בחודשי הקיץ המתקרבים אלינו בצעדי ענק, תגיע הבמיה הטרייה למדפי הירקנים ולמרות שאנחנו עדיין לא שם, היום אני מביאה לכם מתכון פשוט וטוב של במיה בעגבניות.
הכיצד אתם שואלים? אז אענה לכם תיכף ומיד: אנחנו נשתמש בבמיה קפואה (שומו שמיים!). ארחיב ואומר, לפני שתסקלו אותי באבנים, שאני מתכננת להשתמש בקפואה והנפלאה הזו גם בשיא עונת הבמיה. תרגישו חופשי לעבור לפוסט הבא אם זה מעצבן אתכם 😀.
סיפור שהיה כך קרה: שנים שאחד הירקות שאבי הכי אוהב אם לא ה- זה במיה. במשך שנים אמי הייתה מפנקת אותו בתבשילי במיה טרייה שהיו כרוכים בעבודת הכנה מפרכת של קטימת הקצוות, פיזור מלח, ייבוש בשמש וטיגון עמוק. היא לא נהגה להכינה לעיתים קרובות לאור העבודה הרבה שהייתה כרוכה בהכנתה.
כשהיינו נפגשים לארוחות שישי עם משפחתה של דודתי, אמה רבקה (פרסיה במוצאה), תמיד, ללא יוצא מן הכלל, הייתה מגיעה עם סיר מלא בבמיה ברוטב עגבניות, ואבי (ואחיו שגם הם אובססיביים בקשר במיה) היה מתענג. באחת הפעמים הביעה אמי בפני רבקה את התפעלותה על ההשקעה והטרחה הכרוכות בהגשת מנת הבמיה בכל מפגש שכזה. רבקה ענתה לה מיד כי שום הכנה ושום נעליים – היא משתמשת אך ורק בבמיה קפואה והתוצאה כפי שאפשר להבחין – לא פחות ממצוינת.
מאותו יום ואילך, במיה בעגבניות (ובוורסיות נוספות כמובן) הפכה להיות תוספת שכיחה ביותר על שולחננו, שמתבשלת על הכיריים תוך דקות בודדות. היום אני שמחה להציג מנה קלילה זו בפניכם.
אני מודעת לעובדה שבמיה היא ירק מאד שנוי במחלוקת, יש אנשים שמתים עליו ואחרים שנגעלים ממנו ולא מבינים מדוע אדם שפוי יבחר לאכול ירק במרקם של.. 😆. אני מבקשת מהמחזיקים בדעה כזו או אחרת לנסות את המנה הבאה, הבמיה אינה רכה מדי ואינה מפרישה שום נוזל צמיגי ורירי בגרסה זו.
מצרכים:
שקית של במיה קפואה (600 גר'), אין צורך להפשיר
4 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ קטן
3 כפות שמן זית
רסק עגבניות גדול (260 גר')
1 וחצי כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית סוכר
הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
שופכים פנימה את הבמיה הקפואה (ישר מהשקית!) ומערבבים.
מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
כעת מוסיפים את המים הרותחים, המלח, הפלפל, הסוכר והכמון. מערבבים ומחכים לרתיחה.
מכסים חלקית את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה כאשר מדי פעם מרימים את המכסה לערבב כך שהתבשיל לא ייחרך בתחתיתו.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מגישים עם אורז לבן.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
20 תגובות
הי יקירתי,
כל כך נהנית לקרוא!!! מתכון מעולה שמכינה המון פעמים בהיותי נשואה לבעל ממוצא טורקי וגמאני מהללת את הבמיה הקפואה!!! אשרינו שזכינו…
אגב, אם יורשה לי, אני אומנם מאוווד נהנית לקרוא את הבלוג, והרבה פעמים מכינה ממנו מטעמים, אבל מבקשת, אם אפשר, ככה בקטנה, לחשוב גם עלינו, מי זה 'עלינו' את שואלת? אז אלה שכבר גידלו ילדים, הילדים פרחו מהקן, וצריכים לבסס את עיקר התפריט על מאכלי ירקות, כמה שאפשר דלי קלוריות, כי כידוע, עם השנים, נוספו לצערי אי אלו קילוגרמים מיותרים… אז אודה לך מאוד אם תוכלי להעשיר את רפרטואר תבשילי הירקות לכל אלה כמונו…אלף תודות מראש!!! וגם חיבוק הייתי מוסיפה 🙂
היי אילנה, תודה רבה על התגובה המושקעת מבטיחה לקחת את בקשתך לתשומת ליבי, כבר יש בטו דו ליסט לתקופה הקרובה כמה מתכוני ירקות מעולים וקלילים לקיץ הקרוב.. מקווה שתאהבי!
היי
לראשונה בחיי מעיזה לבשל במיה.
ירק שגיליתי (אני רצינית) לפני שנתיים.
הסיר על האש תכף אכתוב איך יצא.
מ ע ו ל ה טעים מאוד
יש!!!
שמחה מאד לשמוע, תודה על התגובה סמדר
זו הבמיה שאני חולם עליה מבית אמא
איזו תגובה מרגשת!
הי מיכל,
כבן הזוג הבשלן בחו״ל ויש לדאוג לארוחת שבת, אזרתי אומץ לבשל ולא לקנות אוכל מוכן בזכותך.
בזכות הכתיבה, ההדרכה והתמונות.
תודה רבה!
דרך אגב, יצא מעולה!
הי גלית, איזו תגובה משמחת ומרגשת! תודה וחג שמח
מיכל, אני מזמינה אותך להששתתף ב״פסטיבל״ תבשילי במיה. אנא סמסי את הטלפון או המייל שלך למייל שלי. אסביר
🙂
וואוו תודה על מתכון מושלם וקל! כל הזמן חיכיתי לחמתי שתגיע מטורקיה עם הבמיה ותכין לנו בארץ. והיום חחחח לא מחכה לה 🙂 תודה תודה ושוב תודה.
היי ליטל, בשמחה רבה!! כבוד גדול שהמנה עומדת ברמה של הבמיה של החמה מטורקיה 🙂
מעולה. קל וטעים. תודה רבה!
שמחה שאהבת, תודה מירב!
מתכוונת להכין במיה אבל קניתי טריה ….חבל שלא מסבירה בהזדמנות זו איזה טיפול דרוש לפני שנכנסת לסיר….
במיה טריה יש לקטום, לשטוף היטב ואז לייבש היטב לפני הבישול.
מתכון קל ופצצה הכנתי ויצא טעים ממש
היי אבישג, איזה כיף לשמוע, תודה!
פעם ראשונה שאני מכין במיה. יצא מעולה !
איזה כיף לשמוע יהודה – תודה על התגובה!