סלט ירקות פריך, צבעוני ומיוחד

את הסלט הצבעוני והפריך הבא מארין אכלה כשהוזמנה לחברים לארוחת צהרים, וכמו החברה שהיא, מיד יצאה לחקור מה בדיוק קורה שם בקערה, כדי לדווח אחורה למפקדה . קיבלתי רשימה ארוכה של ירקות ותוספות (ללא כמויות, אבל אין תלונות ) ויצאתי לדרך.. כי אם מארין אומרת שאי אפשר להפסיק לאכול את המנה, אני מאמינה לה (מזכירה לכם שככה הכרתי בזמנו את המתכון המקורי של האורז עם הפטריות בתנור).

ממבט ראשון נדמה שזהו פשוט עוד סוג של סלט ירקות קצוץ.. אך לא כך המצב. הביטו ברשימת המרכיבים וגלו שם לא מעט מצרכים שלא מופיעים בסלט הירקות הקבוע שלכם. אספר לכם שאצלנו בבית כמעט בכל ארוחת צהרים יש גם סלט ירקות קצוץ המורכב מעגבניות, מלפפונים, גמבה ובצל אדום בתיבול של שמן זית, לימון ומלח.. נו סלט קצוץ . פה תמצאו את המלפפון, הבצל האדום והגמבה ואכן הלימון ושמן הזית מהווים גם פה את רוב התיבול, אבל (וזהו אבל גדול) כרמלה, אורחים נוספים הגיעו, ואפילו רבים, כמו קולורבי וגזר פריכים, כרובית מגורדת (!), רוקט ופטרוזיליה קצוצים דק וגם פיסטוקים, חמוציות וסילאן.

ייתכן שכל המרכיבים לא מתחברים לכם יחד בראש לסלט אחד והגיוני, אבל תאמינו לי.. ביס אחד והכל יתחבר. יתקבל סלט עשיר, המפוצץ בטעמים ומרקמים, מאד פרש וקראנצ'י. אם כן, מה שמתבקש לאור התיאור הנ"ל? השתמשו אך ורק בירקות הכי הכי טריים, שהגזר, המלפפון והקולורבי לא יהיו עייפים בבקשה וכך גם עם הפטרוזיליה והרוקט ושאר הירקות.

לא אשקר, הסלט אינו קליל להכנה מהסיבה הפשוטה שיש פה לא מעט חיתוכים. השתדלו לחתוך הכל כמה שיותר קטן (אפשר להשתמש במכשיר ייעודי, אם אתם מעדיפים), כי ככל שהירקות חתוכים לקוביות קטנות יותר, כך הסלט יהיה יותר כיפי לאכילה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 גזר גדול מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 קולורבי בינוני מקולף וחתוך לקוביות קטנות

1 מלפפון גדול חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות

1/2 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק

חופן עלי רוקט קצוצים דק דק

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק דק

1/4 כרובית מגורדת על פומפיה

חופן חמוציות קצוצות דק

חופן פיסטוקים טבעיים קצוצים דק

2 כפות גדושות סילאן

3 כפות שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. Hagar הגב

    לכמה אנשים הסלט הזה?

    תודה

    • מיכל הגב

      תלוי מה עוד אוכלים וכמה רעבים.. קשה לענות על השאלה הזו. הכמות היא עבור קערה בינונית.

  2. אלה הגב

    שלום. האם חיתוך הוא ידני או מכונה? תודה רבה, נראה מאוד טעים

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן