לקראת החג האהוב עליי שמגיע אלינו בצעדי ענק, חג האורות, שאמן ובאמת יביא לנו נס גדול, החלטתי לרכז עבורכם את ה-מתכונים שלי לחנוכה.
תמצאו בפוסט הקצרצר והמדויק הבא סוגים שונים של לביבות, כאשר המכנה המשותף שלהן הוא שכולן טעימות מאד מאד, וכמובן איך אפשרי בלי – סופגניות – אבל כאלה הום מייד, פשוטות וטובות. הכי טובות שיש.
לביבות:
נתחיל עם הלביבות הקלאסיות, לביבות תפוחי האדמה של אמא שלי, שאין חנוכה בלעדיהן.
נמשיך עם לביבות כרישה, זוקיני וגזר, עשירות בטעם, פריכות ונהדרות.
נישאר עם הזוקיני ואזכיר את לביבות הזוקיני האלה, שיכולות בקלות להיות ללא גלוטן ונעות על הגבול שבין פנקייק ללביבת זוקיני מוצלחת ביותר.
אם אתם מעדיפים את הלביבות שלכם אפויות, אך עדיין פריכות וממכרות, אל תוותרו על לביבות הבטטה ומנגולד האלה.
לעומת זאת, אם מתחשק לכם לביבות מתקתקות, מה דעתכם לנסות לביבות גבינה? או בשמן המקורי: סירינקי. כמה שהן טעימות.
נישאר בלביבות ממוצא רוסי, והפעם נזכיר את זראזי – לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר. נפלאות ביותר.
באגף הסופגניות, אין פה אופציות רבות, קבלו 3 אלטרנטיבות מצוינות:
ראשית, יפציעו סופגניות אשל, המנצחות שלי פעם אחר פעם, שנה אחר שנה, כאלו שאפשר לסמוך עליהן שיככבו גם בלי הרבה אימון מראש. קלאסיקה שאין שניה לה.
אל תטעו, גם לספינג' מקום חם מאד בליבי וכמה שהמתכון של הספינג' האלו מעולה. סכנת נפשות כמה שהוא מוצלח – אל תגידו שלא הוזהרתם.
בנוסף לאלה, יש את הלוקמדס המסורתיים, אותן סופגניות קטנות יווניות ושובבות שנהוג להגיש עם זילוף יפה של דבש, שלא ייחסר. וואי וואי.
לצד כל הטוב הזה, אוסיף פינוק, שאני תמיד אוהבת להכין בהדלקת נרות ומדובר גם בפוסט הראשון אי פעם בבלוג שכתבתי אי שם בפברואר 2016 – אני מדברת על יין חם חברים. המשקה האולטימטיבי ללוות את כל השחיתות הטעימה והמענגת הזו.
שנזכה לחג חנוכה משפחתי, מאיר ומואר.
עד לפעם הבאה,
מיכל