לדעתי, אין הרבה דברים טעימים יותר מפרוסות של גבינת חלומי צלויות על מחבת פסים.
באמת שלא צריך הרבה מעבר לזה לצד איזה משקה משובב נפש. בימי הקיץ החמים כמעט תמיד תוכלו למצוא חבילת חלומי מחכה לתורה אצלי במקרר. חברים קופצים אליכם בספונטני? לצד כמה פיצוחים וזיתים טובים, כמה פרוסות של גבינת חלומי תמיד תהיינה במקום. החלומי גם משדרגת נפלא את סלט הירקות הבנאלי והאהוב לארוחת ערב ואפילו ילדים נהנים לטרוף אותה.
הרי אין מה להציג לכם מתכון לחלומי על מחבת פסים (הנה נתתי לכם אותו מבלי לשים לב 😀), אז דווקא אשתף אתכם היום במתכונצ'יק אחר אך דומה, אליו נחשפתי בספר היפיפה והמקסים "Feasts" של Sabrina Ghayour.
אם כן, נשלב את החלומי האהובה יחד עם הזעתר, שמככב אצלי לפחות פעם בשבוע במשולשים האלה. מתקבל ביס ארומטי במיוחד, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. קדימון נפלא לארוחת דגים, תוספת כיפית לארוחת ערב, נשנוש קליל לצד דרינק או סתם פינוק ליום יום. כמובן, ההכנה הקלה רק מוסיפה לתענוג.. היכונו "לשנצל" את החלומי שלכם.
אם אפשרי, אני ממליצה להמיר את פירורי הלחם הרגילים בפירורי גריסיני המשובחים.
מצרכים:
2 חבילות גבינת חלומי של 200 גר' (סה"כ 400 גר'), חתוכות לפרוסות שוות (כ-5-6 פרוסות לכל בלוק גבינה)
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
3 כפות זעתר
שמן חמניות/קנולה
הוראות הכנה:
במחבת בינונית מחממים שמן (כמו לטיגון שניצלים) ומכינים צלחת מרופדת בנייר סופג לצידה.
טורפים את הביצה בצלחת/קערה שטוחה ובצלחת/קערה שטוחה אחרת מערבבים יחד את פירורי הלחם והזעתר.
מצפים היטב כל פרוסת חלומי בביצה ומשם מעבירים לציפוי הרמטי בתערובת פירורי הלחם והזעתר (שניצל כבר אמרנו? 😀).
מטגנים את החלומי המצופה כדקה מכל צד או עד שהציפוי מזהיב ומשחים מעט. מעבירים ישירות לצלחת המרופדת בנייר סופג, לספיגת השמן המיותר, ומגישים מיד לצד סלט ירקות או פשוט על צלחת שטוחה.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל