סיפרתי לכם בעבר על אהבתי למגזיני בישול, במיוחד אלה הנערמים בסטוקים אצל הוריי.
את המתכונצ'יק הבא הוצאתי מכתבה גדולה על בישול קוריאני שפורסמה ב-Cooking Light במהדורה של אוקטובר 2010. הוצאתי מאותה כתבה עוד כמה מתכונים שינוסו בקרוב, אבל בינתיים אני שמחה לחלוק איתכם את המלפפונים הבועטים האלה, שנותנים פייט נחמד לחמוצים הסטנדרטיים אליהם אנחנו רגילים. ביס ממלפפון אחד מלא בחגיגה של טעמים: מתוק, מלוח, חמוץ וחריף, אשר אופייניים למטבח הקוריאני. הגישו קערה של המלפפונים הללו לצד קערה של בשר בקר קוריאני על אורז והרי לכם ארוחה קלה ונפלאה.
אשתף אתכם כי יש לי פינה חמה בלב למלפפונים חמוצים המלווה בתחושה גדולה של פספוס והחמצה. סבא מישה שלי, שכבר סיפרתי לכם עליו בפוסט של בצק העלים הממולא בבשר ואגוזים, היה מלך המלפפונים החמוצים של חיפה, ואם תשאלו אותי ואת בני משפחתי – של העולם 😍. באמת, הוא עשה דוקטורט בתחום: מהמלפפונים הקטנים והקשיחים אותם היה בורר אחד אחד, עד כמויות השום האדירות ושאר התיבול הסודי, אותו דאג לא לגלות לאף אחד. במשך שנים סחר בצנצנות גדושות בחמוצים: אוסף צנצנת ריקה ומיד מפנק בגדושה חדשה. משפחתי ואני נזכרנו מאוחר מדי כי עלינו ללמוד ממנו את רזי הכבישה שלו.. מחלת האלצהיימר כבר נתנה את אותותיה והמלפפונים שהכין לא הזכירו אפילו את המוצר האמיתי. סבתי ניסתה לשחזר את המתכון המיוחד של סבי אך ללא הצלחה, וכל שנותר לנו המשפחה הוא זיכרון של טעם, מתובל בהמון שום, שמיר ואהבה טהורה.
טוב, גלשתי. נעשה הדרך חזרה מחיפה לחצי האי הקוריאני 😀 ונתרכז במלפפונים שעוברים תהליך כבישה אחר וקל הרבה יותר מאותם חמוצים של סבי, שלקח כמה ימים טובים להכינם. כאן ניתן לאכול את המלפפונים (שמראש פרוסים לפרוסות דקיקות וכיפיות) כבר כעבור 4 שעות.
ממליצה לכם להכין לפחות כמות כפולה מזאת הנדרשת לארוחה, כך שמתי שתרצו יעטרו את צלחתכם כמה מלפפונים עוקצניים וטעימים.
מצרכים:
6 מלפפונים חתוכים לעיגולים דקים
2 שיני שום כתושות
1 כוס חומץ אורז
3/4 כוס מים
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף רוטב סרירצ'ה (אותו אחד שכיכב במתכון של הכרוביות החריפות ובסלט כרוב התאילנדי למשל)
אופציונאלי להגשה:
מעט טבעות דקות של בצל ירוק
הוראות הכנה:
מכניסים את המלפפונים החתוכים והשום הכתוש לקערה בינונית.
לקערת זכוכית נפרדת או לסיר קטן על הכיריים מכניסים את חומץ האורז, המים, הסוכר והמלח ומחממים, אם בקערת זכוכית, כ-2 דקות במיקרו או עד שרותח, ואם בסיר – על הכיריים עד שרותח. מערבבים ומוודאים שהמלח והסוכר נמסו בתערובת החומץ.
שופכים את תערובת החומץ החמה על המלפפונים והשום, מוסיפים את כף הסרירצ'ה, מערבבים היטב, עוטפים ומצננים במקרר לפחות 4 שעות.
לפני ההגשה, מוציאים מלפפונים מנוזלי הכבישה עם כף מחוררת או שמסננים עם מסננת ומגישים.
ניתן להגיש עם מעט בצל ירוק חתוך.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
איך מכינים רוטב סרירצ׳ה?
היי שלומית, רוטב סרירצ׳ה הוא רוטב צ׳ילי אותו ניתן לקנות היום כמעט בכל סופר.. מומלץ בחום שיהיה בבית גם בלי קשר למלפפונים המעולים האלה.. מקפיץ הרבה מאד רטבים ומנות