לבנה פשוטה וטעימה

לפני מספר ימים מיקה בכורתי חזרה מביתה של חברתה הטובה נועה וביקשה ממני (או יותר נכון דרשה ממני 😀) לקחת מאילנית, אמה של נועה, את המתכון ללבנה הטעימה שלה, אותו זוללת קבוע בכל פעם שמתארחת אצלם לארוחת ערב.

כאשר סימסתי את אילנית עם בקשה למתכון, היא שמחה לשמוע שמיקה כל כך התלהבה, אך קצת התפדחה לספר לי מהו אותו "מתכון" מוצלח ומדובר. עניתי לה כי אין דבר כזה מתכון פשוט או קל מדי, ואם מדובר ברק שתיים-שלוש פעולות פשוטות שמנפיקות מאכל ממש טעים, זה רק הופך אותו למשובח יותר 😀.

כאשר התחלתי לקרוא את ההודעה בדבר הטיטול (שכבר כמה שנים טובות לא נמצא בשימוש אצלי בבית), נזכרתי שבצעירותי גם אמי הייתה משרה, מדי פעם, יוגורט בטיטול במטבח וגם סבתי (אותה אחת החתומה על הורינקס הידועים), רק שאם אני לא טועה – היא הייתה קוראת לתוצר שלה סוג של ריקוטה (ייבדק בהקדם..).

אם כן, כפי שהבנתם, יש להתארגן על טיטול בד טטרה לפני הכנת הלבנה הזו – אז או שתקנו באיזה רשת פארם כמה שיהיו לכם בשלף, או שתעשו כמוני ותבקשו מאיזו חברה/בת/שכנה כמה טיטולים פשוטים אקסטרה שכבר לא משתמשת בהם (ושוב תודה לקרן שלי). אם אתם חוששים שהטיטול לא נקי דיו, הכניסו אותו לקערת מים רותחים לכמה דקות, הם כבר יעשו את העבודה.

אחרי שתשכיבו את היוגורט לישון בטיטול במשך הלילה, נשארת לכם עוד דקת עבודה ו-voila הרי לכם לבנה טעימה ומוצלחת עד מאד.

קלי קלות ושגורה בהרבה בתים, אך אם במקרה גם אתם עוד טרם הכנתם לבנה ביתית.. אני יותר משמחה להכיר לכם את הלבנה של אילנית. דרך אגב, במתכון אני מציינת 4 גביעים של יוגורט שזה ממש המינימום, אילנית לרוב מכינה לא פחות מ-12 גביעים, משום הקצב המסחרר שהלבנה מתחסלת בביתה.

בקרוב מאד, דרך אגב, יעלה פה מתכון על אותו עיקרון של הטיטול, רק של צזיקי יווני אסלי. שלא תגידו שלא אמרתי 😀.

מצרכים:

מצרכים ללבנה

4 גביעי יוגורט 4%

  • אילנית ממליצה להשתמש ביוגורט דנובה, אז כך עשיתי

מלח (כרבע כפית על כל גביע)

שמן זית

זעתר

אופציונאלי: סחוג

הוראות הכנה:

פורסים בד חיתול טטרה נקי ומורתח מעל מסננת שמונחת על קערה, כך שיש רווח לנוזלים בין המסננת לתחתית הקערה ושופכים את היוגורט על הבד.

יוגורט עם מלח

מניחים בכיור למשך לילה שלם או לחלופין קושרים את הטיטול המלא ביוגורט על הברז, כך שהנוזלים יטפטפו לכיור במשך הלילה.

בבוקר מעבירים את הגבינה שנוצרה לקערה ומערבבים פנימה את המלח, הזעתר ושמן הזית, לפי הטעם.

  • מי שמעוניין להוסיף ללבנה בעיטה חריפה מוזמן להוסיף גם מעט סחוג.

הלבנה בבוקר

עם שמן זית וזעתר

לבנה מעורבבת עם תיבול

מחסלים או שומרים בכלי סגור במקרר.

הגשת לבנה1

  1. אצלי מאד אוהבים זעתר, אז הוספתי כף שלמה וכ-3 כפות שמן זית.
  2. שימו לב שהזעתר גם מלוח, אז תהיו עדינים עם המלח.
  3. ניתן לזלף עוד שמן זית מעל הלבנה בעת ההגשה.

ביס מפרוסה עם זעתר

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

סופריטו

סופריטו, הצלי המפורסם מהמטבח הספרדי (ולא רק..) של עוף ותפוחי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אילן הגב

    הי.
    נראה טעים.. אני מנסה.
    אפשר להשתמש בלבן במקום יוגורט ?
    ודבר נוסף : את המלח את מוסיפה פעמיים… פעם עם היוגורט ופעם אחרי שהנוזלים ניגרו.

    • מיכל הגב

      הי אילן,
      יש להשתמש ביוגורט ולא בלבן ואת המלח יש להוסיף יחד עם השמן זית והזעתר (כבר יתוקן, תודה על ההערה )

  2. חנה הגב

    כד יוגורט תנובה 4%, שליש כוס מיץ לימון סחוט, כפית מחוקה מלח. זהו. לערבב, וליצוק לבד חיתול שמונח על מסננת.
    לסגור את הבד ולסחוט ולתת לזה לעמוד יום אחד במקרר או בחוץ בחורף על סיר שיאגור את המים הניגרים. לא לשפוך אתהמים כי הם בריאים מאוד לשתייה.. לפתוח הבד ולאכול את הלבנה בתיאבון.

  3. דורית כרמל הגב

    שלום.אפשר עם יוגורט עזים?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן