בהתאם למסורת, היום אני מגישה לכם הצעה נוספת לתפריט שבועות, בהתבסס על מתכונים רלוונטיים שעלו כאן בבלוג בשנה האחרונה.
בתפריט הקודם של שבועות 2018 עוד חזרתי על כמה בסטסלרס מהתפריט של 2017. כשממש אתמול, סוף סוף התיישבתי להרכיב לכם תפריט חדש, מרפרוף ראשוני ברשימת המתכונים שהעליתי מאז התפריט האחרון, הופתעתי לגלות כמה מתכונים שמתאימים בול (!!!) לשבועות העליתי מאז, כך שהפעם לא אחזור על אף מתכון אלא נעשה את "מיטב 2019" (מציעה לכם להעביר מבט גם בתפריטים הקודמים, למרות שיש לכם כאן מבחר נפלא, תמיד כיף להציץ ולהיזכר במתכון אהוב). עם יד הלב, כל הרשימה שכבר אמנה בפניכם מורכבת ממתכונים מצוינים אחד אחד (וסלחו לי על חוסר הצניעות 😀).
מי שמעוניין להתחיל בקוקטייל פתיחה פרשי מוזמן להציץ בקוקטייל אבטיח ורוזה המרענן.
ומה דעתכם על מרק זוקיני ויוגורט קר? שתגישו בכוסות קטנות עד שכל האורחים יגיעו?
לראשונות אני ממש בעד מנה אחת של דגים נאים: טרטר הסלמון או הסביצ'ה הים תיכוני מומלצים עד מאד.
נצלו את העונה הקצרה, והגישו ביסים של משמשים בתנור ממולאים ריקוטה.
גם מגש הבליני המהודר של אמי מתאים כמו יד לכפפה לארוחת השבועות.
צלחת עם גבינת חלומי בציפוי זעתר ופירורי לחם, לבטח תתחסל במהרה על ידי כולם.
אל תוותרו על קערה של הום מייד ציזיקי או לבנה.
לצד אלו וסלסלת לחמים טריים הייתי מוסיפה את הפלפלים הקלויים המצוינים ו/או החצילים בממרח לימוני (שאת שניהם תכינו מראש ותשכחו מהם עד רגע ההגשה).
גם הכרישה הפשוטה אך המצוינת תשתלב נפלא כאן.
אף הקיופולו הבולגרי מתבקש לצד פרוסת לחם שחור וגבינת בולגרית.
באגף הסלטים האפשרויות כה רבות, אני מציעה לכם לבחור מהרשימה המגוונת הבאה:
טבולה כרובית או סלט קוסקוס וירוקים נפלאים באגף הסלטים שאינם חלביים.
סלט נקטרינות, עגבניות ופטה קייצי ומעניין.
גם עם סלט הפטרוזיליה, השקדים והפטה אי אפשר ליפול. פרשי ונפלא.
ועל סלט הפסטה הקייצי בכלל כתוב "שבועות" בענק.
לי תמיד חשוב לדאוג למי שפחות חובב מאכלי גבינה, לכן אני מציעה להוסיף לשולחן מנה או שתיים מהבאות:
מנת האורז עם פטריות והערמונים שכל כך הרבה מכם אימצו באופן קבוע לביתם (ואני בהחלט מסכימה איתכם – מדובר בווינרית אמיתית!).
גזרים צלויים בחרדל ומייפל ו/או אצבעות בטטות מתובלות בתנור יוסיפו צבע והרבה טעם לשולחן.
אף מנות הדגים הנפלאות הבאות אינן חלביות ומשתלבות באופן מופלא בארוחה שלנו:
ראשון וחגיגי מכולם הוא נתח הסלמון המדהים הזה.
אופציות נוספות ומוצלחות ביותר הן: פילה דג בקשקשי ירקות/פילה דג בחלב קוקוס ובוק צ'וי/תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות דגים ברוטב לימוני. לא אמרתי שהבחירה תהיה קלה.
מבחינת פשטידות ומאפים ממש קשה לי לבחור:
ישנה את פשטידת החצילים הכל כך קלה להכנה, ממש בדיחה.
קיש הבצל המצוין, שקשה להפסיק ליישר וליישר.
עוגת העגבניות המלוחה והאלגנטית.
ואי אפשר בלי המצטרפת האחרונה כאן לבלוג – הלוא היא פשטידת התרד וגבינות הזו.
ולילדים (ובואו נודה על האמת, ממש לא פחות גם למבוגרים 😀) אי אפשר בלי פשטידת המאק אנד צ'יז המצוינת וכמובן ביסוני הגבינה שנחטפים במהירות הבזק (וקלים קלים להכנה!).
את אחת מהפסטות הבאות ניתן להכין ממש ברגע האחרון בקלי קלות: פסטה ביין אדום מרשימה , קייצית ומפתיעה או פסטה באנשובי ופרמזן.
באגף המתכון הנוסטלגי ישנן שתי מנות מופלאות: פשטידת/עוגת המלאי של סבתא מרים וכדורי הגבינה הרומניים (או ענני גבינה אם תרצו).
ולרגע שכולנו חיכינו – הרי אי אפשר בלי קינוחי שבועות הידועים!
בנוסף לשלל עוגות הגבינה הנהדרות שכבר יש כאן בבלוג, השנה נוספו כמה משגעות נוספות כמו עוגת הגבינה והלוטוס ועוגת הגבינה והאוכמניות – שתיהן וואו.
בנוסף יש את קינוח השוקולד והגבינה המדהים של עדידס, עוגת שכבות השוקולד והקצפת שניתן להכין מראש ושתחכה להגשה במקפיא.
אני מציעה גם לצרף לחגיגה את הסברינה המהירה ו/או פרפה החלבה האהובה ו/או הפבלובות האישיות. כולן יתאימו ועל כולן יחגגו.
רוצים גם עוגה בחושה ועונתית לצד כל הטוב הזה? הייתי הולכת על עוגת הפירות הבחושה הזו. אין מקום לטעויות.
שיהיה חג לבן וטעים במיוחד,
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
6 תגובות
הי מיכל,
תודה על מתכונים נהדרים וידידותיים למשתמש :)) אכן אימצתי כמה מהם.
לגבי מתכון האורז עם פטריות וערמונים. ברור לי שהכמות או המשקל של הפטריות והערמונים אינה קריטית, אבל אשמח אם תוסיפי משקל, וזה נכון לכל המצרכים בכל המתכונים. חלקנו עוקבים אחריך גם מעבר לים וחבילת ערמונים או להבדיל גביע שמנת יכולים להיות שונים לגמרי בגודל ובמשקל מזה המוכר בישראל.
תודה וחג שמח!
היי תמי! Note taken מבטיחה להקפיד יותר.. כיף שאת פה.
מיכל, תודה רבה על אסופת המתכונים. בחרתי, הדפסתי, עכשיו לסופר, ולעבודה…
ממש תודה. מבקרת אצלך בבלוג ביום חול ובשבת וחג. כל הכבוד לך!!
שלום נורית, תודה על המילים החמות! שמחה מאד שאהבת.. שיהיה חג שמח וטעים!
לפני שבועות הגעתי לבלוג שלך במקרה, בפעם הראשונה,
תודה רבה על מתכונים מעולים, הכל יצא טעים מאד:
תבשיל כרישה (פשוט ומיוחד), מאפה תפוחי אדמה ובטטה, מאפה פסטה ופטריות, פשטידת התרד (הצלחה!) ופאי הפקאן.
הי טובית, איזה כיף שאת פה! שמחה לשמוע על כל המטעמים השווים שהכנת מהבלוג.. מקווה להמשיך לספק את הסחורה 🙂