המנה הבאה נעה איפשהו בסקאלה בין פשטידה מתוקה לקינוח. היא מנה קלאסית עבור בראנץ' מפנק ומשתלבת מעולה בסלסלת לחמים מגוונת ומעניינת שכיף להגיש בבופה בוקר.
המתכון הוא של סבתא מרים שלי שתחיה (אותה אחת החתומה על הורינקס המפורסמים), ואצלינו במשפחה קוראים למנה "מלאי" (Malaii), מעין גרסה עוגתית – פשטידתית לממליגה הרומנית, בתוספת גבינה וחמוציות. סבתי הייתה מגישה את המלאי (היום כבר הרבה פחות מבעבר..) גם בארוחות ערב ולצד הקפה של אחר הצהרים (לאחר הצפייה האדוקה שלה ושל סבי ביפים והאמיצים כמובן 😀).
המלאי מורכב משתי שכבות אשר משלימות אחת את השנייה באופן הרמוני ביותר: שכבת תירס יבשה יחסית אשר מקבלת באהבה את שכבת הגבינה והחמוציות ששותה בסיום האפייה גם שמנת מתוקה שעושה רק טוב. יש כאן שילוב נפלא של יבש ורטוב עם מתיקות מעודנת ונעימה.
שימו לב שזהו מתכון די אולד סקול, שמגיע אליכם ישירות מפיה של סבתי – כך שאת השמן והסודה (כן, מים מוגזים ששותים) מודדים בגביע האשל הריק. כפי שאמרתי בעבר, תעשו מה שסבתא מרים אומרת, רק טוב וטעים ייצא לכם מזה.
מצרכים:
1 וחצי כוסות קמח תירס
1 כוס קמח רגיל
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 גביעי אשל
1 גביע שמן
- כפי שכתבתי, למדוד לפי גביע האשל הריק.
1 גביע מי סודה
1 שקית אבקת אפייה
1 גבינה טוב טעם (אפשר גם כנען או תבור)
חופן חמוציות ללא סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה 15%
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
מכניסים לקערה את הביצים, שני גביעי האשל והסוכר.
מוסיפים גביע שמן (כאמור, משתמשים בגביע האשל הריק ככוס מדידה, ממלאים עד החריץ) וגביע מי סודה מעורבבים עם שקית אבקת האפייה ומערבבים היטב.
- שפכו את אבקת האפייה לתוך הגביע, מזגו מעל את הסודה, ערבבו והוסיפו לקערה.
מוסיפים את שני סוגי הקמחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים לתבנית גדולה ומשומנת (אני משתמשת בפיירקס המלבנית המוארכת), מפוררים מעל את הגבינה באופן שווה, מפזרים את החמוציות ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וריחנית.
פותחים את התנור, מוזגים מעל פני העוגה, באופן שווה, את השמנת המתוקה ומחזירים לעוד כמה דקות אפייה בודדות. מגישים חם.
- ניתן לאכול בתוספת שמנת חמוצה, אך בעיני המלאי מושלם בדיוק כך.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
16 תגובות
אין כמו מלאי.
מכון?!
גם אני מהעדה הזו וזה המלאי השני שמכינה בחיי – והמתכון כה פשוט וטוב. תודה לסבתא מרים.
איזה כיף שאהבת! סבתא מרים ממש תשמח לקבל את המחמאה 🙂
היי מיכל, מאד אוהבת את הבלוג שלך☺
האם ניתן להחליף את מי הסודה במוצר אחר?
תודה!
היי שלי,
איזה כיף- תודה!
כפי שכתוב, מדובר במתכון של סבתא שלי ואני לא משנה אותו במיל׳- ממליצה לדבוק בו אחד לאחד.
בהצלחה!
כמה גבינה טוב טעם
איזה כןס מחליף את הגביע אשל כמה מ"ל
כמה גבינה טוב טעם
איזה כןס מחליף את הגביע אשל כמה מ"ל
אני גם מהעדה
יש לי מתכון אחר למלאי
מלאי כ ו של סבתא מרים אכלתי ברומניה בבית מקומי
קראו לזה בולס
היי צילה- חבילה אחת של טוב טעם זה 250 גר׳ ושני גביעי אשל- כל אחד 200 מל.
רוצה עוד מתכונים של סבתא מרים
מצחיק שאת אומרת כי ממש בקרוב נצלם יחדיו את הגפילטע והקרפעלך שלה 🙂 יש למה לחכות
תודה מיכל
שמחתי להכיר
הכנתי עכשיו…יצא מושלם !
היי אורנה, איזה כיף לשמוע!
היי 🙂
מה זה אומר למלא שמן עד החריץ? החריץ של הגביע? החריץ העליון? כלוצר עד סוף הגביע? יש לי את הגביע אשל החדש לא כמו של פעם…
החריץ של הגביע.. מתכון של סבתות או לא?!
עד סוף הגביע יעשה את העבודה