תפריט שבועות 2022

לאחר הפיאסקו שנפל עליי מספר ימים לאחר עליית תפריט פסח 2022 (האתר רק נפל להמוןןןן זמן.. אבל מי זוכר?!.. אני!! ), אני הולכת לעשות תיקון קטן עם תפריט שבועות, החג הלבן והכה טעים, שקרב ובא אלינו בצעדי ענק.

יש מצב שאני אומרת את זה כל שנה, אבל השנה אני ממש מרגישה שהזמן טס מהר במיוחד.. איך בדיוק הגענו כבר לשבועות?! עוד שניה נגמרת שנת הלימודים, חופש גדול ופתאום ראש השנה יפתיע אותי גם הוא.. או כמו שסבתא מרים שלי ז"ל היתה אומרת (פעם ראשונה שכתבתי עליה ז"ל ), "מיכלי, לפני רגע החזקתי אותך תינוקת בידיים שלי". שנה ראשונה שסבתא מרים לא תהיה בארוחת שבועות (החג האהוב עליה!), עצוב, אין ספק.. אז סבתוש אני מקדישה לך את כל המאכלים השווים האלו, הלוואי ויכולתי לבשל לך אותם פעם נוספת ואחרונה.

כמיטב המסורת, אציג בפניכם תפריט שבועות עשיר ושווה במיוחד, המורכב כולו ממתכונים שעלו בשנה האחרונה. כרגיל, אני מזמינה אתכם להציץ גם בתפריטים משנים עברו: תפריט שבועות 2017, תפריט שבועות 2018, תפריט שבועות 2019, תפריט שבועות 2020 ותפריט שבועות 2021.

כרגיל קחו מהתפריט מה שמתאים לכם, מה שתופס לכם את העין, בלוטות הרוק והטעם ולכל שאלה או תהייה אני פה מעבר למקלדת .

מי שבעניין של קוקטיילים מושקעים ומפנקים, מה דעתכם לקבל את האורחים עם כוס מצוננת של קוקטייל סקורפינו משובח? הגישו לצד קערת צ'יפס קייל כיפי וקליל, אובססיה רצינית אצלי בבית בשנה האחרונה, או לחילופין, תתחילו עם השחיתות כבר על ההתחלה עם נאצ'וס בתנור fully loaded.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר מכן יגיע הרגע להוציא מהתנור את הפוקאצ'ה המופלאה שלכם (שאת הבצק שלה תכינו בכלל יום קודם).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחילופין או בנוסף, יש עוד לחמים מדהימים שיתאימו בול לארוחת שבועות, כמו הלחמניות ממולאות בצל המטריפות או קיפוד הכמהין המושחת שאי אפשר להפסיק לנשנש (באפס עבודה!).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הפאו דה קז'ו, לחמניות הגבינה הברזילאיות, הן אחלה אלטרנטיבה (או תוספת) ללא גלוטן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד כל הבצקים הנפלאים האלה, אני ממליצה בחום להגיש צלחת של ממרח פטה לימוני (אותו תכינו מראש ורק יישאר לכם לצלחת) ו/או ממרח סלמון מעושן וגבינת שמנת וגבינת עיזים אפויה עם ריבה, מנה הכי קלה שיש – שאנשים "מתעלפים" עליה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אם כבר הזכרתי גבינה אפויה, אני לא יכולה שלא להזכיר את גבינת החלומי בתנור בדבש, צ'ילי וטימין המדהימה (!!) ואת הפטה בפילו – המנה הקלאסית, המוכרת והממכרת מהמטבח היווני.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת הטחינה עם החצילים השרופים הנהדרת גם תתקבל נפלא לצד הלחמים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ומה עם סירות האנדיב ואבוקדו הללו? מדובר ביסים רעננים לפתיח, ללא מוצרי חלב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

צלחת של קרפצ'יו קולורבי תתאים מאד לפתיחת הארוחה (או כחלק מהמזנון)– ותשתנה משולחן אחד לשני, בהתאם לתוספות שתבחרו לפזר מעליה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת האנטיפסטי מלנזנה, שעלתה לא מזמן לבלוג, היא תוספת מעולה לשולחן שבועות: שילוב של קפרזה ומלנזנה אפויים יחדיו בתנור לכדי מנה פוטוגנית וטעימה במיוחד. כמה קל – ככה טעים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מבחינת סלטים, עלו במהלך השנה האחרונה כל כך הרבה אופציות שמתאימות לשולחן שבועות שממש קשה לי לבחור מתוכן, אז קחו אוויר ותצללו איתי רגע..

בעיניי, סלט ירוק תמיד חייב להיות על השולחן בעיניי. אני ממליצה על אחד מהשניים: חסות בוינגרט מייפל ובלסמי הקל בעולם או סלט החסה בוינגרט נענע, הכה מרענן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ישנו גם הסלט הירוק הרענן על רוטב היוגורט טחינה, שהוא לא ממש סלט ירוק קלאסי, אבל הוא מעולה אז איני יכולה שלא להזכיר גם אותו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הירקות הפריך והצבעוני הוא תוספת נפלאה לכל שולחן וכמובן שגם קערת סלט יווני גדול, תמיד תתקבל בברכה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם הסלט כרוב עם הגרעינים במייפל מלא הקראנץ' ישתלב נפלא ואף סלט השורשים הרענן – שניהם פריכים ומעולים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

נישאר באגף הסלטים הפריכים עם סלט הוולדורף המחודש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סלט הארטישוק, עגבניות, מוצרלה, רוקט, זיתים ועוד הוא אחד המיוחדים ומתאים מאד לארוחת החג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם רוצים להוסיף לשולחן סלט יותר פחמימתי, הייתי מציעה להציץ במתכונים של סלט תפוחי האדמה המיוחד וסלט הפסטה המקסיקני, שניהם מצוינים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בואו נדבר על עוד מנות ירקות, שיעשירו את השולחן בכל טוב עשיר וצבעוני:

נתחיל בכרובית שכיכבה בענק בבלוג בשנה האחרונה (איך לא?!), ועל כן אציג לא פחות מ-4 מנות כרובית שונות ומופלאות:

מנת הכרובית (וגם ברוקולי, אם רוצים) ברוטב קיסר היא בעיניי בגדר מאסט בשולחן החג. גם הכרובית הגבינתית בתנור היא אופציה נהדרת למנת כרובית חלבית קלה וטעימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחילופין, אפשר ללכת על מנת כרובית פיקנטית, ללא מוצרי חלב, מיוחדת כל כך, של כרובית ברוטב עגבניות וטחינה בתנור. אחת המנות שאני יותר חוזרת אליהם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

וכמובן שישנה הכרובית המטוגנת הקלאסית, שקשה למצוא מישהו שיעמוד בפניה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוד מנה מאד נחמדה שתוסיף צבע לשולחן היא מנת פרוסות החצילים האפויים עם עגבניות שרי, מנה קלילה וטעימה מאד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הפלפלונים הקטנים והצבעוניים האלה, שמכינים בדקה וחצי, יעשו רק טוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואם מתחשק לכם מנת ירק קצת יותר מתובלת ונועזת, אני מציעה לכם להציץ במתכון של השעועית הלבנונית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פינוק שווה במיוחד יהיה אם תכינו עמדת "תירס בסגנון הבאנה", כך שכל אחד ירכיב לעצמו את התירס המועדף עליו לפי התוספות המוצעות (ואני ממליצה כמובן לדבוק במתכון כפי שהוא.. שלמות!).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם חשבתם שהלחמים בתחילת התפריט סוגרים את פינת הפחמימות.. טעיתם ובענק

לזניית הדלורית המיוחדת תתאים עד מאד, עם טוויסט מעניין על הלזניה הקלאסית והמוכרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הספנקופיטה היוונית והלא פחות ממדהימה כאילו נתפרה בדיוק עבור חג השבועות. אל תוותרו עליה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם מתחשק לכם בורקס תרד וגבינות, אבל בגרסה יותר קלילה ואישית – הציצו במתכון של בורקס הביס האלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנת קוביות הסלמון ברוטב תפוז וצ'ילי על פסטה מקשרת בין האגף הפחמימתי לאגף הדגים של התפריט שלנו.. אין כמו מנות שמסמנות וי על כמה קטגוריות, נכון?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גם ה-"סוכריות" סלמון ופילו הנהדרות רוקדות על כמה משבצות – גם דגים, גם מעין בורקס, גם מנה ראשונה קלילה, גם נהדרות כחלק מבופה… צ'ק, צ'ק, צ'ק!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אני בעד להוסיף גם סיר דגים לבנים משובח לשולחן: גם הסיר דגים החריפים של דודה זיוה וגם הסיר דגים הים תיכוני יעשו יופי של עבודה. שתי מנות מופלאות ומאד שונות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פתחו כפתור, הרתיחו את המים והוציאו את הקינוחים..

בבלוג ישנם קינוחי גבינה לא פחות ממעולים, אני מציעה לכם לשוטט ולגלות (יכולים גם להציץ בפוסט הזה בו ריכזתי מבחר קינוחי גבינה לפני כמה שנים).

השנה נוספו כמה קינוחים מדהימים שיתאימו מאד לערב החג הלבן והחגיגי.

בראש ובראשונה, אני חייבת להזכיר את אחת התוספות האחרונות לבלוג, הלוא היא עוגת גבינת השמנת הפשוט מושלמת. ה-כלה של הערב.

צילום :הדס פרוש/הארץ

קוביות עוגת גבינה ונוטלה הם אחלה טוויסט על עוגת הגבינה הקלאסית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואם בקוביות עסקינן, אני לא יכולה שלא להזכיר את קוביות הלימון המדהימות האלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

גאלט קרם המסקרפונה ופירות היער המצוין ירשים כל כך את האורחים שלכם, ורק אתם תדעו כמה קל היה להכינו!

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ואם מדברים על קינוחים מרשימים, מה דעתכם לשרוף את הסוכר מעל קרם הברולה ממש לעיניי האורחים?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הבנופי פאי אינו קינוח גבינה, אך הוא כל כך כל כך טעים, שלא יכולתי שלא להוסיף אותו לרשימה. תחתית עוגיות, שכבת ריבת חלב, שכבת בננות, קצפת, ושוקולד מגורד מעל.. אין צוריך להכביר במילים, נכון?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אז שיהיה לכולנו חג קציר שמח, משפחתי, רגוע וטעים.

מקווה שעזרתי לכם קצת… ואם תקבלו אפילו מחמאה קטנה על ארוחת החג – אני את שלי עשיתי .

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרפעלך

זוכרים את פוסט הורניקס האגדי? (איך אפשר שלא?  אחד הפוסטים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן