הקדירה הזו דורשת מינימום של מזג אוויר אפרפר בחוץ.
אני לא צוחקת. היא באמת טעימה יותר כאשר הרוח שורקת והשמיים קודרים.
במשך שעות, ריח הירקות והבשר ברוטב העשיר הולך ומתפשט ומחמם את הבית.
תענוג צרוף.
מאז פתיחת הבלוג בסוף החורף הקודם, אני מחכה בסבלנות למזג האויר המתאים להביא אותה אליכם.
את המתכון הזה דרשתי ממיטלי (אותה אחת מהפוסט הזה), לאחר שבאיזה סופ"ש חורפי לפני שנתיים העבירה בקבוצת הוואטסאפ של ה-"חבורה" שלנו תמונות כל כך מגרות של הסיר המהביל, עד שהריח הממכר התפשט והגיע עד אליי.
מיטל היא דוגמא לאותן בחורות שמגדירות את עצמן כאלו שלא יודעות לבשל ובמקביל מרימות כל שבוע ארוחת שישי שלא תבייש אף מאמא מנוסה בת 70..אז שתמשיך להגיד שבישולים ממנה והלאה ותספק את הסחורה .
את המתכון המקורי מיטל קיבלה מחברתה אפרת קפון, שירשה אותו מאמה אהובתה ז"ל, אותו החלה להכינו לאחר לכתה, בתיבול של געגוע עמוק.
בעיני, המתכונים הכי שווים הם אלה שעוברים מפה לאוזן, מאם לבת או מחברה לחברה (או מאייפון לאייפון ), מסכימים?
יש לא למעט הכנות ומרכיבים לקדירה זו ולוקח המון זמן להכינה (קחו בחשבון כ-4 שעות הכנה) אבל האקסטרה מאמץ לגמרי משתלם. בסופו של דבר ההכנה עצמה היא צ'יק צ'אק ויתר הזמן הקדירה מבלה זמן איכות בתנור.
לפני שנתחיל, שימו לב שבשביל מתכון זה תזדקקו לסיר גדול, המתאים גם לכיריים וגם לתנור.
מצרכים:
1.5 ק"ג בשר כתף לקדירה/גולש, חתוך על ידי הקצב לקוביות
- לא להיבהל מהג'לטין הרב שיש בבשר, לבישול ארוך כמו שלנו מבנה זו, הוא מעולה.
3-4 כפות שמן זית לסגירת הבשר
לתיבול הבשר:
1/4 כוס סויה
1/4 כוס רוטב טריאקי
כורכום
כמון
פפריקה מתוקה
- נכון, אין מידות מדויקות לתבלינים, אנחנו באולד סקול חברים .
- פתחו בפתח של החורים ותנו ניעור אחד יפה ומרשים של שלושת התבלינים.
- כמובן, אם אתם פחות מתחברים לאחד מהם, תהיו קמצניים יותר איתו, אך שלשלושתם יהיה ייצוג.
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי
הירקות:
2 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים גס
1 כרישה חתוכה לעיגולים (כל החלק הלבן וחלק מהירוק בהיר)
10 שיני שום מקולפות ושלמות
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
8 גזרים חתוכים ל-2-3 חלקים
חבילת בצלצלי שאלוטס קלופים ושלמים
לתיבול הירקות (תתכוננו לדה ז'ה וו ):
1/4 כוס סויה
1/4 כוס רוטב טריאקי
כורכום
כמון
פפריקה מתוקה
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי
2 כפות צ'ילי מתוק (חדי עין הבחינו בתוספת שלא הייתה בבשר)
1 כוס מים רותחים
כחצי בקבוק יין אדום טעים
- הוא יכול להיות זול, אך אם לא הייתם שותים אותו, אל תבשלו איתו .
1 כף אבקת בצל
- אני מביאה לכם את המתכון as is.
- אם לא בא לכם להשתמש באבקת מרק (אותה אחת מפה..ברוב המקרים אני לגמרי איתכם בעניין), פשוט השמיטו אותה, לא חסר טעם נפלא לקדירה גם בלעדיה.
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר רחב וגדול המתאים גם לתנור, מחממים שמן זית וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים ומוציאים לקערה גדולה.
- הפעם הצלחתי לסגור את כולם בבת אחת.
- אם כל קוביות הבשר לא נכנסות לכם בנאגלה אחת לסיר – אין שום בעיה: פשוט סגרו אותם בנאגלות והוציאו לצלחת.
- ומה הכוונה בלסגור את הבשר? טגנו על כל צד של הקובייה כדקה-שתיים עד שצבע הבשר משתנה.
את קוביות הבשר שבקערה מתבלים בסויה, טריאקי, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מלח ים ופלפל שחור. מערבבים ומשרים בצד.
לאותו סיר שסגרנו בו את הבשר, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומטגנים את 2 הבצלים עד שנהיים שקופים.
מוסיפים את עיגולי הכרישה ומערבבים תוך כדי גירוד התחתית עם כף עץ.
מוסיפים לסיר את שיני השום, הגזר, תפוחי האדמה ובצלי השאלוט, מערבבים ומטגנים קלות עוד כ-2 דקות.
מוסיפים לסיר את הסויה, טריאקי, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, צ'ילי מתוק, מלח ים ופלפל שחור ומערבבים.
עכשיו משחק כיסאות מוזיקליים קצר : מעבירים את הירקות לקערה ריקה ומכניסים לתחתית של הסיר את הבשר ושאריות הרוטב שנותרו בקערת הבשר.
כעת, מחזירים את הירקות לסיר, מעל קוביות הבשר ומוסיפים כוס מים רותחים, אבקת מרק בצל (אם מעוניינים) ויין אדום, עד לכיסוי 3/4 מגובה התבשיל.
מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומכניסים לתנור החם.
כעבור שעה וחצי בודקים את מצב הנוזלים בסיר (זהירות: ריח מטורףף לפניכם!): אם אינכם מבחינים בנוזלים בקלות, הוסיפו 1/2 כוס מים (אני לא הוספתי).
מכסים שוב את הסיר, מורידים את חום התנור ל-110 מעלות ומבשלים עוד שעתיים וחצי.
Dig In
- כמובן שאורז לבן ו/או חלה טרייה הם פרטנרים מושלמים לקדירה זו.
- היא לא פחות טעימה מחוממת בימים שלאחר ההכנה.
- שיהיה חורף חם..
עד פעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
פשוט מעולה !!!!
גם כתוב מצוין
איזה כיף, שמחה שאהבתם!
היי מיכל, מתכונים נהדרים וטעימים ונאכלים צ'יק צ'אק… מבקשת לדעת על איזה וניל נוזלי וגם משחה את ממליצה והיכן קונים באיזור נהריה? תודה רבה ונמשיך לבשל ולהנות מהמתכונים. אה, וגם להעביר לחברות בשמחה. תודה
היי רחל, קודם כל תודה רבה!! כיף גדול עבורי.
וניל תמיד להשתמש במשהו איכותי וטוב – יש היום מגוון, מקורמיק ידועים וי בהרבה מקומות לדעתי.