אחד המתכונים הכי נצפים ואהובים בבלוג הוא המתכון של האורז עם פטריות וערמונים בתנור. היום אציג לכם מתכון נוסף של אורז בתנור, הפעם של דודתי זיוה (החתומה גם על הקציצות האלו וסלט הגזר הזה, ביו היתר).
גם את מנת האורז הזו מכינים בתנור בצ'יק צ'אק – הכל בכלי אחד והופ לתנור. מתקבלת תבנית ריחנית מלאה באורז קריספי ומלא בירק.
אחת התכונות האהובות עליי במנה של האורז עם פטריות וערמונים בתנור היא שהאורז פריך מאד מבחוץ, אך בפנים הוא רך כמו ריזוטו. דודתי מעדיפה שכל האורז יהיה פריך-פריך ולכן מערבבת את האורז היטב כמה פעמים במהלך האפייה (לעומת ערבוב אחד במתכון השני). אתם מוזמנים לבחור בגרסה המועדפת עליכם כמובן.
במידה ואתם רוצים להכין מנה זו ואין מנגולד, אין שום בעיה להמשיך עסקים כרגיל – פשוט המירו את עלי המנגולד בעלי תרד טריים. כמובן שניתן לשלב תרד גם בעונת המנגולד – רק טוב ייצא משילוב זה בעיניי. זיוה ממליצה להכין את המנה עם אורז בסמטי, אך כל אורז יתאים כאן – פרסי, יסמין – מה שאתם אוהבים וזמין לכם.
האורז יכול להיות תוספת נהדרת לכל ארוחה או אפילו הכוכב הראשי בארוחה צמחונית נפלאה לצד ציזיקי או יוגורט מתובל וסלט ירקות טרי. הנאה צרופה.
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
2 חבילות עלי מנגולד קצוצים דק (כולל הגבעולים, כ-700 גר' לחבילה)
2 בצלים גדולים קצוצים קטן
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפיות גדושות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
קורט כורכום
1/3 כוס שמן זית
4 כוסות מים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מכניסים לכלי גדול המתאים לתנור את כל המצרכים (אני השתמשתי בפיירקס בגודל 37*27), מערבבים היטב ומכניסים לתנור למשך כשעה.
תוך כדי האפייה פותחים את התנור כל 15-20 דקות ומערבבים היטב.
מומלץ להגיש לצד צזיקי או יוגורט מתובל.
עד הפעם הבאה,
מיכל
16 תגובות
האם לכסות את התבנית בזמן האפיה?
אין צורך לכסות את התבנית בזמן האפיה
תודה על המתכון של האורז בתנור . הוא מעולה
הי ציפי, שמחה שאהבת!
יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך. פשוטים , יפים וטעימים. תודה
תודה!!
אנסה את האורז הזה כי האורז עם הפטריות והערמונים הוא הצלחה גדולה כל שישי המשפחה לא מותרת והמתכון עבר ממני למשפחות נוספות
איזה כיף לשמוע!
מקווה שתהנו גם ממנו
היי
אחלה אתר ואחלה מתכונים. רציתי לשאול האם ניתן להוביף פולי סויה איתו ?
תודה!
בטח, יכול להשתלב מעולה
מילה אחת – נפלא.
איזה כיף "ליפול" על הבלוג שלך.
חג שמח.
הי עליזה,
איזה כיף ש״נפלת״ על הבלוג שלי
חג שמח!
האם זה עובד עם קארי צהוב, במקום כורכום?
בטח, יהיה מעניין!
האם יתאים עם צלי בקר ויין?
היי מירי, בהחלט!