כפי שסיפרתי לכם במתכון של אטריות הסובה עם הטופו, לאחרונה יצא לי להתידד עם טופו ואני חייבת לציין, שלקח לנו קצת זמן, אבל היום אנחנו ממש מסתדרים. כפי שהבטחתי לכם, אפציע עם מתכון טופו חדש מדי פעם – והיום חברים אציג בפניכם מתכון שווה במיוחד, הלוא הוא – "טופו שווארמה".
האמת, שיכולתי לקרוא למנה גם "טופו מעורב ירושלמי".. גם היה עובד . האדוקים ביניכם (או לחילופין אלה ששומרים היטב מתכונים שחייבים לחזור אליהם..) לבטח זוכרים כי לפני כמה שנים טובות עלה כאן בבלוג מתכון היסטרי של קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי (אם אתם לא מכירים את המתכון – זה בהחלט הזמן!). אם כן, המתכון הנוכחי, הוא כמעט זהה, למעט העובדה שנשתמש בטופו במקום קוביות דג.
לפני שנתחיל אני מבקשת לא לוותר על שום תבלין ברשימה הארוכה של התבלינים – השילוב של כולם יחדיו באמת מוצלח במיוחד. שימו לב כי המנה אינה חריפה, מי שמעוניין להוסיף מימד חריף, מוזמן לטגן יחד עם השום גם טבעות פלפל חריף ו/או להוסיף חצי כפית פתיתי צ'ילי לתערובת התבלינים.
יחד עם טחינה נוזלית ופטרוזיליה קצוצה מדובר במנה מצוינת. תוסיפו סלט ירקות קצוץ ובכלל שיחקתם אותה. ארוחה טבעונית משובחת שתהיה אהובה על ידי כולם.
מצרכים:
1 קוביית טופו קשיח (300 גר')
4 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קטנים חתוכים לטבעות
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית סומק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי צהוב
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית חוויאג' למרק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד, כגון: ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את טבעות הבצל האדום עד שמצטמקות ומתקרמלות.
חותכים את הטופו לקוביות קטנות ודקות.
מוסיפים לטבעות הבצל את השום ומערבבים.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
כעת, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כמה דקות בודדות, עד שהטופו נחרך מעט וסופג את כל הטעמים.
מגישים עם פטרוזיליה קצוצה, טחינה טובה וסלט ירקות קצוץ.
עד הפעם הבאה,
מיכל