על המתכון ללביבה היפנית הכל כך טעימה, או בשמה המקורי אוקונומיאיקי, סיפרה לי קרין המדקרת שלי כבר לפני חג חנוכה אשתקד. היא שיתפה שאלו הלביבות שמכינה לילדים שלה כל חנוכה – לביבות יפניות מושלמות, שהן בעצם בן כלאיים של פנקייק מלוח ולביבת ירקות ובעיקר הן מאד טעימות.
וכרגיל.. היא צדקה, בהחלט מדובר במתכון שתרצו לגזור ולשמור. אם להפתיע איתו בחג חנוכה הקרוב ואם לפנק איתו במהלך השנה. לצד סלט פרשי מדובר בארוחת ערב פשוט מושלמת.
מתכון זה מצטרף לשני מתכונים אחרים כאן בבלוג שקרין סיפרה לי אודותיהם במהלך הטיפולים שלנו – הלוא הם מרק האנטיפסטי וסלט השורשים הלימוני. אשתף אתכם שקרין חיה תקופה ביפן ושם, בין היתר, גם למדה להכין את האוקונומיאקי וגיבשה את הגרסה הקלה והכל כך מוצלחת שלה.
מבירור קצר למדתי שהאוקונומיאקי ביפן שונה מאיזור לאיזור, גם בתוספות וגם בגודל. למשל, בטוקיו הם יותר קטנים ויותר בסגנון של אוכל רחוב יפני ובהירושימה (שמשם הוא במקור) גדולים יותר – כמו שאנחנו נכין.
מבחינת הרכב הבלילה, הלביבה הזו תמיד מלוחה ומתובלת, אך הרכבה משתנה ממקום למקום, כאשר רצועות הכרוב תמיד נמנות בין מרכיביה הראשיים. יש כאלה שמוסיפים לאוקונומיאקי שלהם סוגי בשר או פירות ים שונים, אך הגרסה של קרין, שאותה אציג היום, היא צמחונית, ואם יורשה לי – פשוט נהדרת.
במקור, ישנו רוטב אוקונומיאיקי ייעודי, המבוסס על רוטב ווסטרשר ועוד, אך קרין מגיש את הלביבה שלה עם זילוף נדיב מעל של סרירצ'ה ומיונז יפני, בנוסף לפיזור של בצל ירוק קצוץ – שילוב פשוט נפלא.
מי שנרתע מטיגון האוקונומיאיקי, Don't , מדובר בטיגון עדין בלבד ולא בשמן עמוק… וקצת טיגון מדי פעם באמת לא הרג אף אחד. בנוסף, שימו לב שבבלילה יש 3/4 כוס קמח – אני השתמשתי בקמח חיטה, אבל גם קמחים אחרים ללא גלוטן יתאימו, כמו קמח אורז, קורנפלור ועוד.
ניסיתי לראשונה את האוקונומיאיקי של קרין על משפחתי – התקבלו 3 לביבות גדולות (בגודל של צלחת בינונית בגודלה) שחתכתי למשולשים – מנה מאד צבעונית, מגרה ומזמינה, שכולם אישרו פה אחד שגם מאד טעימה.
אם כן, לקראת חג חנוכה הקרוב, קבלו גיוון נחמד ומוצלח מאד ללביבות המוכרות לנו שעלו בבלוג לאורך השנים, מהלביבה הקלאסית של אמא שלי, לביבות הכרישה, זוקיני וגזר ולביבות המנגולד והבטטה המעולות ועד לביבות הזוקיני, לביבות הגבינה המתוקות ולביבות תפוחי האדמה והבשר (זראזי).
מצרכים:
כ-4 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 גזר גדול (או 2 קטנים), מגורד על פומפיה
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 ביצים גדולות, טרופות
3/4 כוס קמח (אפשר חיטה ואפשר קמח אורז, קורנפלור.. מה שמעדיפים)
1/2 כוס מים
1 כף סויה
1 כפית שמן שומשום
1/2 כפית מלח
כ-4 כפות שמן חמניות
לפיזור מעל:
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
סרירצ'ה
מיונז יפני
הוראות הכנה:
מכניסים לקערה גדולה את 2 הביצים הטרופות, 1/2 כוס המים, כף הסויה, כפית שמן השומשום, חצי כפית המלח ו-3/4 כוס הקמח ומערבבים היטב עם מטרפה.
מוסיפים את רצועות הכרוב, הגזר המגורד והבצל הירוק הקצוץ ומערבבים עד שכל הירקות עטופים בתערובת.
מחממים במחבת בינונית (שתקבע את קוטר הלביבה שלכם) כ-1-2 כפות שמן ומרפדים שכבה אחידה של התערובת.
ממתינים עד שהתחתית זהובה ומעט חרוכה ובעזרת צלחת בגודל דומה, הופכים את הלביבה היפנית לצלחת ומחליקים חזרה למחבת כך שגם צידה השני של הלביבה ייחרך. מסירים מהאש.
ממשיכים באותו אופן עם יתר התערובת שמספיקה לכ-2-3 לביבות גדולות. אם יש צורך, מוסיפים מעט שמן למחבת בין לבין.
מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בנדיבות בפסים של מיונז יפני וסרירצ'ה, מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים.
מומלץ לפני ההגשה לחתוך למשולשים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
האם קמח שקדים יוכל גם להתאים?
הי אסתר, בהחלט כן!
אין לי מיונז יפני וסרירצה מה במקום ? תודה רבה
היי טלי, אפשר זילוף של מיונז אחר ורוטב צ'ילי אחר.
רק נדמה לי או שכמות הכרוב גדולה מאד יחסית לכל השאר ובעיקר יחסית לשתי ביצים בלבד? תודה רבה.
היי אורנה, אכן הכרוב דומיננטי במתכון וזה במכוון – מציעה שתנסי, יוצא טעים מאד.