חצילים ברוטב יוגורט ורימונים

חצאי החצילים האפויים ברוטב יוגורט, זעתר וגרעיני רימון יוצרים יחדיו מנה ראשונה כל כך מוצלחת! חגיגית, יפייפיה, ים תיכונית, מיוחדת, ללא גלוטן והכי חשוב – טעימה ביותר!

למרות שהמנה נראית מיליון דולר כאשר מוגשת לשולחן, לא תאמינו עד כמה קל להרכיב אותה. כל שיש לעשות הוא לחצות חצילים, למרוח בנדיבות בשמן זית ולשגר לתנור. בינתיים נערבב את חומרי הרוטב בקערה וזהו. נשאר רק להרכיב את המנה: למרוח על כל חציל אפוי שכבה יפה של רוטב יוגורט נפלא, מעליו לבזוק זעתר ומעל לפזר גרעיני רימונים בנדיבות.

זהו לא המתכון הראשון בבלוג המשלב חצילים ורימונים, שילוב נפלא זה כבר כיכב כאן במתכון המעולה של החצילים הגרוזיניים, בשילוב עם מעין פסטו כוסברה ושום נפלא. בנוסף, מתכון זה מצטרף לשורה ארוכה של מתכוני חצילים אפויים, כמו החצילים האפויים עם עגבניות השרי, קציצות החצילים האפויות, פרוסות החצילים בממרח הלימוני, גלילות החצילים האפויות ועוד.

המנה מעולה גם כשהחצילים חמים וגם כשהם בטמפרטורת החדר, כך שאין שום בעיה לאפות את החצילים ולהכין את הרוטב מראש ואז לפני ההגשה להרכיב את המנה בקלות ובמהירות. אם כן, זוהי מנה שמאד נוח לארח איתה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 חצילים ארוכים וקלים, חצויים לאורכם (כולל הגבעול, בשביל היופי)

1/3 כוס שמן זית + 1 כף + זילוף נוסף לסיום

1 גביע יוגורט יווני (130 גר')

1/3 כוס רוויון

1/2 כפית גרידת לימון

1 שן שום קטנה כתושה

1 כפית זעתר

1/2 כפית מלח + מעט מלח ים אטלנטי לסיום

פלפל שחור טחון טרי

גרעינים מרימון אחד

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

חותכים את בשר החצילים החצויים בחתכים אלכסונים עמוקים, אך מבלי לחתוך עד הסוף.

כעת, חותכים באלכסונים לכיוון השני, כך שמתקבלים מעין מעוינים/יהלומים.

מניחים את חצאי החצילים על תבנית מרופדת נייר אפייה, עם הצד החתוך כלפי מעלה, ומברישים אותם ב-1/3 כוס שמן זית עד שכל שמן הזית נספג באופן אחיד בכל החצילים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30-40 דקות עד שהחצילים מזהיבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בינתיים מכינים את הרוטב:

מערבבים בקערה את היוגורט היווני, הרוויון, גרידת הלימון, כף שמן הזית, שן השום הכתושה, המלח וטחינה יפה של פלפל שחור טחון טרי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים על החצילים (חמים או בטמפרטורת החדר) את רוטב היוגורט, מפזרים מעליו מעט זעתר ומעל מפזרים גרעיני רימון בנדיבות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסיימים עם עוד זילוף קטן של שמן זית איכותי מעל ומעט מלח ים אטלנטי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן