חצילים אפויים עם עגבניות שרי

גם את המתכון למנת האנטיפסטי הטבעונית והמעולה הזו העבירה לי תמר המקסימה, אותה אחת שסיפרתי לכם עליה בפוסט של דקיקי השוקולד. מדובר במנה כיפית במיוחד של חצילים אפויים, עליהם מניחים תלוליות של סלטון עגבניות ושולחים לאפיה נוספת. מתקבלים ביסים טעימים במיוחד, להם מומלץ לשדך זילוף יפה של טחינה או פירורי גבינת פטה טובה (החצילים גם מצוינים בלי תוספות נוספות).

חצילים אלו מצטרפים לשורה של מנות פתיחה מוצלחות שבבסיסם חצילים אפויים, כמו החצילים הגרוזיניים המעולים, החצילים ברוטב הלימוני, צלחת הסביח הנפלאה ועוד.

לסלט העגבניות שמכינים בזמן שהחצילים נאפים (על מנת שיישב קצת ויגיר נוזלים) נוסיף עשבי תיבול שאוהבים. אני הפעם הוספתי חופן פטרוזיליה קצוצה, אך לכו על מה שטעים וזמין לכם – כוסברה, בזיליקום, טימין.. כולם יתאימו. ישנה אפשרות לבצע את האפייה הראשונית של החצילים גם כמה שעות לפני, ואז להכין את סלט העגבניות כ-20 דקות לפני הרכבת המנה ושיגורה לתנור.

תמר מקלפת את החציל "זברה סטייל" (רצועה מקולפת ורצועה עם קליפה) – אימצתי את הלוק וחייבת לומר שממש אהבתי . יצא לי להכין את המנה גם עם חציל לא מקולף בכלל וגם עם חציל מקולף לחלוטין, וגם בשני המקרים האלה התקבלה יופי של מנה – אז לכו על מה שמתחשק לכם. המתכון הוא עבור חציל אחד, אך כמובן שתוכלו להכפיל ולשלש כמויות בהתאם לכמות שתרצו להכין.

קבלו מנה ראשונה מאד קלה להכנה, שיכולה כל פעם להתקבל מעט אחרת בהתאם לעשבי התיבול והתוספות שתוסיפו מעל (כאמור, פטה או טחינה משתלבים נפלא). מנה שנהדרת גם כחלק מארוחת מאזטים כיפית, בשילוב גבינת חלומי (כמו זו או זו) וסלט טוב ליד (כמו הסלט הזה או הזה, ביו היתר). החצילים נפלאים בטמפרטורת החדר, חמים או קרים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חציל מוארך קל ומבריק, מקולף כמו זברה (או שלא), פרוס לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ

2 כפות שמן זית (ועוד קצת להברשת החצילים)

1/2 כפית מלח (ועוד קצת לזרייה על החצילים)

כ-2 חופנים גדולים עגבניות שרי תמר, חתוכות לרבעים

כ-1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ או צ'ילי אדום (או גם וגם, יותר או פחות, לפי הטעם)

חופן עלי פטרוזיליה ו/או בזיליקום ו/או כוסברה קצוצים

1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בשכבה אחת את פרוסות החצילים.

זורים מעל החצילים קצת מלח ומניחים בצד להגרת נוזלים למשך כ-20 דקות (אפשר יותר).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

מנגבים את הנוזלים שהגירו החצילים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית בעזרת מברשת סיליקון (או עם האצבעות), מסדרים מעליו את החצילים שנוגבו ומברישים גם אותם בעוד מעט שמן זית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור עד להשחמה (כ-15 דקות). מוציאים החצילים ומנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהחצילים בתנור, מכניסים לקערה קטנה את רבעי עגבניות השרי, הפלפל הירוק החריף (וגם הצ'ילי, אם משתמשים), שן השום הכתושה, עשבי התיבול הנבחרים (חופן פטרוזיליה במקרה המצולם), מתבלים במלח ומזלפים במעט שמן זית, מערבבים ומניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עורמים על כל חציל תלולית קטנה מסלט העגבניות ומזלפים גם מהמיץ של הסלט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחזירים לתנור לעוד כ-15-20 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

המנה נפלאה חמה, בטמפרטורת החדר וגם קרה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אפשר לפזר מעל גבינה מלוחה טובה או זילוף של טחינה, אם רוצים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

ביסקיטס

בהמשך ישיר לפוסט של העוף המטוגן, בו התרפקתי על זיכרונות

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן