דילוג לתוכן

כרוב ניצנים בתנור עם תמר מג'הול ופרמזן

על המתכונצ'יק הבא סיפרה לי קרין לפני יותר משנה… הכנתי אותו, אהבתי אותו ושכחתי ממנו. עד שלפני כמה שבועות ביקרתי במשק בו אני קונה את מרבית הפירות והירקות שלי וכרוב ניצנים טרי ויפה הזכיר לי את המנה המופלאה הזו. מנה שהיא כל כך קלה להכנה ועם שילוב טעמים מעניין ומוצלח במיוחד.

נכון, יש לי את ה-go to שלי בכל הנוגע לכרוב ניצנים, הלא הוא המתכון הזה של כרוב ניצנים חרוך וצלוי עם שום, שמן זית ובלסמי. כמה פשוט ככה טעים. אך הגרסה שכבר אציג בפניכם ממש מיוחדת ומהווה בהחלט אלטרנטיבה ראויה. וגם ממש קלה להכנה, פרט חשוב ביותר.

אספר לכם שהמתכון במקור נלקח מתוך הספר "radically simple" מאת רוזאן גולד, שכבש אותי כבר בשמו, אני חייבת להודות. שיניתי במעט את המתכון המקורי, עם הוספת גרידת הלימון, שקרין אוהבת להוסיף למנות רבות, ועם שינוי מינורי במידות.

שימו לב שכדאי להשתמש בתמרי מג'הול גדולים ועסיסיים, כמו שתמרי מג'הול חולמים להיות. אשתף אתכם שמאז שעדידס מביאה לנו את המג'הול שמגדל חבר משפחה שלהם, אנחנו מסוגלים לאכול רק אותם (זינגר לח, מג'הול סופר משובח ממושב עידן בערבה – לא ממומן אבל וואו כמה שהם טעימים).

מתקבלת מנה מלאה בטעמים וטקסטורות – יש כאן מתוק, מלוח, אומאמי ובעיקר טעים. במידה ומתחשק לכם להכין את המנה גם כשאין כרוב ניצנים טרי בעונה, אספר לכם מניסיון, שגם כרוב ניצנים קפוא וטוב יעבוד.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

כ-450 גר' כרוב ניצנים טרי, מנוקים מבסיסם הקשיח וחצויים לאורכם (אם אין טרי, גם קפוא יעבוד)

כ-5 כפות שמן זית, מחולקות

6 תמרי מג'הול גדולים ועסיסיים מגולענים וחתוכים לקוביות

1/4 כוס פרמזן מגורד

כף עלי טימין טריים

1 כפית גרידת לימון

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים כלי/תבנית גדולה בנייר אפייה, מניחים בה את חצאי כרוב הניצנים, מזלפים עליהם 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי. מערבבים ומסדרים בשכבה אחת עם צידם החתוך כלפי מטה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

צולים בתנור למשך 10 דקות.

משבצים את קוביות התמרים בין כרוב הניצנים הצלוי ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם מגישים בצלחת נפרדת, מעבירים את כרוב הניצנים והתמרים אליה כעת ואם מגישים בתבנית ממשיכים במתכון כפי שמפורט.

מפזרים מעל כרוב הניצנים והתמרים הצלויים את הפרמזן המגורד, כפית גרידת הלימון, כף עלי הטימין ו-2 כפות שמן הזית הנותרות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

טועמים ומוסיפים עוד מעט שמן זית, מלח ופלפל במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים את המנה חמה או בטמפרטורת החדר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד