עוגיות גרעינים ושוקולד צ'יפס

מעשה שהיה כך היה:

לפני כמה חודשים, אמי אירחה כמה מחברותיה לערב בנות מהנה, לפי המתכון המנצח של קצת (הרבה) אוכל, קצת יין והרבה חפירות .

אורלי המקסימה הביאה לאותו מפגש צנצנת של העוגיות המעולות האלו, ואמרה לאמי שאני חייבת לטעום אותן משום שמדובר בהצלחה מסחררת אצלה בבית – בול מתכון לבלוג (אמרתי לכם שהיא מקסימה ).

אך עוד בטרם הספיקותי ליהנות מהסחורה, התרחשה תפנית בעלילה: אחי הצעיר, או כפי שאני קוראת לו שמגי, הגיע לביקורון תמים בבית הוריי. מבלי להתבלבל, שמג התמקם עם הצנצנת מול איזה סרט טוב ומפה לשם, או יותר נכון מקראנץ' לקראנץ', חיסל את מלוא צנצנת העוגיות, מבלי להשאיר לי פירור. חוצפה.

להגנתו ייאמר שאף אחד לא עצר בעדו או עדכן אותו כי העוגיות מיועדות להגיע (גם) לבטני. אם נבחר בלשון משלח ידי (שאיני עוסקת בו כלל ועיקר, תודה לאל .. מבלי לפגוע בעורכי הדין שביניכם..) – הנאשם ביצע את העבירה בתום לב מוחלט.

לא מזמן, שבועות אם לא חודשים לאחר התקרית הנ"ל, פגשתי במקרה את אורלי אצל הירקן השכונתי. מיד נזכרתי באותו מאורע "מצער" וכעבור שעות ספורות המתכון המיוחל נחת על שולחני. הרי אם שמג חיסל את מלוא הצנצנת (והבחור די picky במה שהוא אוכל, בלשון המעטה), כדאי לרדת לשורש העניין ולבדוק במה מדובר.

הכנתי את העוגיות הללו לארוחת פסח שני (שימו לב שללא קמח/גלוטן..) וכפי שאורלי צפתה, נרשמה התלהבות רבה בקרב משפחתי. מסבתי הסכרתית שהתפנקה על one too many מהעוגיות (בכל זאת יש כאן כף סוכר חום ושוקולד צ'יפס גברת!) עד שמגי שלי – שגם בסיבוב הזה, עשה עבודה לא רעה בכלל בחיסול הצלחת.

אלו עוגיות טעימות מינוס המצפון. ללא גלוטן וכמעט ללא סוכר, אך עם הרבה מרכיבים בריאים וטובים. אם אתם רוצים לגמרי להוריד את מד השחיתות, הסירו את השוקולד צ'יפס או הפחיתו מהם.. אם אתם שואלים אותי (וכרגע אין לכם ממש ברירה ) – ככה הן בדיוק מושלמות.

מתכון זה מצטרף בגאון לכדורי סופר דופר ולעוגיות בריאות המטריפות בז'אנר המתוקים הבריאים והאולטרה טעימים.

מצרכים (לכ-30 עוגיות):

מצרכים לעוגיות גרעינים ושוקולד ציפס

100 גר' שומשום

100 גר' גרעיני דלעת

100 גר' גרעיני חמנייה

100 גר' אגוזי מלך, מרוסקים גס

  • ריסקתי עם מערוך לפני פתיחת השקית.
  • קצת הוצאת אגרסיות.. רק טוב 
  • נכון באגף הגרעינים/פיצוחים בסופר יש שקיות של 100 גרם? אז כאן נשתמש בארבע שקיות כאלה. הכי קל.
  • ההרכב המוצע של הגרעינים הוא המומלץ והשגור במטבחה של אורלי (ולא סטיתי ממנו..), אך אתם מוזמנים להמיר את אחד או יותר מהמרכיבים בפקאנים קצוצים גס, שבבי שקדים או כל אגוז/גרעין אהוב אחר.
  • העיקר שבסך הכל יהיו 400 ג' גרעינים.
  • קפיש?

2 חלבונים

  • מי שמעוניין להפוך את העוגיות לטבעוניות מוזמן להמיר את החלבונים בחצי בננה בשלה מרוסקת או רבע כוס רסק תפוחי עץ לא ממותק.
  • קחו בחשבון שהטעם והמרקם ישתנו, אך עדיין יהיו טובים בעיניי (לא ניסיתי פתרונות אלה בעצמי, אך אשמח לשמוע איך יוצא אם מישהו מכם מתכנן לנסות ).

1 כף סוכר חום

אופציונלי (אבל תכל'ס חובה בעיני ): 1 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת כף יוצרים עוגיות מהתערובת ומניחים על הנייר אפייה, במרחק  של אצבע לפחות בין עוגייה לעוגייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת גב הכף משטיחים מעט את העוגיות על מנת שייצאו מעט יותר שטוחות וקריספיות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים כ-15 דקות, כאשר כעבור 10 דקות מתחילים לבדוק את התנור מקרוב. ברגע שהעוגיות משחימות, הן מוכנות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד כוס תה עם נענע או סתם ככה "על הדרך".. תענוג ואפילו בריא!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוגיות מוגשות

עד הפעם הבאה,

מיכל

נ.ב – ביקרתי כאן ב-30/3/20 ושדרגתי חלק מהתמונות..

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מלבי

המלבי הוא אחד הקינוחים שמשפחתי הכי הכי אוהבת. לא משנה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. רונית הגב

    יצא מעולה! האם ניתן להקפיא?

    • מיכל הגב

      איזה קטע גם אני בדיוק מילאתי את הצנצנת היום!
      מצטערת אבל אין לי מושג לגבי ההקפאה.. בשלוף- נראה לי פחות כדאי, אך חייבת להודות שמעולם לא ניסיתי

  2. רחל הגב

    עם אפשר לא לסים אגוזים

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן