מרק חורפי ומנחם של ירקות, שעועית ובשר

את המרק החורפי והעשיר הבא אמי מבשלת כבר שנים, כל פעם בגרסה קצת אחרת. לפני מספר שבועות בילינו יחד כמה ימים בניו יורק הקפואה ובישלנו, לראשונה יחד, את המרק המנחם, המחמם והמדהים הזה. ממש מרק מרפא, אם תשאלו אותי. כשחזרתי ארצה לבידוד ארוך מנשוא (קורונה משפחתית שלא דילגה על אף אחד) שחזרתי את המרק במטבחי והיום אני גאה להציג אותו בפניכם.

מדובר במרק שמלא בכל טוב, יש בו הכל מהכל, גם המון ירקות, גם קטניות, גם בשר.. שלא ייחסר. ואם אין לכם כמה מצרכים מהמתכון.. עדיין ייצא מצוין, פשוט פתחו את מגירות הירקות ואלתרו עם מה שיש. כמובן שהמרק יכול להיות צמחוני (ואפילו טבעוני) בקלות אם תשמיטו את הבשר ותמירו את ציר הבקר/עוף בציר ירקות או מים. מי שהולך על הגרסה הצמחונית, מוזמן להמיר את הבשר במעט גריסים. המרק ייצא נפלא גם בלי תוספת זו משום תפוחי האדמה והשעועית שכבר מספקים את התוספת הפחמימתית המנחמת המתבקשת. אך לאוכלי הבשר, אני מבקשת, אל תוותרו על הקוביות הקטנות של הבשר, שמוסיפות כל כך הרבה והופכות את המרק לארוחה משביעה של ממש.

שימו לב שאין צורך להשרות שעועית לבנה לילה לפני עבור הכנת מרק זה, אלא פשוט נוסיף למרק פחית שעועית ברוטב עגבניות (עם הרוטב!). זוהי אותה שעועית ששילבנו כבר במתכון של הצ'ילי קון קארנה המעולה. אספר לכם שיש לי מקום חם בלב לפחיות שעועית ברוטב האלו, עוד מימיי כילדה בריטית (שעועית ברוטב על אורז כמובן ). בנוסף לרוטב העגבניות המתקתק של השעועית, נוסיף למרק גם פחית של עגבניות קצוצות, כך שנוזל המרק המופלא הזה הוא גם סוג של מרק עגבניות דליל, אך הכי עשיר שאי פעם אכלתם.

תתכוננו להתאהב במרק חורפי, מנחם, משביע ומרפא שמהווה ארוחה של ממש, אליה תרצו לחזור שוב ושוב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן קצוץ דק

2 כרישה, רק החלק הלבן, קצוץ דק

כ-300 גר' בשר בקר כמו שריר/כתף, כל בשר מעט שומני שמתאים לבישול ארוך, חתוך לקוביות קטנות

שורש סלרי, מקולף ומגורד על פומפיה

שורש פטרוזיליה, מקולף ומגורד על פומפיה

1 גזר מקולף ומגורד על פומפיה

1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות

חופן שעועית ירוקה או אפונת שלג, קטומת קצוות וקצוצה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1 פחית שעועית לבנה ברוטב עגבניות (כ-580 גר')

חופן עלי סלרי קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

חופן עלי שמיר קצוצים

כ-7 כוסות מים, כאשר חלק מהן (לפחות 2) מומרות בציר עוף/בקר

פחית עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית פפריקה אדומה (אפשר מעושנת)

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית סוכר חום כהה

הוראות הכנה:

בסיר בינוני עד גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והכרישה עד ששקופים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן, תוך כדי ערבוב, עד שמשנות את צבען ונצרבות מכל הכיוונים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים במלח, פלפל וסוכר חום כהה.

מוסיפים את שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי והגזר המגורדים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הזוקיני, השעועית הירוקה/אפונת השלג והסלרי ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את פחית השימורים של השעועית עם הרוטב ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ושיני השום ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת מוסיפים את הנוזלים (מים וציר) ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בכורכום, פפריקה וצ'ילי ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחכים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים עוד כשעה, כאשר תוך כדי טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ומבשלים עוד כחצי שעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף ביין

את המתכון המעולה הבא העבירה לי לי , אותה אחת

פירה ירוק

שמעתם על הפירה של הענק הירוק? טעים וחמאתי כמו פירה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. יונתו לבני הגב

    מרק החורף הזה הוא פשוט נהדר. הרבה הרבה קיצוץ אבל שווה כל רגע. תודה רבה!! זו מנה עיקרית בצורת מרק.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן