החורף פה בשיא הדרו ואיתו עצי הלימונים המתמלאים בפרי. יש אצלי במשפחה אהבה גדולה לקינוחי לימון, כפי שיצא לי לספר לכם באחד המתכונים הראשונים שהעליתי כאן לבלוג, שעדיין נמצא בין הנצפים ביותר – הלוא הוא הקי ליים פאי (אותו אני מכינה בעיקר מלימונים בסופו של דבר ).
עם השנים הצטרפו גם פרפה הלימון של אילנה – קינוח קר ומרענן שמהווה סיומת נפלאה לכל ארוחה, כבדה או קלה, וגם עוגת הלימון ושמן הזית הכה מיוחדת. אך איכשהו, עוגת לימון בחושה, פשוטה ומצוינת עוד לא הצגתי כאן. אין ספק, מדובר במחדל. דרך אגב, כפי שהבטחתי בפוסט של בורקס הגבינה והחצילים, בהמשך החורף אני מקווה להעלות כאן את המתכון לעוגת הלימון והקצף החגיגית והשווה ביותר של אסתר – יש למה לחכות.
לא אשקר, העוגה הזו לא הגיעה בקלות – לא כל בחושה לימונית סיפקה את הסחורה מבחינתי. אבל זאת.. פשוט עמדה בכל הציפיות: רכה, עשירה, עסיסית.. נפלאה. בעצם מדובר במעין "עוגת מיץ" של פעם או באנגלית classic lemon drizzle משודרגת. טעמו של הלימון בהחלט מורגש בעוגה, אך עם זאת גיליתי שהיא אהודה על ידי כולם – גם ילדים וגם "גדולים" נהנים ליישר וליישר אותה.
כמו במתכון של לחם הבירה, גם את העוגה הזו אני ממליצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אמיתית "אולד סקול" (של 2 ליטר אם רוצים לדייק) ולא בחד פעמית הקטנה יותר (אם בכל זאת תתעקשו על החד פעמית, תאפו שתי עוגות במקום אחת). האמת, שגם תבנית קוגלהוף תתאים (כמו בעוגת השוקולד צ'יפס וקוקוס המעולה) וגם קפיצית 24. כמובן שזמני האפייה ישתנו בהתאם לגודל התבנית בה תבחרו לאפות את העוגה.
יש במתכון הרבה מקום לגיוון: ניתן להכין את העוגה לא רק מלימון, בהחלט אפשר לנסות עוגת ליים, תפוזים או קלמנטינות, למשל. אפשר להשאיר את מיץ הלימון בעוגה, אך במקום גרידת לימון להוסיף דווקא גרידת תפוז. חלופה נוספת היא להוסיף לסירופ, שמשקים איתו את העוגה כשיוצאת מהתנור, גם מעט ליקר הדרים טוב כמו קואנטרו או גראנד מרנייה. לחלופין, אפשר להוסיף כפית מי ורדים לסירופ לימונים – גם יהיה נפלא.
מצרכים:
200 גר' חמאה רכה
1 כוס + 1/4 כוס סוכר
4 ביצים
כוס וחצי קמח תופח
גרידה ומיץ מ-2 לימונים גדולים
גביע שמנת חמוצה/יוגורט
תבנית אינגליש קייק ממתכת גדולה (לא חד"פ קטנה יותר), מרופדת בנייר אפייה
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-175 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה וכוס הסוכר ומקציפים היטב במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קרם בהיר.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, כך שרק לאחר שביצה נטמעת בתערובת, מוסיפים את הבאה אחריה.
מוסיפים את גרידת הלימון והשמנת החמוצה/יוגורט וממשיכים לערבל את שנטמעת בתערובת.
כעת מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שנטמע. מורידים עם לקקן את התערובת מדפנות הקערה ומערבבים עם יתר התערובת.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק המרופדת בנייר אפייה ואופים למשך כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים בצלוחית/כוס קטנה את מיץ הלימון עם 1/4 כוס סוכר.
ברגע שהעוגה מוכנה ומוציאים אותה מהתנור, בעודה חמה, מחוררים אותה מעט עם קיסם ושופכים עליה את סירופ הלימון שהכנו.
מצננים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
היי
מאוד אוהבת את הבלוג. תודה.
עוגת הלימון יצאה לא מאוזנת וחמוצה בחלק העליון למרות שעשיתי חורים עם שיפוד. מה יכולה לדעתך להיות הסיבה ?
היי מירב, מצטערת לשמוע שהעוגה לא יצאה לטעמך..אם הסוכר נמס במיץ לימון ומזג באופן שווה על העוגה החמה, היה צריך להרטיב אותה ולהוסיף חמיצות מתקתקה.
היי
שוב אני, רק רציתי להבהיר שהתגובה שלי יצאה גם היא לא מאוזנת -העוגה בסה"כ הייתה טובה מאוד ונזללה למרות החמיצות שהתרכזה בחלקה העליון. תודה על מתכונים משובחים
היי מירב, תודה על ההבהרה המקסימה ☺️
המיץ לימון לא נכנס לעוגה? רק לציפוי?
חשבתי שהתבלבל לך ושכחת להוסיף את המיץ לעוגה, ועכשיו קלטתי שמיועד רק לציפוי. מקווה שיצא טעים.
תודה לך על מתכונים משובחים ובעיקר קלים וישימים! לדעתי ניסיתי 30 אחוז מהבלוג שלך כבר!!!
היי מלי, גרידת הלימון נכנסת לבלילת העוגה ומיץ הלימון בעצם מרטיב ונספג בעוגה עם יציאתה מהתנור.. מז׳אנר ״עוגות המיץ״.. זה לא ציפוי אלא ממש חלק מהעוגה.. עשית לי חשק!