בהמשך לעוגת הממרחים והפירורים הבחושה והסופר דופר מוצלחת הזו, היום אני מביאה לכם מאותו מקור מהימן, (עדידס שלי, aka "הקונדיטורית", כמובן) עוד עוגה בחושה קלה באופן מביך (כמו שאנחנו הכי אוהבים!) וטעימה בטירוף.
את המתכון עדי אימצה בכלל מאמה של גיסה שמרבה לאפות את העוגה כבר שנים לכבוד אירועים משפחתיים (מכאן שאצלם במשפחה קוראים לה "העוגה של רבקה").
יש כאן מקום להרבה משחק ושינויים, אותם כמובן אמנה בפניכם בהמשך המתכון.
המצטיינים שבינכם ללא ספק יבחינו 😀 כי עוגה זו מצטרפת לשתי עוגות תפוחים נוספות בבלוג: עוגת הפירות הבחושה והורסטילית של אמי, שה go-to שלה הם דווקא שזיפים, אפרסקים או משמשים אך גם עם תפוחים מתקבלת עוגה נפלאה (הסבר בתחתית אותו מתכון) ועוגת התפוחים הנוסטלגית והמופלאה של סבתי ז"ל, שהתווספה בראש השנה האחרון.
לפני שנתחיל אציין כי הורדתי את כמות הסוכר במתכון (מכוס וחצי לכוס) – בעיניי העוגה מתוקה בדיוק במידה הנכונה ושומרת מעט על חמצמצות התפוחים. אם אתם אוהבים עוגות עם טעם מתוק מודגש יותר, פנקו בעוד רבע כוס סוכר.
בנוסף, מפנה את תשומת ליבכם למרכיב מעניין ולא שגרתי: יין אדום מתוק אשר עושה הבדל משמעותי בין עוגה זו ל-"סתם" עוד עוגת תפוחים. אם אין בידיכם יין אדום מתוק ואתם מעוניינים לאפות את העוגה כאן ועכשיו, המירו אותו ביין אדום רגיל או אפילו ביין "תירוש".
שימו לב שזהו מתכון ללא חלב, לכל הרגישים ללקטוז או המעוניינים בעוגת פרווה טעימה ועסיסית.
מצרכים:
3 תפוחים ירוקים גראני סמית' מקולפים וחתוכים לקוביות
4 כפות יין אדום מתוק (יין קידוש)
3/4 כוס שמן
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כוס גדושה סוכר
1 כפית קינמון
לפיזור מעל:
כ-2 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
תוספות אופציונאליות:
אגוזי מלך
צימוקים
חמוציות
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
טורפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר.
מוסיפים את השמן והיין וממשיכים לטרוף.
מוסיפים את הקמח והקינמון וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מקפלים פנימה את קוביות תפוחי העץ.
- אם מעוניינים אפשר לקפל פנימה גם שברי אגוזי מלך ו/או חופן חמוציות/צימוקים.
מעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת היטב, בוזקים מעל פני העוגה, באופן שווה, את הסוכר והקינמון ואופים למשך כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש (משתנה בין תנור לתנור יכול לקחת כמה דקות פחות או כמה דקות יותר – שימו לב ובדקו).
- אנחנו במקרה אפינו בתבנית קוגלהוף, אך תבנית קפיצית רגילה לגמרי מתאימה.
- אם מעוניינים אפשר לפזר מעל העוגה גם שברי אגוזי מלך.
- עדידס משתמשת בבלילה הזו לפעמים גם לאפיית עוגות אחרות: היא ממירה את היין בחלב או מיץ תפוזים ובמקום התפוח והקינמון מוסיפה כוס שוקולד צ'יפס – לטענתה (ואני הכי סומכת עליה..) מתקבלת עוגת שוקולד צ'יפס נפלאה. אין ספק שאבדוק את הסוגיה בהקדם..
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
4 תגובות
היי, בדיוק הכנתי את העוגה, איך שומרים ולמשך כמה זמן? יכולה להישאר בחוץ בכלי אטום למשך כמה ימים או שצריכה קירור?
היי רותם אין צורך לשמור את העוגה בקירור, היא תישמר בטמפרטורת החדר, עטופה, למשך כמה ימים.
הי. נראית עוגה מעולה!
האם אפשר להמיר את הסוכר בדבש או לשלב עם דבש? ואם כן מה יהיו הכמויות?
לא ניסיתי אבל בטח שאפשר ביחס של 3/4 דבש ל1 כוס סוכר