מנת הטופו מלאת הטעם הזו יכולה להיות מנת פתיחה או מנה עיקרית טבעונית, אסייתית ומשגעת. כיאה למטבח האסייתי, תמצאו כאן בביס בודד גם מתוק, גם חריף, גם חמוץ וגם פריך – חגיגה נפלאה לבלוטות הטעם.. מי אמר שטופו משעמם?
שימו לב שאני משתמשת ברוטב בפתיתי צ'ילי יבש, הרגישו חופשי להמיר בצ'ילי טרי קצוץ במקום. ברשימת המצרכים מופיעה כמות של 2-3 כפיות פתיתי צ'ילי, הוסיפו לפי מידת החריפות הרצויה עבורכם.
מבחינת תהליך ההכנה, ראשית מטגנים היטב את קוביות הטופו, מסננים משמן ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג. נפטרים מחלק מהשמן שנותר במחבת/ווק, מכינים את הרוטב בקלי קלות, מוסיפים את קוביות הטופו המוזהבות, שיצופו היטב ברוטב, ומגישים מיד.
כמובן שאוכלי כל מוזמנים לאמץ את הרוטב הפשוט והמעולה הזה לשילוב עם מבחר מאכלים שונים, כמו קוביות עוף מטוגנות, בקר ועוד. שימו לב שכמות זו היא למנה קטנה יחסית שתספיק ל-2 סועדים למנה עיקרית ו-4 סועדים לראשונה. לאחר שתכינו את הטופו פעם אחת, לבטח תכפילו כמויות כבר בפעם השנייה .
מצרכים:
1 קוביית טופו קשיח (300 גר')
2 כפות ג'ינג'ר מגורד
4 שיני שום קצוצות דק
2-3 כפיות פתיתי צ'ילי יבש (תלוי במידת החריפות הרצויה)
3 כפות רוטב סויה
4 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר לבן
כ-7 כפות שמן חמניות/קנולה, מופרדות
הוראות הכנה:
מניחים את גוש הטופו על צלחת מרופדת נייר סופג ומניחים עליו חפץ כבד, כגון: ספר עב כרס, קרש חיתוך כבד וכדומה.
מחממים כ-5 כפות שמן במחבת/ווק, חותכים את הטופו לקוביות של כ-1.5 ס"מ ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ-8-10 דקות עד להזהבה.
מעבירים את קוביות הטופו הזהובות לצלחת מרופדת נייר סופג.
מחממים כ-2 כפות מהשמן שנותר במחבת/ווק (מהשאר אפשר להיפטר) על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את הג'ינג'ר והשום למשך כדקה, רק עד שמדיפים ריח (נזהרים לא לשרוף את השום).
מוסיפים את פתיתי הצ'ילי, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את הסויה, החומץ אורז והסוכר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מעט מסמיך.
מערבבים פנימה את הטופו במשך כדקה, כך שמצופה ברוטב ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל