תפריט ראש השנה 2021

חגי תשרי אוטוטו אצלנו.. בתקווה שלא יהיה שינוי של הרגע האחרון ואכן נוכל לחגוג את ראש השנה כמו שצריך בחיק המשפחה המורחבת, עם שולחן ערוך יפה, פרחים, נרות, הרבה אוכל משובח ושמחה בלב.

אצלי במשפחה הדיבורים בדבר מי יביא איזו מנה כבר בשיאם. ולכן, כחלק מהשיטוט שלי בבלוג למציאת המנות שמתחשק לי להכין השנה (למרות שהוא שלי.. אני עדיין נכנסת לבלוג מדי פעם כדי להזכיר לעצמי מתכונים אהובים שרוצה לחזור אליהם..), בניתי לכם תפריט מגוון גם לחג הזה (מסתבר לי כל פעם מחדש שהתפריטים האלו הם האהובים עליכם ביותר ). עובדה שמשמחת אותי עד מאד .

אז כמו שציינתי כבר במספר תפריטים בעבר, אצלנו ארוחת החג תמיד תיפתח במרק עוף מנצח (לרוב מסונן – כלומר רק הנוזל ששווה זהב) בשילוב הקרעפלך המנצחים והכי טעימים בעולם של סבתא שלי.

קערת מרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר מכן תמיד יפציעו הגפילטע המושלמים האלה, לצד חזרת ששורפת באף. אין אפשרות אחרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שמחתי לעיין בתפריט של ראש השנה 2018 ולגלות שהרבה מנות שציינתי שם, ללא צירוף מתכון, כבר נוספו לבלוג מאז (כמו מרק העוף, הקרפעלך, הגפילטע ועוד).

מי שפחות בעניין של גפילטע, אבל כן רוצה לצרף מנה ראשונה קטנה של דג, מוזמן ללכת על סוכריות הסלמון, אחת התוספות האחרונות לבלוג, שממש כיף לאכול כפתיח – בשילוב המתיקות של הסילאן, הן מתאימות מאד לראש השנה. לחילופין, אפשר ללכת על כיוון חרפריף יותר עם החריימה הקלאסי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם בעד לשלב בישול מסורתי עם מטבח קצת יותר עדכני (ואני תמיד בעד שילובים), אז מה דעתכם שהדג לפתיח דווקא יהיה סוג של סביצ'ה? כמו הסביצ'ה הים תיכוני המצוין או הסביצ'ה טונה העולמי? שתי אופציות נהדרות ביותר.

מצרכים לסביצ'ה ים תיכוני

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אצלנו גם תמיד תמצאו על השולחן כבד קצוץ מנצח. כמובן שאפשר להמיר אותו בפטה כבד החגיגי והמצוין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד כל אלה, הכי מתבקש לאפות את לחמניות החמאה והדבש המדהימות, או honey buns, בשמן המקורי. מדובר באלוהיי הפחמימה. לא פחות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כמובן שניתן להמירן בחלות הביתיות המצוינות גם הן, ואם מתחשק להתאים אותן יותר לאווירת החג – נסו להמיר את הסוכר בדבש. What can go wrong?

חלות מוכנות

אם החג אצל אימי (ושם הוא מתוכנן להיות השנה), אין מצב שהיא תוותר על כמה צלוחיות של צימעס לאורך השולחן – מבחינתה זהו מאסט מסורתי שאין בלעדיו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני ממליצה לשלב על השולחן גם כמה צלחות עם סירות אנדיב ממולאות סלט קצוץ של תפוחים – הכי מתאים לחג ומאד פרשי ורענן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת סלטים, כרגיל קשה לי לבחור..

סלט החסה של אמא שלי לבטח יהיה על שולחננו, כי פשוט אי אפשר בלעדיו.

סלט חסה עם מתכון

בנוסף, אוסיף עוד 2-3 סלטים מגוונים, כמו סלט העגבניות הפיקנטי, סלט עגבניות וענבים או סלט העגבניות שתמיד מתאים, כי סלט עגבניות טוב תמיד מתקבל בברכה (ושלושתם שונים, אך כל כך טעימים!).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קיץ בקערה סופי

הסלט מעורבב

סלט הסלרי הותיק הזה תמיד מתקבל באהבה גדולה על ידי כולם, הוא קל להכנה ופשוט מעולה. לחילופין, גם סלט הברוקולי בטחינה ושומשום לבטח יתחסל – מדובר בסלט מיוחד ביותר.

מצרכים לסלט סלרי

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט בטטות אפויות או סלט בטטות, עדשים ופטרוזיליה הם שני סלטים מצוינים, שהם ממש גם בגדר תוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם הסלט קינואה ומנגו העשיר (בשילוב המנגו מאיה המטורף שיש עכשיו!) הוא שילוב מצוין של סלט ותוספת, אם מתחשק לכם כזה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם בעיקריות יש הרבה מגוון:

באגף העוף, יש כל כך הרבה אפשרויות מנצחות שממש קשה לי להחליט, אבל הנטייה שלי השנה היא ללכת על אחד משלושת המתכונים המעולים האלה: עוף ממולא באורז וצנוברים, עוף בקפה או עוף ביין. שלושתם מצוינים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בפינת הדגים, אפשר ללכת על נתח גדול של סלמון, כמו הסלמון החגיגי בפסטו, פיסטוקים ופנקו או הסלמון בחרדל, מייפל ופקאן, מנה קצת יותר קלה להכנה, אך עדיין מוצלחת ביותר.

יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלמון מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחילופין, ניתן להכין פילטים של דג לבן אהוב, כמו במתכונים של הדג בקשקשי ירקות או פשטידת הלברק (פילטים בציפוי פנקו משגע).

המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת לברק
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

גם הדג השלם במלח הוא הצלחה ודאית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת מנות בשריות, מי שרוצה להרשים עם מנת מיליון דולר (שלא מסובכת כמו שנראית), מוזמן לבחור בביף וולינגטון החגיגי.

יוצא מהתנור

לחילופין, הצלי בקר הקלאסי, קדירת הבקר, הגולש או האוסובוקו בירקות שורש בבירה שחורה הם גם מנות עיקריות מוצלחות עד מאד – כל אחת וסגנונה.

הצלי מוגש

צילום: תומר אפלבאום/הארץ
גולש מוכן2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עכשיו לתוספות, שתמיד מוסיפות המון טעם וצבע לשולחן..

נתחיל בירקות, להם יש לי חולשה גדולה:

ישנה השעועית הלבנונית ברוטב עגבניות, המתובלת והעשירה, שחובה להגיש יחד עם אחת ממנות האורז (או אורז לבן שיתלווה נפלא לשלל הרטבים של הארוחה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על אותה משבצת מכובדת ישנה הבמיה ברוטב העגבניות הותיקה והנהדרת.

במיה עם אורז
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

גם תבשיל החצילים ותפוחי האדמה וגם הרטטוי ישתלבו נפלא בארוחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הכרובית הצלויה ברוטב עגבניות וטחינה, תוספת חדשה יחסית לבלוג, יכולה להעניק טוויסט לארוחה. לחילופין, מנת כרובית מטוגנת לבטח תחוסל על ידי כולם – מדובר בקלאסיקה שתמיד מתקבלת באהבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ירקות צלויים נוספים שישתלבו נפלא וממש קשה לי לבחור מתוכם כרגע הם המיני פלפלים בבלסמי בתנור, כרוב הניצנים המוצלח, הגזרים צלויים במייפל וחרדל (מוזמנים להמיר את המייפל בדבש לכבוד החג) ואצבעות הבטטות המתובלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם
המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עם כוסברה ולימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אף מנת הכרישה הזו, שמתבשלת אט אט לתוך עצמה, תתאים כלכל שולחן ולכל תפריט.

כרישה מוגשת2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כפי שציינתי, מבחינתי מנת אורז חייבת להיות על השולחן. בנוסף לאורז הלבן שיספוג לתוכו את שלל הרטבים, אני ממליצה להוסיף את אחת ממנות האורז בתנור המנצחות האלה: אורז עם שקדים וגזר, אורז אדום לבן חגיגי, אורז ירוק או אורז עם ערמונים ופטריות (איך אפשר שלא להזכיר אותו?).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף אורז ערמונים ופטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בארוחות חג רבות אנחנו אוהבים להכין גם כמה רולדות של בצק עלים (שלא ייחסר ), אני ממליצה על שילוב של בצק העלים הממולא ערמונים ותפוחי אדמה או בצק העלים הממולא בשר טחון וצנוברים. שניהם נפלאים.

יוצא מהתנור

פרוסות רולדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הגענו למתוקים, שכאן אפשר לפתוח בעצם מיני תפריט חדש לגמרי.

נתחיל עם קינוחי תפוחים שווים לראש השנה:

שתי הסבתות שלי הורישו לי קינוחי תפוחים לפנתיאון: ישנו שטרודל התפוחים המעולה של סבתא מרים (שגם עם בצק עלים קנוי הוא מצוין) ועוגת התפוחים וקצף החגיגית והמהממת של סבתא ריקה ז"ל. אל תבקשו ממני לבחור .

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה מוכנה2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

קריספ תפוחים (שהוא סוג של קראמבל משודרג) יחד עם גלידת וניל הוא קינוח שתמיד יעבוד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, יש את אצבעות הפילו תפוחים המעולות – קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים.. פשוט תענוג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם מתחשק לכם דווקא לאכול את התפוחים בעוגה בחושה ורכה לצד כוס התה, אז יש כאן שתיים שיבואו לכם ממש מדויק: עוגת התפוחים של עדידס ועוגת התפוחים הקלילה הזו.

פרוסה מהעוגה

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מספיק תפוחים נראה לי .

בעיניי תמיד יש מקום גם לקינוח שוקולדי.. אני מציעה להכין קעריות של פונדנט שוקולד מראש במקרר, כך שייכנסו לתנור עם פינוי השולחן. יחד עם גלידת וניל (מוטיב חוזר בקינוחים שלי ), אין סיומת מענגת מזו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כמובן שגם טראפלס אוראו או אצבעות שוקולד שיוכנו מראש ויישלפו ברגע האמת מהמקפיא/מקרר יתקבלו בשמחה רבה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

אצבעות יפות2

לצד קנקן תה, שיעזור להוריד את הארוחה הדשנה, אני מציעה להגיש קוביות של הבקלאווה המיוחדת הזו ו/או דובשניות (בכל זאת ראש השנה..) ו/או עוגיות שומשום, טחינה, שקדים ודבש (ללא גלוטן) שגם יתאימו עד מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אמן ותבוא עלינו שנה חדשה מתוקה כדבש, ללא מגיפות ושאר חולירות..

שלכם, עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. אהרון הגב

    שנה טובה מיכל.
    אחרי קריאת ההצעות לערב ראש השנה הבנתי למה החג הוא יומיים.
    קבלתי המון רעיונות וחלק פשוט יחכו לחגים הבאים.
    אהרון

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן