מרק אנטיפסטי

את הרעיון למרק החורפי והמנחם שכבר אספר לכם אודותיו נתנה לי קרין קידר המהממת, שבין היתר, היא גם מדקרת בחסד. שמעתי עליה רבות וטובות במשך שנים משלל חברותיי וסוף סוף פגשתי אותה לראשונה לפני כמה שבועות.

המון ידע ומידע הועבר מקרין במהלך פגישתנו הראשונה וכמובן, בין היתר, דיברנו גם על אוכל ומתכונים (נושא שאני מגיעה אליו כמעט עם כל אדם שאני פוגשת ). קרין המליצה לי לצרוך יותר שורשים לבנים ושיתפה אותי בכמה מתכונים שהיא אוהבת לחזור אליהם שמכילים שורשים אלה (ספוילר: צפו גם לסלט שורשים חדש בקרוב..).

קרין סיפרה שלמרק הזה היא אוהבת לחזור כל פעם בגרסה אחרת, תלוי בירקות אותם היא צולה לפני שילובם במרק. מיד נזכרתי בכמה מרקים דומים שעלו כאן בבלוג, שאני מאד אוהבת לחזור אליהם מפעם לפעם, שגם בהם ראשית אנחנו צולים את הירקות (או חלקם) ואז משלבים בסיר המרק, כמו מרק העגבניות הצלויות ומרק הבטטה, ערמונים וחלב הקוקוס.

במקרה של המרק הזה, צולים אנטיפסטי (כמו שאני עושה לעיתים קרובות, לראיה מגש האנטיפסטי, אחד המתכונים הראשונים כאן בבלוג..) משילוב ירקות לבחירתכם, כמו סלק, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר, בצל סגול וזוקיני, במקרה של המרק המצולם. מי שרוצה מוזמן לגוון ולהוסיף/להמיר בדלעת ו/בטטה למשל. הוספתי גם מעט שורש ג'ינג'ר מקולף למגש האנטיפסטי הפעם, מה שהקפיץ את המרק מאד, כך שאני ממליצה לא לוותר עליו.

את הירקות לפני כניסתם לתנור מתבלים בשמן זית, מלח ים, פלפל שחור ושימו לב לתוספת – גרגרי כוסברה (שאין קשר בינם לבין עלי כוסברה, כך למי שמיד קופץ ואומר שלא אוהב – אני ממליצה בחום לנסות ורק אז לפסול). לאחר צליית הירקות (שימו לב לפעמים חלק מהירקות מוכנים לפני האחרים), כל שנותר הוא להעביר אותם לסיר בצירוף מים רותחים וציר מועדף, אם משתמשים (ירקות/בשר/עוף). כמות המים שתוסיפו תלויה בסמיכות הרצויה של המרק – יש שאוהבים אותו יותר סמיך ויש שאוהבים אותו יותר דליל. אני ממליצה להתחיל בהוספת 4 כוסות מים רותחים ואם לאחר טחינת המרק הוא סמיך מדי בעיניכם, הוסיפו מים נוספים.

את המרק מומלץ להגיש עם מעט יוגורט טוב וגרעיני דלעת קלויים.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך ל-4

1 שורש סלרי מקולף וחתוך ל-4

1 סלק מקולף וחתוך ל-4

2 גזרים מקולפים וחתוכים ל-4

2 זוקיני חתוכים ל-4

חתיכת ג'ינג'ר קטנה מקולפת

1 בצל סגול מקולף וחתוך ל-4

כפית גדושה גרגרי כוסברה

4-5 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי להגישה:

יוגורט מועדף

מעט גרעיני דלעת

הוראות הכנה:

לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.

להניח את כל הירקות בשכבה אחידה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, לזלף מעל את שמן הזית, לתבל במלח ים, פלפל שחור טחון טרי, גרעיני הכוסברה ולערבב היטב את הירקות, אך מבלי לערבב ביניהם (כי ייתכן שחלק יהיו מוכנים לפני האחרים).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים את התבנית לתנור לכ-25 דקות, כאשר ייתכן שחלק מהירקות יהיו צלויים מספיק כמה דקות קודם, כך שניתן להעביר אותם לסיר לפני כן. מעבירים את הירקות לסיר.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לסיר כ-4-5 כוסות מים רותחים (תלוי בסמיכות הרצויה של המרק, אם אתם לא בטוחים תוסיפו 4 ואם אחרי הטחינה המרק סמיך מדי, הוסיפו עוד מעט מים). מי שרוצה מוהל את המים עם ציר נבחר (ירקות/עוף/בקר), אני הוספתי 2 שקיות של ציר עוף. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת בלנדר מוט או בלנדר טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק. מתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מי שמעוניין קולה מעט גרעיני דלעת על מחבת, תוך ערבוב מדי פעם.

מומלץ להגיש חם עם תוספת של מעט יוגורט וגרעיני דלעת קלויים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

בואיקוס מוכנים

בואיקוס

היום נכין יחד בורקסים קטנים ושובבים שמכינים בצ'יק משני מרכיבים

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן