היום אני שמחה להציג בפניכם את אחת מעוגות השוקולד היותר רכות ומענגות שיש – הלוא היא עוגת השוקולד (הפשוטה לטענתה..) של לין (אותה קונדיטורית מהממת שחתומה גם על עוגת הקוקוס המטורפת הזו).
כפי שהבנתם, אולי לין חושבת שזו "סתם" עוגת שוקולד פשוטה – אך היא ממש לא ועל כן אני מזהירה מראש – עוגה זו אינה נכללת בקטגוריית העוגות של "הכל בקערה אחת וסיימנו". מבט חטוף ברשימת המרכיבים, שאינה קצרה כלל, תחזק טענה זו (למרות שאת כל המרכיבים ככל הנראה כבר יש לכם במטבח כרגע..).
אם תציצו שוב ברשימת המרכיבים תראו כי יש בעוגה 6 ביצים מופרדות (המעניקות אווריריות נפלאה לעוגה) ואפילו כף מיונז מפציעה בין המרכיבים (כמו בעוגת השוקולד הזו), שלא נוותר עליה משום הרכות הרבה שמעניקה לעוגה (נשבעת שגם שונאי המיונז החריפים ביותר לא יחושו בו). אספר לכם שלכבוד אירועים חגיגיים, לין אופה את העוגה עם 8 ביצים, בכדי לקבל עוגה גבוהה ומרשימה יותר.
בנוסף, אשתף אתכם כי לין לא הייתה מרוצה מהקקאו שהשתמשתי בו בצילומי העוגה, מדובר היה בקקאו הולנדי איכותי (כך חשבתי..) אך לא כהה מספיק, הסתבר בדיעבד. אם יש באפשרותכם לקנות קקאו כהה יותר (שניתן למצוא בכל מקום), תתקבל עוגה כהה ועשירה יותר. הפנמתי הערה זו לפעם הבאה.
אך אל דאגה, אם חשבתם שסוגיית הקקאו הפעוטה פגעה בטעמה של העוגה או בעושרה הרב.. חכו שאספר לכם על הגנאש המושחת שאני מתעקשת שלא תוותרו עליו. הגנאש הפעם מורכב מ- 200 גר' שוקולד מריר (כן, כן) המומסים יחד עם שמנת מתוקה, כאשר לתוך העונג הזה גם נערבב כף חמאה בשביל הברק. בנוסף, לין ממליצה להניח את הגנאש המוכן בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה לפני מריחתו על העוגה, צעד שהופך אותו לאפילו יותר קרמי ונפלא.
הפעם אפיתי את העוגה בתבנית קוגלהוף בקוטר 26, אך גם תבנית קפיצית רגילה תתאים כמובן.
מצרכים:
חמאה לשימון התבנית
יבשים:
2 וחצי כוסות קמח
1/2 כוס סוכר + 3/4 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כפית שטוחה מלח
רטובים:
1 כוס חלב
1 כף חומץ
1 כף מיונז
1 כף נס קפה שממיסים ב-1/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן קנולה/חמניות
1 כפית תמצית וניל
15 גר' חמאה מומסת
8 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כפית מיץ לימון (או קרם טרטר)
לגנאש שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
15 גר' חמאה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את החומץ יחד עם כוס החלב ומניחים בצד.
מנפים לקערה את הקמח, חצי כוס סוכר, הקקאו והמלח ומערבבים.
יוצרים מעין בור במרכז התערובת היבשה, מכניסים לתוכו את השמן, החלמונים, המיונז, תמצית הוניל והקפה ומערבבים היטב עם מטרפה.
כעת, מכניסים את החלבונים ומיץ הלימון למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל לבעבע. מוסיפים את 3/4 כוס הסוכר בזרם דק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ורך.
מערבבים את החלבונים המוקצפים לתוך שאר הבלילה, בעדינות, בשלוש מנות.
מוסיפים את החמאה המומסת ומקפלים בעדינות עד שנטמעת.
דופקים מעט את התבנית על השיש (להוצאת בועות) ומניחים את העוגה על תבנית תנור עם שוליים ומכניסים לתנור. שופכים כשתי כוסות מים רותחים על התבנית ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים ומצננים.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הגנאש העשיר:
מכניסים לקערת זכוכית במיקרו או בבאן מארי את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה וממיסים. מערבבים ומוסיפים פנימה את החמאה.
מניחים את הגנאש בצד שיגיע לטמפרטורת החדר ומצפים היטב את העוגה. אם רוצים שהציפוי יהיה יפה יותר, עוברים עם מזלג לקבלת טקסטורה מעניינת.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל