את המתכון לפשטידת החצילים עם הטריק שעליו כבר אספר לכם, קיבלה נועה יקירתי מחברתה ליבת, שאמה, היא המזוהה איתו.
מדובר במתכון קליל בו מערבבים את החומרים בקערה במשך שתי דקות והופ לתנור בדיוק כמו שאנחנו אוהבים (בדומה למתכונים של האורז עם הפטריות והערמונים, עוגת השקדים, הקוקוס והתפוזים או עוגיות הטחינה למשל).
הטוויסט שעליו דיברתי מגיע בדמות החצילים, שהם בעצם "חצילים קלויים על האש" קנויים (שומו שמיים!! 😀). כן, כן, לא רוצה לעשות פה פרסומת לחברות החומוס, אבל בדיוק על הסלטים המוכנים האלה אני מדברת. רק שחשוב להקפיד להשתמש בחציל ה-"טבעי", כלומר רק "על האש" ולא עם מיונז, טחינה או תוספות אחרות.
במתכון המקורי מצוין, כי יש להשתמש בקופסא של 500 גר' של חצילים על האש. אך מאז שכתבה את אותו מתכון, כנראה שהיצרנים התקמצנו בכמות אותה מוכרים (בטוחה שהמחיר לא ירד בהתאם 😀) משום שלא מצאתי קופסא מעל 400 גר'. למרות זאת, חזרתי לכאן בשביל לספר לכם שגם 400 גר' חצילים ממש עשו את העבודה.
בנוסף, ישנה הצעה במתכון להניח 1-2 מלאווחים מחוררים עם מזלג בתחתית הפשטידה. אני לא עשיתי זאת וממש לא רואה צורך בכך, יצאה פשטידה עדינה ונפלאה ובכלל לא מושחתת מדי. מלאווח, בעיניי, ייקח את המנה לכיוון השני בדיוק. אבל, אם אתם בקטע, כמובן שאני נותנת לכם את ברכתי ללכת על זה 😀.
לפני שנתחיל אספר לכם, כי במתכון כתוב 250 גר' גבינה בולגרית אותה אני המרתי בהכנה השניה שלי בבולגרית עדינה משום שעם גבינה בולגרית רגילה התקבלה פשטידה מלוחה מדי בעיניי ובעיני שאר הטועמים (שלומצי שלום 😀).
טעם החציל בפשטידה אינו דומיננטי, אלא מרומז ומעניק לה מעט טעם מעושן נעים. היא רכה עם מליחות גבינתית נהדרת ונפלאה למזנון בוקר/ערב או פשוט לצד סלט ירקות לארוחת הערב.
מצרכים:
400 גר' חצילים קלויים על האש (אלא אם תמצאו 500 גר')
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת מתוקה 10% או 15%
250 גר' גבינה בולגרית מעודנת מפוררת
3 ביצים
4 כפות קמח תופח
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה את החצילים, הקוטג' והשמנת המתוקה.
מוסיפים את הגבינה הבולגרית המפוררת, הביצים, הקמח והפלפל השחור ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת (פיירקס או קרמיקה למשל) ואופים למשך כ-50 דקות עד שהפשטידה זהובה וריחנית.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
13 תגובות
לדעתך, אפשר להשתמש ביוגורט או תחליף אחר לשמנת התמוקה? כדי להפוך את הפשטידה ליותר דיאטטית.
תודה!
הי מירי, אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 10% ואז זה יחסית ממש בסדר, לא? 🙂
אני ממש אוהבת את הפשטידה הזו, הבעיה שכנראה רק אני אוכל.
את חושבת שאפשר להקפיא שאריות ?
היי אפרת, בטח שאפשר! חתכי לקוביות והקפיאי בכיף..
תודה על המהירות !!
בשמחה 🙂
יש צהצנות חצילים קלויים על האש, באגף השימורים. תכולה 650 גרם. מעולים
הי גיא.. אני לא מכירה, תודה על ההמלצה 🙂
אפשר לקבל שם החברה, לא מוצאת
תודה מראש.
הפשטידה מוכנה אבל יש בה נוזלים בסוף האפיה. איך מתגברים? תקין?
הי מיה, לא אמורים להיות יותר מדי נוזלים בפשטידה- תורידי על חום נמוך בתנור ללא כיסוי עד שהרוב מתאדה
אפשר להשתמש בחלב סויה כתחליף לשמנת המתוקה? תודה
הי מלי, אם כבר הייתי מחליפה שמנת מתוקה בשמנת סויה ולא חלב סויה