קינוח OMG

אני מחפשת את המילים המדויקות שיתארו את הגביע הקדוש שמונח לפניכם.

ישבתי ובהיתי בדף הלבן והחלטתי להתייעץ עם חברותיי, שניסיתי עליהן את הגרסה הראשונה של הקינוח הזה לפני כמה שבועות. שלחתי להן את התמונות והתגובות המידיות היו אלה:"OMG!!", "וואו!!" או לדברי נטשה "זה לא חברי ולא מנומס לשלוח תמונות כאלה לחברות באמצע היום!". 

מבינים את הלך העניינים, נכון?

בתכל'ס מדובר במעין טרייפל שוקולד (בדומה לטרייפל תותים שלי), כלומר קינוח שכבות מפנק שמוגש בכלי זכוכית, בו ניתן לראות את כל הטוב הזה in your face.

אם אתם רוצים שם קצת יותר דרמטי למנה לכו על Death by Chocolate – אין ספק כי שם זה ישיג את תשומת ליבם של כולם.

לא משנה איזה שם תבחרו, ברגע שגביע הזכוכית יונח על השולחן, אני מבטיחה לכם שלא יישאר אחד אדיש אליו. אין מצב.

את הגרסה הבאה הכנתי בחגיגה ה-742 מבין חגיגות יום הולדת 7 של מיקה שלי (חגיגה לבנות השכבה, חגיגה לכיתה, חגיגה למשפחה…), קולות העונג נשמעו מכל עבר וידעתי שנמצאה הגרסה הסופית. קבלו אותה.

כמובן, כמו במתכונים רבים שאני מעלה, יש מקום רב לגרסאות שונות ומגוונות – אותן אפרט.

מצרכים:

מצרכים לטרייפל שוקולד

עוגת בראוניז מפוררת גס

  • לא להיבהל! כמה אופציות עומדות לפניכם: (1) לאפות עוגת בראוניז בקלי קלות – מתכון בתחתית הפוסט, אתם תזדקקו רק לכחצי עוגה להכנת המנה ואת השאר חתכו לקוביות, אפסנו בכלי סגור וחסלו להנאתכם. (2) עוגת הבראוניז של פילסברי (הכנה מהירה מהקופסא הכחולה) גם תהיה נפלאה (3) אפילו עוגת בראוניז קנויה (שומו שמיים ) לגמרי תעשה את העבודה!

2-3 חטיפי טוויקס (שכל אחד מהם מורכב משני ברים דקים).

  • גם חטיף שוקולד אהוב אחר יעבוד – אך שימו לב שתהיה בו שכבה של טופי/קרמל – עושה את כל ההבדל.

לשכבת קרם השוקולד:

1 אינסטנט פודינג שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה 38%

1 כוס חלב

1 כף מייפל

  • אם אתם משתמשים באינסטנט פודינג שוקולד רגיל (ולא המריר), ייתכן ולא תזדקקו לתוספת של המייפל – תטעמו ותחליטו.

אופציה חלופית לקרם שוקולד:

1 שמנת מתוקה 38%

חצי מיכל קטן של נוטלה

לשכבת הקצפת:

2 שמנת מתוקה 38%

3 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

ראשית, מכינים את עוגת הבראוניז –  אם בחרתם לאפות אותה. למתכון לבראוניז נפלאים, נימוחים ופשוטים גללו לתחתית הפוסט.

מניחים לעוגה להתקרר וממשיכים בהכנות (אפשר גם להכין את הקרמים בזמן שהעוגה בתנור ולאפסן אותם במקרר עד לשלב ההרכבה).

מתחילים עם שכבת הקצפת:

מקציפים את שני מיכלי השמנת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

קצפת מוכנה

  • שימו לב לא להקציף יותר מדי: אם הופיעו גרגרים והקצפת נפלה – סימן שמקומה בפח ויש להתחיל מחדש.
  • כדי לוודא שהקצפת מוכנה הרימו את הקערה והזיזו אותה קלות. אם הקצפת נעה בקלות מצד לצד, תנו לה עוד מעט זמן איכות עם המערבל.
  • סימן נוסף לקצפת מוכנה: מרימים את וו הערבול ורואים שהוא השאיר חריץ בקצפת.
  • לא השתמשתי בכל כמות הקצפת – מה שנשאר נתתי לילדים לאכול עם פירות – יאמי!

מעבירים את הקצפת לקערה נפרדת, מכסים ומכניסים למקרר.

לאותה קערה של המיקסר בה הקצפנו את הקצפת (אין צורך לשטוף הקערה משאריות הקצפת) מכניסים את כל מצרכי קרם השוקולד (אם על בסיס פודינג שוקולד ואם על בסיס נוטלה. אני מעדיפה את גרסת הפודינג שוקולד) ומקציפים כ-3 דקות עד לקבלת קרם יציב.

קרם שוקולד

בזמן ההקצפה, חותכים את חטיפי הטוויקס לפרוסות קטנות (ומשתדלים לא לנשנש יותר מדי "על הדרך").

פרוסות טוויקס

כעת, מרכיבים את המנה:

בתחתית גביע/קערת הזכוכית מניחים שכבה של בראוניז מפוררים קלות.

בראוניז מפוררים

על שכבת הבראוניז מניחים בזהירות, בעזרת לקקן, שכבה של קרם שוקולד.

קרם שוקולד על הבראוניז

מעל שכבת קרם השוקולד מפזרים משברי הטוויקס.

טוויקס על קרם שוקולד

ומעליהם, עורמים בעדינות שכבה של קצפת.

שכבת קצפת

חוזרים על כל הפעולות שוב באותו סדר: בראוניז, קרם שוקולד, טוויקס, קצפת ומסיימים עם עוד מעט פירורי טוויקס מעל.

שכבת בראוניז

שלבים בינתיים

קצפת עם טוויקס מעל

 

גביע מוכן

מנקים את מריחות הקצפת והקרם מהזכוכית בעזרת נייר סופג, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכמה שעות.

עם הגשת הקינוח, הקפידו "לחפור" עם כף ההגשה עד התחתית .

הגשת הקינוח

טרייפל חפור

טרייפל חפור1

  1. מי שמעוניין להפוך את הקינוח לקצת יותר grown up מוזמן להוסיף לשכבת קרם השוקולד גם 1-2 כפות ליקר אהוב עליכם כמו קלואה או בייליס.
  2. תמיד אפשר גם קצת יותר מושחת : גנאש שוקולד בין שכבת הבראוניז לשכבת קרם השוקולד יכול להיות שדרוג שווה במיוחד – המיסו במיקרו (בפולסים) חבילת שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה, ערבבו עד לקבלת קרם חלק וזלפו בעדינות. ספרו איך יצא!
  3. מתכון לבראוניז מצרכים: 200 גר' שוקולד, 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות, 4 ביצים, 1 כוס סוכר, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות אבקת קקאו (לא שוקולית), 1 כוס קמח, 1/4 כפית מלח. הוראות הכנה: ממיסים את השוקולד והחמאה יחד במיקרו בפולסים עד שנמסים לגמרי (אפשר גם מעל הכיריים אם מעדיפים). בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה (ביד) את הביצים, סוכר ותמצית הוניל. מוסיפים לבלילה את קרם השוקולד ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן. מסננים פנימה את הקמח, מלח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שמתאחדים עם הבלילה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור על חום 165 מעלות לכ-20 דקות, עד שפני העוגה מתקשים ונוצרים סדקים בשולי העוגה. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר כמה דקות לפני שחותכים (ומפוררים).

ונאמר אמן.

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
3 תגובות
  1. עדנה הגב

    ואכן,נאמר אמן… נראה מבטיח!!!!

  2. אפרת הגב

    נראה מעולה, צריכה להכין למחר (:
    את יודעת מה נפח הכלי שאני צריכה לקנות ?

    • מיכל הגב

      היי אפרת, זה באמת אחד ה-קינוחים! כל קערת זכוכית לא גדולה מדי (קטנה-בינונית) תעשה את העבודה (ואם יש על רגל אז עדיף- אפילו יותר מרשים)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן