (הוספתי עוד חצי כפית מלח).

מכבים את הלהבה וסוחטים פנימה מיץ של חצי לימון.

צילום: דוד בכר/הארץ

ישנה אפשרות (מומלצת) במקביל לבישול המרק לטגן בכף שמן זית 2 שיני שום קצוצות יחד עם חופן עלי פטרוזיליה קצוצים במשך כדקה ואז לערבב לתוך המרק עם סיום הבישול.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. מיכל הגב

    האם יש תחליף לשעועית ? לא אוהבים אצלינו…

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן