סלט סלרי מעולה

שנים ארוכות ששוררת מלחמה קרה ביני לבין סלרי.

במשך רוב חיי הוא נמנה בקבוצה המאד מצומצמת של המאכלים שאני מקפידה לא לאכול (יחד עם רגל קרושה וגבינה כחולה פלוס למשל..).

לכן, כאשר מיטלי הביאה קערה ענקית של סלט הסלרי של אמא גליה היפה שלה למפגש הזה לא התייחסתי יותר מדי. סלרי? פחות מעניין..

כאשר כל חברותי נעמדו עם מזלגות מעל הקערה וכרסמו בלי סוף, החיישנים הקולינריים שלי אכן התעוררו, אך לא מספיק בשביל להצטרף לחגיגה.

אך שבוע לאחר מכן, כאשר מארינוש (שלאחרונה מגלה כישרון חדש וטעים מאד במטבח..) הכינה את אותו סלט ל-"על האש" המסורתי אצל אביגיל ואלעד לאחר צעדת הבנים של היישוב שלנו (אחרי שנתיים אפשר כבר להגדירו מסורתי?!) כבר לא נשארתי אדישה (כן גם החומוס המהולל הזה היה שם..).

בקראנץ' הראשון בפי נזכרתי בטעמו המיוחד של הסלרי, שבעבר לא "בא לי טוב", אך כעבור פחות משניה נפל לי האסימון כי כנראה ולא אכלתי אותו נכון. סלרי חייבים לאכול במצב הכי קריספי וטרי שלו – שיתפוצץ בפה בשילוב רוטב שירים אותו מעלה מעלה מעלה. אם הסלרי טרי וטוב – ורק מהזן שנקרא "סלרי אמריקאי" (שהוא ללא שערות שנתקעות בשיניים), הוא אינו זקוק ליותר מדי שחקני חיזוק לצידו.

הסלט הזה לגמרי המיר אותי בסוגיית הסלרי.

ביסון מהר מאד הפך לערימה על הצלחת שהלכה והתמלאה שוב ושוב. מדובר בפיצוץ בפה של טעם וטריות!

כעבור כמה ימים עשיתי שידור חוזר אצלי במטבח ודווקא יונתוש שלי בן השלוש וחצי הוא זה שהתאהב בסלט יותר מכולם. לא קם מהשולחן עד חיסולו היסודי.

מדובר בסלט קליל כל כך, שבדומה לסלטים מצוינים אחרים כאן בבלוג (כמו סלט הגזר, נבטי החמנייה, שכבות ועוד.. רפרפו בקטגוריית הסלטים של הבלוג – מפה לשם הצטבר שם כבר מבחר די נחמד , אם מותר לי לטפוח לעצמי על השכם) ניתן להכינו מראש ורק לערבב את הרוטב יחד עם מרכיבי הסלט דקה לפני ההגשה לשולחן. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

בנוסף, הסלט מתאים כתוספת לכל ארוחה – בוקר, צהרים או ערב, חלבית או בשרית – מדובר באחלה תוספת של סלט. אין ספק, כי אצלי הוא ייכנס לרפרטואר הקבועים.

מצרכים:

מצרכים לסלט סלרי

לסלט:

2 חבילות סלרי אמריקאי, קצוץ לחצאי עיגולים + חלק מהעלים הטריים שלו קצוצים

  • לקערה מכובדת תזדקקו לכ-12-14 גבעולים יפים של סלרי אמריקאי.

כ-100 גר' חמוציות מיובשות (ללא תוספת סוכר)

כ-100 גר' בוטנים קלויים מקולפים

  • הפרידו את הקליפה האדומה אם נותרה על הבוטן
  • אפשר גם ללכת על בוטנים טבעיים אם אתם מעדיפים
  • אין צורך להוציא משקל – מדובר בחופן גדול מאד של חמוציות ועוד אחד של בוטנים.

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות ריבת מישמש (שוס!)

2 כפות סויה

2 כפות חומץ

1 כפית חרדל

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, מכסים ושומרים בקירור עד להרכבת הסלט.

לפני ערבוב

אחרי ערבוב

מניחים בקערה את הסלרי החמוציות והבוטנים, שופכים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.

לפני הערבוב

שופכים רוטב

הסלט מוכן

עד כדי כך קל.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
29 תגובות
  1. לירן הגב

    גיסתי הכינה כמה פעמים את הסלט המדהים הזה, טעמתי בהיסוס כי אני לא מחובבות הסלרי אבל תקשיבי, זה להיט!!!! אני מאלה שלוקחות את הקערה וטורפות אותה עד תומה! ואני לא בחורה של סלט… הולך לככב אצלי.. תודה!

    • מיכל הגב

      היי לירן, את מתארת בול את תהליך ההתאהבות שלי בסלט, שהיום הוא אחד האהובים עליי, וולקאם טו דה קלאב 🙂 איזה כיף שאהבת

  2. דבי הגב

    ואוו ואוו ואוו
    התארחתי אצל חברים , הבאתי את הסלט
    ומאז הסלט הפך לסלט הכי מבוקש במשפחה!!
    שאפו

  3. סמדר הגב

    היי מיכל, חייבים בוטנים או שאפשר להחליף למשל בגרעיני חמניה?

    • מיכל הגב

      היי סמדר, המליחות של הבוטנים מוסיפה המון אבל כמובן שאפשר להמיר בגרעין/אגוז אחר

  4. אתי גרנר הגב

    נראה מצויין. איזה תחליף יכול להיות לכפות הסויה?

  5. שרית הגב

    מייפל במקום ריבת משמש הולך?

  6. אביבה הגב

    הי מיכל, אפשר במקום בוטנים)בגלל אלרגיה לבוטנים להוסיף מעל הסלט אגוזים

  7. קארין הגב

    חיפשתי מה לעשות עם סלרי טרי מדהים והגעתי למתכון שלך – מושלם מושלם מושלם. החלפתי את הבוטנים באגוזי מלך והיה מעולה. חייבת לשתף אותך בטיפ שדרוג מטורף! נשארו לי שאריות של הסלט לבוקר וחשבתי איך להחיות אותו – הוספתי חתיכות של תפוז ועלי כוסברה וזה הפך את הסלט לעוד יותר מטריף! הלוואי שתנסי גם 🙂
    תודה על בלוג מדהים שיושב לי בול בזמן בעת הקורונה

  8. ג'קי הגב

    תודה רבה לך על המתכון האדיב
    האם את מכירה תחליף לריבת משמש? או, מצד שני, האם הסלט יהיה גם טעים בלעדיה?

    • מיכל הגב

      הי ג׳קי, האמת שריבת המשמש משמעותית ברוטב ואי אפשר לוותר עליה – אם כבר הייתי ממירה בריבה אחרת כמו ריבת תפוזים אולי.. למרות שהכי טוב לנסות להשיג ריבת משמש- איתה הרוטב ממש מעולה.

  9. חגית הגב

    תודה על המתכון. האם אפשר לוותר על החרדל?

  10. ורד הגב

    זה משנה אם שמים ריבת משמש או קונפיטורת משמש?

  11. אתי הגב

    אפשר להכין יום לפני ?

    • מיכל הגב

      לא מומלץ, לא יהיה פריך וטעים כמו ביום ההכנה – אפשר את הרוטב להכין מראש ואפילו את הסלרי לקצוץ כמה שעות לפני

  12. מירי הגב

    האם קריטי אם ממירים חומץ בלימון?

  13. נעמה הגב

    האם אפשר להחליף את הריבה במשהו מתוק אחר? למשל מייפל?

  14. רחל הגב

    תנסו להוסיף קוביות מתפוח עץ .
    אני מוסיפה מתפוח פינק ליידי לא קלוף,
    וזה ממש להיט.
    גם אצלי במשפחה ובקרב החברים גילוי הסלרי היה סנסציוני.

  15. בת שבע הגב

    נראה מעולה אכין לשבת
    אפשר ריבת תאנים שהכנתי

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן