עוגיות טחינה

את המתכון לעוגיות הללו ממש העליתי מהאוב.

כאשר ביקשתי אותו משלומצי בניסיון האחרון שלנו להיפגש, היא הייתה בהלם שבכלל זכרתי אותן. בכל זאת עברו 8 שנים מאז שהגישה לנו אותן לצד קפה בדירת הרווקים שלהם בנורדאו.

כן, כן, זהו באג ידוע אצלי, עניתי. אם אכלתי משהו טעים – הוא קוטלג, תויק ובהמתנה להישלף.

אם כן, הרגע הזה הגיע.

הזיכרון של העוגייה הנמסה בפה מאז, כשהיינו זוג צעיר עם תינוקת קטנה בדירתם התל אביבית, לא איכזב ועמד במבחן הזמן והטעם. העוגייה אכן טעימה בטירוף ועצם העובדה שממש קלה להכנה רק מוסיפה לדירוגה.

יצוין כי העוגיה הזו מתאימה גם למי שלא חובב טחינה במצבה הסטנדרטי. מתקבלת עוגייה מלוחה-מתוקה, שממש מבקשת לצלול בכוס קפה (גם תה זה בסדר 😀).

"הכל בקערה והופ לתנור" זה כאן חברים (כמו בעוגת השוקולד עם המיונז ועוגת הקוקוס תפוז ושקדים למשל), רק שהפעם עליכם להכין את צנצנת העוגיות של סבתא.

מצרכים:

מצרכים לעוגיות טחינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס טחינה

1 כוס סוכר

200 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

  • מי שמעוניין בעוגיית פרווה מוזמן להמיר את החמאה ב-"מחמאה".

1 כפית תמצית וניל

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את הטחינה, הסוכר, החמאה ותמצית הוניל.

לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אחרי ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחות ריקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.

הוספת קמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה (או שאופים באחת, בשתי נאגלות) ומניחים כדורים קטנים של הבלילה עליהן.

כדורים על תבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כדורי עוגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כדור על תבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את הכדורים בעזרת מזלג ואופים למשך כ-15 דקות עד שמעט מזהיבות.

שיטוח עם מזלג
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגיות מוכנות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומגישים.

עוגיות מוגשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  1. העוגיות לא ייראו מוכנות לחלוטין כשתוציאו אותן, אל דאגה הן יתקשו על השיש כשיתקררו.
  2. העוגיות נשמרות בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג –

הסלט מוכן

ה-סלט קיסר

כבר סיפרתי לכם בעבר על חיבתי הרבה לסלט קיסר (למשל

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
12 תגובות
  1. שמואלה הגב

    הי מיכל.
    הכנתי את עוגיות הטחינה .יצאו נפלא .נימוחות וטעימות. מאד קל להכין את הבצק ו ונעים ליצור כדורים.אני אפיתי 20 דקות.(אחרי 15 דקות העוגיות נשארו לבנות,)יישר כוח.שבת שלום.
    שמואלה אמא של יעל

  2. אפרת הגב

    נכון שהכוונה היא לטחינה גולמית?

  3. אילנה הגב

    הי מיכל יקרה

    הכוונה לקמח רגיל או קמח תופח?

  4. אילנה הגב

    רוב תודות!!
    אכין אותן לבן הטבעוני שלי שהגיע לביקור מקנדה….❤

  5. אילנה הגב

    הי מיכל יקרה
    הכנתי את העוגיות והן יצאו טעימות אש! אבל, הן השטתחו והתפרסו וכמעט התחברו אחת לשניה.
    מה לא עשיתי בסדר?

    • מיכל הגב

      הי אילנה, אין לי מושג.. אולי היו ממש צמודות מדי? העיקר שבסופו של דבר היו טעימות ומוצלחות!

  6. מוניקה הגב

    האם אפשר לעשות את העוגיות הללו ללא גלוטן?

    • מיכל הגב

      בהחלט, פשוט המירי לקמח ללא גלוטן האהוב עלייך. דרך אגב יש עוגת טחינה ללא גלוטן וללא כל סוג של קמח שממליצה לך לבדוק: עוגת טחינה ואגוזים ללא גלוטן.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן