עוגת הקוקוס של לין

אוהבי קינוחי הקוקוס התקבצו נא סביב, היות והיום אתם זוכים בפיס. עוגת הקוקוס המפורסמת של לין הקונדיטורית, בעלת עדת המעריצים ההולכת וגדלה, הגיעה סוף סוף לבלוג.

לין, קונדיטורית פיליפינית, אשר מוכרת לקהילה הפיליפינית הענפה בארץ טופינים מדהימים לימי הולדת, חתונות וחגיגות שונות, חלקה איתי את המתכון לעוגה שמשפחתי מכורה אליה (האמת שזו העוגה הכי מיינסטרים שלה, יצא לי כבר לטעום עוגות שונות שלה שיותר מותאמות לחיך הפיליפיני שגם אותן ארצה להציג לכם בתקופה הקרובה.. מדובר בטעמים שונים אך מיוחדים ביותר בעיניי).

כמעט בכל חגיגה משפחתית "העוגה של לין" זוהרת בשולחן הקינוחים שלנו בגאון. פיתחנו מומחיות ביישורה, כך שכל פעם בן משפחה אחר מגיע לבצע את הפעולה, שחס וחלילה לא תישאר עקומה 😀. חוץ מהיותה טעימה, עסיסית בטירוף ובעלת טעם קוקוסי מופלא (שמגיע גם בבלילה, גם בציפוי וגם בפתיתי הקוקוס) מדובר בעוגה לבנה, חגיגית ויפה במיוחד ששירתה אותנו נאמנה כבר כעוגת הרווקות של נוגי שלנו במסיבת הרווקות השווה שלה.

זוהי בעצם עוגת שיפון קוקוס, מצופה בקרם מושחת ומלטף, כאשר השילוב של שניהם יחד יוצר ביסים של עונג אמיתי. שימו לב שיש כאן כל מיני ניואנסים שלין מדגישה כי אין לוותר עליהם, שאני מעבירה לכם אחד לאחד, בדיוק כמו שהיא העבירה לי, כולל כפית מיץ לימון עם הקצפת החלבונים, דפיקת העוגה על השיש לפני הכנסתה לתנור ואמבט מים רותחים סביב העוגה עם אפייתה (כמו שעשינו בקרם הקרמל ובעוגת גבינה הזו).

מצרכים:

מצרכים לעוגת קוקוס לין
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

תבנית קוגלהוף

חמאה מומסת/בטמפ' החדר לשימון התבנית

לעוגה:

1 וחצי כוסות קמח תופח

1/2 כוס סוכר + 3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס שמן

1 כוס קרם קוקוס

6 ביצים מופרדות

2 כפות קוקוס טחון

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי (או 1 כפית קרם טרטר)

לציפוי:

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (240 גר' כל אחת)

1/2 כוס אבקת סוכר

2 כפות קרם קוקוס

4 כפות פתיתי קוקוס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מנפים בקערה את הקמח, 1/2 כוס הסוכר וכפית המלח. מערבבים פנימה את 2 כפות פתיתי הקוקוס.

סינון היבשים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

יוצרים מעין בור במרכז התערובת היבשה ומכניסים לתוכו, לפי הסדר את: השמן, החלמונים וקרם הקוקוס. מערבבים היטב עם מטרפה במשך כמה דקות (אימון ידיים קצר, מה רע? 😀).

  • כמובן שאפשר לעשות שלב זה במיקסר ואז לשטוף היטב לפני הקצפת החלבונים, אך בעיניי מיותר.
בור עם שמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בור עם ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בור עם קרם קוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מכניסים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל לבעבע. מוסיפים את מיץ הלימון ואת 3/4 כוס הסוכר בזרם דק וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ורך.

לימון לחלבונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר לחלבונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חלבונים מוקצפים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הקמח, בעדינות, בשלוש מנות.

קיפול חלבונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיפול חלבונים1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיפול חלבונים2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בלילה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לתבנית עוגה משומנת, אותה דופקים כמה פעמים על השיש, להוצאת בועות אויר.

בלילה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את העוגה על תבנית תנור עם שוליים ומכניסים לתנור, שופכים כשתי כוסות מים רותחים על התבנית ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מוציאים ומצננים.

עוגה עם אמבט מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הציפוי:

קולים כף פתיתי קוקוס על מחבת (ללא שמן) עד שזהובים-שחומים.

קוקוס לפני קלייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוקוס קלוי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקציפים יחדיו את השמנות, קרם הקוקוס ואבקת הסוכר, במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה.

לפני הקצפה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הופכים את תבנית העוגה, מוציאים ומצפים אותה בנדיבות בקרם.

עוגה הפוכה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרם על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרם על עוגה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את שני סוגי פתיתי הקוקוס מעליו (3 כפות פתיתי קוקוס רגילים וכף פתיתי קוקוס קלויים).

קוקוס על קרם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוקוס קלוי על קרם
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים למקרר לכ- 2-3 שעות עד להגשה.

חותכים עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  • העוגה רק משתבחת למחרת.
  • העוגה נשמרת בקירור למשך כמה ימים (בפועל לא ייצא לכם לבדוק את זה (סמיילי)).

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן