תקשיבווווווו
התרגשות עזה אוחזת בי.
מתכון מלהיב במיוחד עומד להיחשף בשורות הבאות.
האמת, אני מתלבטת אם להגדיר אותו כ-"מתכון", "טריק" או אולי בכלל "צורת בישול"?
אולי פשוט נקרא לו גאונות קצרה ומדויקת! (בעצם זה לא פשוט, אלא ארוך בהרבה..😉)
קיצר, כפי שאתם מבינים, אני לא ממש בפוקוס.
ולחשוב שממש בפוקס, "על הדרך", גיליתי את התגלית הזו:
ישבתי לי בקפה השכונתי וחיכיתי לפגישה שאיחרה לי (אני שייכת לאגף "המחכות" ולא "המאחרות"..). בעודי ממתינה ומרפרפת לי בטלפון (כמובן..) האנטנות שלי קלטו שיחה שמתנהלת בשולחן לצידי שהיה מורכב משלוש גברות שנפרגן להן ונגיד שהן בשנות ה-60 המאוחרות שלהן 😀. כל אחת היללה את בישוליה, מה שמשך את תשומת ליבי עוד יותר, ואז אחת סיפרה כי הטריק שלה להכנת דג עסיסי הוא אידוי הדג על שכבה עבה של מלח גס במחבת סגורה. ככה קל וככה מתחסל.
מעניין, חשבתי לעצמי – אפייה על מלח גס אני מכירה היטב (כמו העוף במלח הקליל והעסיסי הזה) או דג שלם במלח בתנור אייל שני סטייל, אבל על המחבת? טרם יצא לי..
עברו כמה ימים בודדים עד שעברתי אצל המוכר דגים שלי וחזרתי הביתה עם שני פילטים יפים של לברק.
10 דקות לאחר צילום תמונת המצרכים, בתי ואני התענגנו על אחד הדגים היותר עסיסיים ועשויים טובבבב שאכלתי לאחרונה. דג נקי, נטול מניירות שפשוט עשוי בצורה מדויקת! עם מעט שמן זית איכותי מעל ואיזה קווץ' לימון (לא חובה), יכולתי להתבלבל ולחשוב שאני סועדת בלא פחות ממילוס, ניו יורק (Milos, אחת ממסעדות הדגים היותר טובות בעיניי).
לשומרים שביננו, מדובר במנה מנצחת, נטולת שמן והפתעות נוספות.
ושנדבר שוב על הקלות??
זוכרים את שלושת הקופים שלנו? קצר, קליל וקולע זה כאן.
שימו לב – אין צורך להוסיף תיבול לדג – הוא יוצא פשוט מושלם.
מצרכים:
- פילטים של דג טריים
- אני הלכתי על לברק אבל אפשר לבחור בדניס, מוסר או כל דג אחר..
- כמובן שניתן להכין מנות נוספות במחבת גדולה יותר, או בכמה מחבתות במקביל, אך אם תעשו זאת על אותה מחבת ב"נאגלות", יש להחליף את המלח כל פעם.
מלח גס לבישול (השתמשתי בכחצי שקית)
אופציונאלי להגשה: מעט שמן זית טעים ואיכותי ו/או חצי לימון
הוראות הכנה:
למחבת רחבה מספיק להכיל את הדג/ים המפולט/ים, שופכים שכבה עבה מאד של מלח גס.
מניחים את הפילטים עם העור כלפי מטה על המלח הגס, מדליקים על להבה גבוהה ומכסים את המחבת עם מכסה מתאים.
מאדים בדיוק 10 דקות על השעון ומגישים מיד עם מעט שמן זית מעל ו/או קווץ' לימון (לא חובה).
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
24 תגובות
מיותר להגיד כמה קל להכין את המנה הזאתי וכמה קשה שלא תצליח. מה שכן חובה להגיד זה כמה שזה יוצא טעייייייייייםםםםםםם!!!!!!! המילה ״וואוו״ נשמעה אחרי כל ביס!!!!! תודה ❤️
איזה כיף לשמוע ענתי!!! תודה על התגובה
האש נשארת גבוהה כל הזמן?
הי דורית – כן האש נשארת גבוהה כל ה-10 דקות. בהצלחה ובתיאבון
תקשיבי. ואוו ענק!!!! לא להאמין שמכולם יוצא כזה מעדן. הוספתי עלי רוזמרין על הדג בזמן הבישול. ארומה היסטרית. אפילו לא היינו צריכים שמן זית ולימון,,, על שולחני פעמיים בשבוע!!!
נכון?!?! גם אני לא מפסיקה להתלהב מהמתכון הזה! איזה כיף שגם אהבתם! אנסה עם רוזמרין פעם הבאה.. תודה על הטיפ ועל התגובה 🙂
הדג יצא באמת טעים, וקל להכין.
אבל השוליים של המחבת קבלו צבע שרוף!
כבר הולכת להכין…. בדיוק חיפשתי מתכון קל ומהיר 🙂
הי אילונה.. אחד המתכונים הקלים, המהירים והטעימים!!
משאירים את העור כדי שיחצוץ בין המלח לבשר הדג, או שמקלפים אותו לפני הטיגון?
הי דוד, משאירים בהחלט והוא חוצץ בין המלח לבשר הדג, כשמגישים מכניסים תרבד בין העור לפילה הדג ומגישים.
שלום מיכל.
האם דג לא יוצא מלוח מאוד? אם לא, אני אשמח לנסות. נכון לעכשיו אני פשוט לא מבן איך כמות הזאת של מלח לא תעשה דג מאוד מלוח.
הי אלכס, המלח לא נוגע בבשר הדג אלא רק בחלקו החיצוני של העור – אותו לא נאכל – בשר הדג מתקבל רך ועסיסי עם מליחות עדינה. מומלץ ביותר!
נשמע ונראה טעים מאוד. אבל האם המלח לא יכול לפגום במשטח הנון-סטיק של המחבת ?
הי גיא, לא פגע לי באף מחבת! יורד כגוש לפח אחר כך ולא משאיר חותם על המחבת
אם יש לי דניס שלם, יכול ללכת?
נשמע ממש טוב
היי אפרת – שני הפילטים של הדניס יתאימו למתכון- לא הדג השלם
תודה!!
דג שלם במלח גס – בתנור. דג שלם עם עור (אפשר להשאיר קשקשים).
מרפדים את התבנית במעט מלח גס (רבע קילו) מניחים את הדג עליו מכסים אותו לגמרי במלח גס. לגמרי. מין גבעת מלח גס.
20 דקות בערך (לפי גודל הדג) ב-180-200 מעלות.
המלח מתקשה, ושבירתו עם כלי הגשה היא טקס חשוב.
הי דרור תודה על המתכון המעולה!
גם כאן בבלוג יש מתכון לדג שלם במלח גס, קצת שונה עם לימונים בבטן הדג וחלבון מעורבב עם המלח.. מוזמן להציץ
מתאים גם עם סלמון?…
כמה קוראים כתבו לי שהכינו עם סלמון ויצא מצוין!
מיכל יקרה, עשיתי בדיוק כמתכון ומה שפגם מאוד הוא המליחות היתרה שבכל זאת חדרה לבשר הדג. היה בגלל זה כמעט בלתי אכיל.
היי עדה יקרה, ממש מבאס אותי לשמוע. המליחות של המלח גס לא אמורה לחדור לדג. מניחים את הפילטים כך שרק העור נוגע כלפי מטה במלח הגס וכשהדגים מוכנים, מנתקים את בשר הדג מהעור, כך שהמלח נגע רק בעור הדג ולא בבשר הדג. ממש חבל לי לשמוע שכך יצא.