סירות אנדיב עם סלט אשכולית אדומה ואבוקדו

במידה ועדיין לא ניסיתם את השילוב ההרמוני של פירות הדר ואבוקדו, נכונה לכם הפתעה נעימה במיוחד. הפעם נשדך בין אשכולית אדומה יפיפייה ועסיסית לאבוקדו האהוב, אותו אני מוכנה לאכול כל יום, כל היום. מדובר בשילוב עונתי פשוט מושלם. בתוספת צ'ילי מתבקש, כמה עלי כוסברה קצוצים (כבר דובר רבות על השילוב המופלא בין אבוקדו-צ'ילי-כוסברה) ובתוך סירות אנדיב סגולות, פריכות ומרירות.. כי למה לא? מתקבלת חגיגה של טעמים, מרקמים וצבעים מוצלחת כל כך.

סירות אנדיב יפות וצבעוניות אלו מהוות פתיח נפלא לכל ארוחה או נשנוש מוצלח לצד דרינקים. מנה זו מצטרפת למנת סירות אנדיב נוספת שכבר היתה כאן במדור, הלוא הן סירות האנדיב עם התפוח, סלרי, אגוזי מלך וג'ינג'ר – ביסים פריכים, מרעננים ונפלאים.

כמו בכל מנה, יש הרבה מקום לשינוי וגיוון. כמובן שאפשר להמיר את האנדיב הסגול באנדיב רגיל וכך גם את האשכולית האדומה באשכולית רגילה. להוסיף או להוריד את הצ'ילי בהתאם לטעם ולהמיר את הכוסברה בירק אחר אם לא אוהבים. מה שכן, הקפידו לשלב במנה אך ורק אבוקדו טרי, בשל ומלא בטעם… הוא יעשה את כל ההבדל.

כפי שציינתי, אני חובבת גדולה של ה-"זהב הירוק", "החמאה הירוקה" או איך שאתם בוחרים לכנות את הפרי (כן, פרי) הנפלא הזה.. לראיה כבר לא מעט מתכונים עלו כאן בבלוג איתו, כמו רוטב האבוקדו, סלט האבוקדו והמלפפונים בספייסי מיונז, סלט המנגו, האבוקדו ועגבניות, סלט הפסטה המקסיקני, סביצ'ה, טרטר, קפרזה למתקדמים ועוד…. למרות שעל פרוסת לחם שחור עם מלח בלבד הוא הכי הכי טעים בעיניי.

אין שום בעיה להכין את סלט האבוקדו והאשכוליות עד שעתיים מראש ולהניח בצד. הלימון ידאג שהאבוקדו לא ישחיר, ואז ממש לפני ההגשה נמלא את עלי האנדיב (בחרו את הגדולים, שאכן הכי דומים לסירות) ולהגיש. דרך אגב, הסלט הזה כל כך טעים כמו שהוא, כך שאם אתם מעדיפים, ניתן להגישו גם לא בתוך עלי אנדיב.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 אבוקדו גדול ובשל, חתוך לקוביות קטנות

1 אשכולית אדומה, מפולטת (ללא קרומים לבנים) וחתוכה לקוביות

1 צ'ילי אדום, ללא גרעינים, קצוץ דק

חופן עלי כוסברה טריים, קצוצים

1 כף שמן זית

מיץ מלימון קטן

2 ראשי אנדיב (רצוי סגול, אך לא חובה)

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את קוביות האבוקדו, האשכולית האדומה, הצ'ילי ועלי הכוסברה הקצוצים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני ההגשה ממלאים את סירות האנדיב בסלט אבוקדו ואשכולית ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לאסי מנגו

בתקופה האחרונה עץ המנגו שלנו עובד שעות נוספות ואנחנו מוצאים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן