היום אני שמחה להציג בפניכם נשנוש פריך ומתובל וסופר כיפי לצד כוס בירה צוננת שהוא במקרה גם סוג של נשנוש בריא. נשנוש מלא חלבון וגם קל להכנה. אני משתמשת בחומוס משימורים, אך אם אתם מעדיפים, אין בעיה להשתמש בגרגרי חומוס קפואים שהופשרו.
שימו לב שנשטוף את גרגרי החומוס היטב ולאחר מכן ננגב אותם היטב, כאשר תוך כדי ניפטר מקליפות מיותרות שישתחררו מהגרגרים (אותן קליפות שגם מאד השתדלנו להיפטר מהן כשהכנו את החומוס של השריף המעולה). ככל שנסיר יותר קליפות, ככה הגרגרים יתקבלו יותר פריכים.
לאחר שלב זה, נותר רק לתבל את הגרגרים ולשגרם בשכבה אחת לתנור. שימו לב שהתיבול המפורט במתכון הוא מעט חריף, כך שאתם מוזמנים להתאים את מידת החריפות לפי רצונכם. אנא אל תוותרו עליה, אך אתם כמובן מוזמנים לעדן אותה.
מה שכן, לאורך זמן הצלייה בתנור, נידרש מדי פעם לנער את התבנית ואף ייתכן שלקראת סוף הצלייה נבחר להוציא חלק מהגרגרים לפני האחרים. אם כן, יש להתאזר במעט סבלנות, משום שאנו רוצים את הגרגרים קריספיים ולא רכים. לקראת סוף הזמן בתנור, יש לבדוק לעיתים תכופות יותר – אנו מחפשים השחמה ופריכות, אך ניזהר משריפת הגרגרים. זמני הצלייה יהיו בין 45 ל-65 דקות, וישתנו מתנור לתנור (לי לקח 50 דקות במקרה המצולם).
ליד כוס בירה קרה (או כל דרינק נבחר אחר) מדובר בנשנוש האולטימטיבי (וגם לא מטוגן, ללא גלוטן ועשיר בחלבון!) win win win.
מצרכים:

2 פחיות שימורים של גרגרי חומוס במי מלח
2 כפות שמן זית
1 כפית פתיתי צ'ילי
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
3/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
מסננים את פחיות השימורים במסננת ושוטפים היטב במים קרים, תוך שפשוף הגרגרים. אם נפרדות קליפות מהגרגרים, נפטרים מהן.


מניחים את גרגרי החומוס השטופים על מגבת נקייה פרוסה על משטח עבודה ובעזרת נייר סופג או מגבת נקייה נוספת משפשפים ומייבשים את הגרגרים, כאשר תוך כדי נפטרים מקליפות נוספות שמתנתקות מהם.


מכניסים לקערה את גרגרי החומוס היבשים ומוסיפים אליהם את יתר המרכיבים: 2 כפות שמן הזית, כפית פתיתי הצ'ילי, כפית הפלפל השחור הטחון, כפית הכמון, 1/2 כפית הפפריקה המעושנת ו-3/4 כפית המלח. מערבבים היטב ושוב נפטרים מקליפות, במידה ומוצאים.




מעבירים את הגרגרים המתובלים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומסדרים אותם כך שיהיו בשכבה אחת.


מכניסים לתנור החם ל-45-60 דקות, כאשר כל 15 דקות פותחים את התנור ומשקשקים את גרגרי החומוס. לקראת הדקה ה-40 מתחילים לבדוק ולטעום מדי פעם גרגרים כדי להחליט מתי הם מוכנים – אתם רוצים את גרגרי החומוס פריכים ולא רכים, אך לא קשים וכהים מדי (שלא יישרפו).

אם מבחינים שחלק מהגרגרים כבר מוכנים (אלו שבצדדים לעיתים מוכנים לפני אלו שבמרכז התבנית) – מוציאים את המוכנים ומשאירים את היתר לעוד כמה דקות מבוקרות בתנור.

מצננים לפחות 30 דקות לפני שמכניסים לכלי סגור.


עד הפעם הבאה,
מיכל