פרגיות על הגריל במרינדה תאילנדית

מנות עוף בסגנון אסייתי עלו כאן בבלוג לאורך השנים, כל פעם בסגנון אחר, כמו הפרגיות במרינדה אסייתית, קציצות העוף ברוטב חלב קוקוס אסייתי, קעריות החסה עם תערובת העוף ועוד. מנה זו נותנת גיחה נוספת לאסיה וספציפית הפעם לתאילנד, משום התיבול התאילנדי האופייני שנעניק לפרגיות לפני עלייתם על המנגל.

אם כן, נכין מרינדה תאילנדית נפלאה, עם כוסברה, רוטב דגים (כן, כן, לא להירתע גם אם לא מחבבים אותו במנות תאילנדיות קרות), ליים (או לימון אם אין), גרידת ליים, ג'ינג'ר וסוכר חום, בה נשרה את הפרגיות. בעצם אנחנו ממש נעניק לפרגיות השרייה באמבטיה תאילנדית. היכונו לחזור לסמטאות קופנגן ( לא באמת.. לצערי ).

שימו לב שיש במתכון בזיליקום תאילנדי שיש לו טעם שונה מבזיליקום רגיל – אם לא תמצאו אותו, גם בזיליקום רגיל יעשה את העבודה. לאחר שהפרגיות ינוחו במרינדה לפחות שעתיים ועד 12 שעות, נוציא אותן מהנוזלים ונצלה על המנגל או על מחבת פסים. הצלייה תשתנה מנתח לנתח (תלוי בגודלו ובעוצמת האש), אך קחו בחשבון כ-5 דקות צלייה, על כל צד, עד שהנתח מבושל היטב וחרוך יפה.

קבלו גיוון יפה לארוחת "על האש" הבאה שלכם. הוסיפו למנגל כמה דגים (אולי בסגנון הזה), תירס בסגנון קפה הבאנה וברוקומיני וממש קיבלתם ארוחה חובקת עולם … הכל מהכל.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-900 גרם פרגיות מנוקות וחצויות

כ- 2 כפות שמן חמניות לשימון

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

למרינדה:

1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

1/4 כוס בזיליקום תאילנדי קצוץ דק

2 בצל ירוקים פרוסים דק

1/4 כוס רוטב דגים (כן, כן)

2 כפות מיץ ליים (או לימון אם אין) סחוט טרי

1 כף גרידת ליים (או לימון אם אין)

1 כף סוכר חום כהה

2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות שמן חמניות

הוראות הכנה:

מכניסים את חומרי המרינדה לקערה: 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק, 1/4 כוס בזיליקום תאילנדי קצוץ דק, 2 בצל ירוקים פרוסים דק, 1/4 כוס רוטב דגים, 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי, 1 כף גרידת ליים, 1 כף סוכר חום כהה, 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון ו-2 כפות שמן חמניות ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפרגיות, מערבבים כך שהן ספוגות היטב במרינדה, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים ועד 12 שעות. אם אפשר, מערבבים את העוף במרינדה פעם אחת במהלך ההשריה (לא חובה).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את הגריל או את מחבת הפסים לחום בינוני – גבוה ומשמנים במעט שמן.

מוציאים את חלקי העוף מהמרינדה וצולים למשך כ-10 דקות (כ-5 דקות על כל צד) עד שהעוף מבושל היטב מבפנים ונחרך מבחוץ.. מתבלים תוך כדי במעט מלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן