עוגיות פיסטוק נמסות בפה

עוגיות הפיסטוק הללו הן גלגול של מתכון ישן של עוגיות פקאן שיש לזיוה דודתי כבר כ-30 שנה. כן, כן מדובר בעוד מתכון מבית טיפוחה של זיוה, אשפית המתכונים שלנו, שחתומה על האורז עם המנגולד, הכבד הקצוץ, העוגה עם רסק התפוחים, הקציצות ברוטב עגבניות ועוד רבים וטובים.

יום אחד, לפני מספר חודשים, זיוה החליטה לקחת את המתכון הישן הזה וקצת לשחק איתו, עם המרת הפקאנים בפיסטוקים, בצירוף ממרח פיסטוק.. שלא ייחסר. הרי כולנו יודעים שכבר כמה שנים טובות, אנחנו בעידן הזהב של הפיסטוקים שמככבים בכל קינוח וממתק שאפשר לחשוב עליהם. אם פעם מחית/קרם פיסטוק היה מצרך שנדיר למצוא, היום כמעט אין מעדניה שלא תמצאו בה ממרח שכזה. מה שכן, לאחרונה מחיר הפיסטוק הגיע לגבהים לא הגיוניים ואף מעצבנים בעקבות טירוף השוקולד דובאי… אפילו מדברים על מחסור צפוי בפיסטוק בעתיד הקרוב, ככה שמקווה שתספיקו להכין את העוגיות עוד לפניו .

מתקבלות עוגיות נפלאות, רכות, נמסות בפה, שמצד אחד הפיסטוק בהחלט מורגש בהן אך מצד שני הן גם מאד עדינות ונעימות. על מנת שבאמת יתקבלו עוגיות במרקם הרך והנמס הרצוי, שימו לב שיש להוציא את העוגיות כאשר הן עדיין בהירות ורק תחתיתן זהובה. אל דאגה, הן יתקשו עוד יותר ככל שיצטננו. רק לאחר שהעוגיות מצטננות נפדר אותן בנדיבות באבקת סוכר, כך שיש להתאזר במעט איפוק .

בנוסף, שימו לב שזהו מתכון ללא ביצים, אך אינו טבעוני כלל ועיקר, לחמאה תפקיד מרכזי בהצלחת העוגיות. כמו כן, תהליך הכנת העוגיות הוא הכי קל שיש – הכל מתרחש בקערת המיקסר וזהו… בדיוק כמו שאנחנו אוהבים . למעט שלב טחינת הפיסטוקים – אותו אני מבצעת בכוס של הנינג'ה. אפשר כמובן להשתמש בכל טוחן שיש לכם או מכתש ועלי – מה שזמין ונוח לכם.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס פיסטוקים טבעיים, טחונים (אפשר שחלקם יישארו טחונים גס)

1/2 כוס אבקת סוכר (ועוד אבקת סוכר לפידור העוגיות אחרי האפייה)

1 כף מייפל

1 כפית גדושה מחית/קרם פיסטוק

2 כוסות קמח (אפשר קמח כוסמין לבן)

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה וחצי כוס אבקת סוכר ומקציפים על מהירות בינונית גבוהה עד לקבלת מרקם של קרם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים למיקסר, תוך כדי הערבול, את הפיסטוקים הטחונים, כפית מחית/קרם הפיסטוק, כף המייפל, 2 כוסות הקמח ו-1/4 כפית המלח. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מורידים בעזרת לקקן את התערובת מצידי הקערה ומאחדים לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים במרווחים על נייר האפייה. מתקבלים כ-30 כדורים/עוגיות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך כ-12 דקות, כאשר העוגיות נשארות בהירות אך תחתיתן זהובה.

צילום: דוד בכר/הארץ

שימו לב שזמני האפייה ישתנו מתנור לתנור, אז כדאי לעקוב אחרי התנור מקרוב, כך שייתכן שתצטרכו להעניק לעוגיות עוד כמה דקות אפייה.

מוציאים את העוגיות ומצננים.

מפדרים את העוגיות בנדיבות באבקת סוכר ושומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן