אם יש סלט בעולם שאפשר להגדירו כ-"סלט גרנדיוזי" – זה זה. הוא גדול מכל כך הרבה בחינות – החל ממרכיביו הרבים, המגוונים והצבעוניים ועד הרוטב העשיר ומלא הטעם. לא תמצאו אדם שיישאר אדיש לסלט הפסטה המקסיקני שלכם.
התנדבתם להביא סלט לפיקניק או לאירוע רב משתתפים כלשהו ומתחשק לכם לצאת מהקופסא עם סלט קצת אחר? הגעתם למתכון הנכון. זהו סלט שהוא ממש ארוחה – יש כאן פסטה, מלא ירקות, גבינות ואפילו קטניות. ומה שממש כיף – אפשר להכין את הכל מראש, כך שכל מה שיישאר לכם לעשות הוא לערבב ולהגיש. אגלה לכם, כי גם אם תערבבו את הסלט מראש, הוא יישמר במקרר מעולה ועדיין יהיה טעים עד מאד כעבור כמה שעות (ואפילו למחרת).
הרוטב של הסלט הוא קרמי ועשיר במיוחד בזכות שילוב של שמנת חמוצה, מיונז וסלסה קנויה (כן, כן – מאלו שטובלים בהם את הנאצ'וס), יחד עם עוד כמה מרכיבים מתבקשים כמו מיץ לימון, שום ותבלינים. מבחינת סוג הסלסה, אני השתמשתי בסלסה במידת חריפות בינונית – בחרו בסלסה שלכם לפי מידת החריפות האהובה עליכם. לעניין סוג הפסטה – יש להשתמש בסלט זה בפסטה קצרה ושובבה, כגון רוטיני, פוזילי, פרפאלה, קונכיות קטנות, מקרוני וכו'.
אפשר לשדרג את הסלט ובמקום תירס משימורים להשתמש בגרעיני תירס טרי שנצלה קודם על מחבת פסים או מנגל (כפי שעשינו כאן). לאחר הצלייה נחתוך מהקלח, שלב שיוסיף לסלט טעם מעושן נהדר. אם יש לכם גישה לתירס טרי ומתוק – אני ממליצה שלא לדלג על שלב זה. מבחינת השעועית השחורה – השתמשתי בשעועית שחורה בשימורים, אותה יש לשטוף ולסנן לפני צירופה לסלט.
בזמן שהפסטה מתבשלת עד רמת אל דנטה בלבד, קוצצים את הירקות ומערבבים את הרוטב בקערה נפרדת. מה שכן, לעומת מתכוני פסטה אחרים בהם אני מדגישה שאין לשטוף את הפסטה במים או לזלף עליה שמן זית (משום שאנחנו דווקא רוצים את העמילן שיעזור לרוטב לעטוף את הפסטה), במקרה של סלט זה, כאשר נסנן את הפסטה, גם נשטוף אותה במעט מים קרים וגם נזלף במעט שמן זית ונערבב, כך שלא תידבק אחת לשנייה. כאשר הפסטה מתקררת, מוסיפים אותה לקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
מי שרוצה, מוזמן להוסיף מעט חלפיניו משומר קצוץ לסלט, שיוסיף עוד נופך מקסיקני לסיפור. תיזהרו – הוא חריף, שימו לב לא להוסיף יותר מדי ממנו. מי שלא מקפיד להפריד בין בשר וחלב, מוזמן להוסיף קוביות חזה עוף לסלט, שיתאימו עד מאד.
סלט הפסטה המקסיקני מצטרף לסלט פסטה נוסף כאן בבלוג, רגוע ונינוח הרבה יותר , בניחוח איטלקי. שימו לב שהמתכון הוא עבור סלט גדול (עבור כ-8-10 איש), קצצו את כל המרכיבים בחצי לסלט קטן יותר.
מצרכים:
לסלט:
1 חבילה פסטה קצרה (500 גר')
1 פחית שימורים שעועית שחורה (439 גר', 232 גר' לאחר סינון), מסוננת ושטופה
1 פחית קטנה תירס משומר (200 גר', 123 גר' לאחר סינון) או גרעינים מ-2 קלחי תירס
2 חופנים גדולים עגבניות שרי תמר, חתוכות ל-4
1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות
1/4 בצל אדום, קצוץ לקוביות
1 מלפפון גדול או 2 קטנים, קצוצים לקוביות
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ לקוביות קטנות (או פחות, לפי הטעם)
2 אבוקדו, חתוכים לקוביות
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/3 כוס גבינת פטה מפוררת
אופציואנלי: פלפל חלפיניו משומר קצוץ
לרוטב:
1 כוס רוטב סלסה (במידת חריפות בינונית לפחות)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/3 כוס מיונז
3 כפות שמן זית
3 כפוץ מיץ ליים/לימון
3 שיני שום כתושות
1 כפית כמון
1 כפית פתיתי צ'ילי
1 כפית פפריקה מעושנת
1 ורבע כפיות מלח
פלפל שחור טחון טרי בנדיבות
הוראות הכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד למידת בישול אל דנטה בלבד.
מי שרוצה לצלות את התירס לפני הוספתו לסלט: צולים את התירס על מחבת פסים לוהטת ומשומנת, עד שמשחים. חותכים את הגרעינים מקלחי התירס ומכניסים לקערת הסלט.
מסננים את הפסטה, שוטפים מתחת לברז במעט מים, מזלפים מעליה מעט שמן זית, מערבבים ומניחים בצד לקירור.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה.
שופכים את הרוטב על הפסטה, מערבבים, מתקנים תיבול (בדקו מלח, פלפל ולימון) ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
וואו, נראה סלט פגז – מורכב מכל הגעגועים לאוכל מקסיקני שכ"כ חסר פה בארץ…
שימחת אותי מאוד, תודה שחלקת את המתכון!
שבת שלום 🙂
מסכימה – הכי חסר!
כיף שאהבת
יצא מעוללה!!!
תודה.
איזה כיף לשמוע דניאלה, תודה על התגובה!