תירס בסגנון קפה הבאנה

התירס המפורסם של קפה הבאנה הניו יורקי זכה כבר לכל כך הרבה שחזורים על ידי כל כך הרבה אנשים שונים. היום הגיע תורו גם לעלות לבלוג שלי , כי תירס כזה טעים ומוצלח חייב גם להיות פה.

בצעירותי, כאשר הייתי נוסעת לבקר את משפחתי שגרה בניו יורק, קפה הבאנה בשכונת נוליטה היה בגדר עצירת חובה, מוקד עלייה לרגל של ממש. הייתי סוחבת את אימי לעמוד איתי בתור הארוך רק בכדי לצלול לתוך התירס על הגריל המצופה כל טוב (עם איזה מרגריטה, טאקו וגוואקמולי ליד כמובן.. שלא ייחסר.. אם כבר, אז כבר). אני מודה שכבר שנים קפה הבאנה לא נמצא ברשימה שלי, אבל ערכו הנוסטלגי חי וקיים בליבי.

מבחינת הכנת התירס המנצח, אפשר להעניק לו בישול או אידוי קצר בסיר לפני שמניחים אותו על הגריל (או מחבת פסים לוהטת). אך בעיניי, אם התירס מאד טרי ומתוק (ורק תירס שעומד בהגדרה זו מתאים למנה הזו..) ממש אין צורך, ולאחר ניקוי התירסים מכל הסיבים המיותרים נשים אותם ישירות על הגריל, ללא בישול מקדים – אך כאמור שלב זה הוא אופציונאלי לבחירתכם.

לאחר שהתירס נצלה כמו שצריך על הגריל ומקבל כתמים שחורים פה ושם, הוא מתחיל לקבל מאיתנו את טיפול ה-10,000. את השלב הזה אני ממליצה לעשות מול האורחים, כך שכל סועד מקבל תירס custom made עבורו. אספר לכם כי רוב ילדיי לא אוהבים את התירס עם כל התוספות, כך שכל אחד מקבל את הגרסה המותאמת שלו – מיקה למשל מסתפקת בחמאה מומסת ותערובת התבלינים על התירס שלה.

ראשית אני משפדת את התירס הצלוי ואז מתחילה בהרכבת המנה: קודם כל נבריש חמאה מומסת על כל התירס, מעל החמאה מגיעה שכבת המיונז-שמנת חמוצה (אותו שילוב הרמוני שעסקנו בו בסלט תפוחי האדמה הזה). כעת מגיע שלב תערובת התבלינים (אין פה תבלין שאין גם ככה אצלכם במגירה, אל דאגה). ולבסוף שלב הגבינות המפוררות. במקור יש להשתמש בגבינת קוטיחה המקסיקנית, אותה לא ניתן למצוא בסופרים בארץ, אז אני הולכת במקומה על שילוב של מעט פטה מפוררת ופתיתי פרמזן (אלה שמגיעים בשקית) – אפשר להסתפק גם רק באחד מהם אם רוצים.

ותודה גדולה ליוסי יקירי, שהזכיר לי את התירס האהוב עליי בביקורי האחרון אצלם בבית. בגרסה של יוסי הוא משלב בתערובת התבלינים אורגנו מהגינה שלו, אותו מייבש ומפורר לתערובת תבלינים – שלב שמקפיץ אותה לשחקים. כך שאם יש לכם אורגנו טרי ויש לכם זמן וחשק.. ממליצה לכם לאמץ טיפ זה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 תירסים מתוקים וטריים, נקיים מקליפות וסיבים וחצויים לשניים

כ-50 גר' חמאה מומסת

1 כף מיונז

2 כפות שמנת חמוצה (לפחות בעלת 15% שומן)

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית אורגנו יבש

כ-4 כפות פירורי פרמזן

כ-50 גר' גבינת פטה מפוררת

הוראות הכנה:

צולים את התירס המתוק על המנגל/ גריל פחמים/ מחבת פסים משומנת עד שצרוב היטב מכל הצדדים ומניחים בכלי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משפדים את התירסים על שיפוד.

מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה והמיונז.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה קטנה נפרדת את כל התבלינים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים בעזרת מברשת את התירס החם בחמאה מומסת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מורחים את התירס בתערובת של השמנת חמוצה והמיונז.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בתערובת התבלינים באופן שווה על פני כל התירס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ולסיום מפזרים מעל את הפטה המגורדת ופתיתי הפרמזן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד ונהנים מכל ביס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פטה כבד עוף

פטה הכבד המפורסם של שלומית היפיפייה, אמה של סרובינה (שכבר

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן