כפי שסיפרתי לכם במתכון (אם אפשר לקרוא לו כזה..) של משולשי הזעתר, ילדיי מאד אוהבים את התבלין הזה, הוא מככב אצלנו בבית לעיתים מאד תכופות, על לאבנה, על ירקות ואפילו לעיתים על הפיצה (במקום ה-"תבלין" המפורסם).
בנוסף, גם כאן בבלוג, כבר שילבתי את הזעתר האהוב (והבריא!!) במאכלים נוספים – כפי שעשינו בגבינת החלומי הצלויה או מעל שבלול הפילו, למשל. אם כן, זה היה עניין של זמן עד שהזעתר ייכנס גם לאחת המנות העיקריות שלנו.
אספר לכם כי עשיתי כמה ניסיונות למנה זו במטבחי ואת הגרסה הבאה ממש אהבתי: פרגיות עסיסיות ברוטב לימוני מתובל בהרבה זעתר. עם פיתה חמה ליד לטבול ברוטב, בצירוף טחינה נוזלית וטובה, מדובר בארוחה שהיא חלום (לא לשכוח גם סלט קצוץ ואתם ממש מסודרים).
כמובן, שכמו תמיד, המנה תצא יותר טעימה ככל שחומרי הגלם יהיו איכותיים יותר – הקפידו להשתמש בזעתר ושמן זית טובים במיוחד. בנוסף, כמה שהפרגיות יהיו יותר במרינדה, יותר טוב. אני ממליצה בחום להכניס את הפרגיות במרינדה למקרר לילה לפני ההכנה, ואז רק תצטרכו למחרת להעביר לתבנית ולהכניס לתנור. בכל מקרה, השתדלו שהפרגיות יושרו במרינדה לפחות שעתיים.
עם יציאתה של המנה הזו מהתנור, נחתה עליי המוזה לארח ארוחה בניחוח המטבח הערבי הכה אהוב עליי. אצרף לחגיגה את הבשר בטחינה, טבולה הכרובית והחומוס של השריף, בין היתר. כמובן שנקנח בכנאפה, שגם אותה ממש בקרוב אעלה כאן בבלוג. יש למה לחכות, אולי אפילו אעלה את התפריט המלא .
מצרכים:
10 פרגיות חצויות ומנוקות
מיץ מלימון גדול
1 כפית גרידה מאותו לימון
3 שיני שום כתושות
2 כפות זעתר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס שמן זית
אופציונאלי: פלפל ירוק חריף קצוץ
הוראות הכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מעבירים את הפרגיות, בשכבה אחת, לתבנית מרופדת בנייר אפייה, שופכים מעליהן כל טיפת רוטב שנותרה בקערה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים למשך כ-50 דקות.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 20 דקות נוספות.
מגישים חם לצד פיתה חמה/ערימת אורז, סלט קצוץ וטחינה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
המתכון מצוין. קל להכנה. הצעת ההגשה: בפיתה עם טחינה – מעולה.
אני רוצה לנסות להחליף את הפרגיות בחזה עוף.
מה דעתך?
נראה לי שצריך לאפות בתנור זמן קצר יותר.
אודה לתגובתך.
שלום רחל,
שמחה לשמוע שאהבת את המתכון. אין בעיה להמיר לחזה עוף- אז כמובן שמומלץ לאפות פחות זמן על מנת שלא יתייבש. אני מציעה לך ללכת על חזה עוף שלם שהוא עסיסי יותר- ואז לאחר שמוכן חותכים לפרוסות.
מיכל שלום
המתכון הזה יהי הטוב גם במחבת ?
תנור זה טוב , רק שלוקח יותר זמן
תודה מראש
כן בטח!