כשנגסתי לראשונה במעטה הפריך והשחום של הקציצה הזאת, שניה לאחר שיצאה מהמחבת, הופתעתי לגלות עד כמה היא טעימה! הרי בואו נודה על האמת, מדובר בקציצת עוף טחון, לא איזה גורמה או לחלופין גם לא מאכל שיש לי חשק מיוחד אליו, קציצת עוף מטוגנת סך הכל. אז זהו, שלא.
השילוב של המעטה הפריך של פירורי הגריסיני שעוטף את הקציצה לפנים המאד רך וירוק שלה, בזכות בלילה סופר נוזלית והמון ירוקים, בין היתר, הופכים את הקציצות הללו למיוחדות וטעימות ביותר. מה שכיף הוא שלמרות שהן מיוחדות, הן ממש לא מורכבות להכנה – מכינים את הבלילה בצ'יק, נותנים לה קצת שלפ-שטונדה במקרר, מעבירים לטבילה בבריכת פירורי הגריסיני והופ למחבת.
את המתכון המקורי לקציצות האלו נתנה לי לפני כמה חודשים טובים אותה לינדה מקסימה שהביאה לנו את העוף "ללקק את האצבעות" בתמרהינדי. אם כן, כנראה שהבחורה מבינה דבר או שניים בתחום העוף (דרך אגב, המתכון הבא מהרפרטואר של לינדה שאנסה במטבחי הוא סלט עוף גרוזיני שגם נשמע פגז על הנייר, כך שיש עוד למה לצפות מכיוונה). בשונה מהעוף בתמרהינדי, הפעם לינדה נתנה לי את המתכון "על הדרך", בלי מידות אבל עם המון כוונה ותשוקה. אני מודה שלא לגמרי דבקתי בהוראות שלה, נתתי לעצלנות שלי לגבור, ובכל זאת קצצתי את הירוקים יחד עם שאר הבלילה במעבד מזון למשל.. אבל חזרתי לספר לכם שגם בגרסה העצלנית שלי הקציצות יוצאות נדירות.
הקציצות האלו נכללות בקטגוריות המאכלים שמתחסלים בדרך לשולחן, כל אחד דאג לדגום מהן על הדרך וכשהצלחת הגיעה לשולחן, sorry no have 😀.
לפני שנתחיל, אספר לכם שבמתכון המקורי לינדה שילבה גם שמיר בתערובת הירוקים, אני בחרתי ללכת על שילוב של כוסברה ופטרוזיליה. לכו על מה שאתם אוהבים, גם רק פטרוזיליה/כוסברה יעשו את העבודה, רק שנו כמויות בהתאם.
שימו לב שלינדה התעקשה שאשתמש אך ורק בפירורי גריסיני וכך עשיתי. מה אגיד לכם? יצא פגז, כך שאני מעבירה לכם את אותה הוראה בדיוק.
בנוסף, עד שלב הכנסת התערובת למקרר ניתן להכין גם לילה מראש, כך שכל שיישאר לכם לעשות לפני הטיגון הוא ליצור כדורי קציצות, לצפות אותם בפירורים ולטגן. מושלם לארוחת צהרים לקטנים אחרי בית ספר. אין ספק שאצלי קציצות אלו ייכנסו לסבב הקבוע.
מצרכים:
1/2 קילו עוף טחון
1 בצל לבן גדול חתוך גס
2 שיני שום
פרוסת חלה רטובה וסחוטה (או חצי לחמניה ללא הקרום רטובה וסחוטה)
1 ביצה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עלי כוסברה
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית ראס אל חנות
1/4 כוס מים
פירורי גריסיני לטבילה
שמן קנולה/חמניות/תירס לטיגון
הוראות הכנה:
מכניסים למעבד מזון את הבצל, השום, החלה הרטובה והסחוטה, הביצה, עלי הפטרוזיליה והכוסברה, המלח והראס אל חנות ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה, מעין משחה.
מכניסים לקערה את העוף הטחון והתערובת הירוקה שכרגע הכנו, מוסיפים את 1/4 כוס המים ומערבבים היטב. תתקבל תערובת נוזלית מדי ליצירת כדורי קציצות. עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורי קציצות לא גדולים מדי וטובלים אותם מיד בקערה מלאה בפירורי גריסיני.
- התערובת עדיין לא תהיה ממש נוחה לשימוש, לכן נכניס את הכדורים מהר לפירורים לציפוי וכך יהיה קל יותר להעביר למחבת.
במחבת גדולה, מחממים על להבה בינונית שמן עד לגובה חצי מהקציצות ומניחים את הקציצות, תוך מעיכה קלה שלהן. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
11 תגובות
מה עם אפוי בתנור?
אפשר לנסות.. לרסס קצת שמן על פירורי הגריסיני, לאפות, להפוך, לרסס ולאפוך עוד.. הן לא ייצא פריכות ועסיסיות כמו אלה, אבל לבטח יהיו טעימות. בהצלחה!
יצאו מושלמות! כל מי שאכל ליקק את האצבעות….
איזה כיף שגם אהבתם! תודה על התגובה!
מה אפשר במקום ראס אל חנות ?
הי אפרת, אפשר להחליף בקצת בהרט אם יש לך.
אין /: פחות משתמשת בתבילינים האלה
קצת אבקת מרק במקום ?
פחות משתמשת באבקת מרק, אבל בטח- שחקי עם התבלינים לפי העדפותכם!
האם יש דרך להוסיף מעט פיקנטיות לקציצות האלה (לא חריפות)?
איך תהיה תערובת של כוסברה ושמיר? והאם אפשר עם פירורית "רגילה", לא גרסיני?
הי עדה, בהחלט יש מקום להוספת פיקנטיות – אם בהוספת תיבול פיקנטי כדוגמת פתיתי צ'ילי ואם בהוספת פלפל חריף לתערובת במעבד מזון (האלטרנטיבה המועדפת עליי). כמובן שאין בעיה להמיר הפטרוזיליה בשמיר אם את מעדיפה ופירורי לחם אחרים גם יעבדו, לא חובה גריסיני – אלה פשוט המועדפים עליי.
בהצלחה!
האם יש דרך להוסיף פיקנטיות לקציצות (לא חריפות)?