היום אני גאה להציג בפניכם את עוגת הגבינה המפורסמת של רחל, גיסתה של חגית, גיסתי (עקבתם עד כאן? ). האמת היא שלקחתי את המתכון מרחל כבר לפני שנים רבות, כשטעמתי אותה לראשונה באיזה מפגש משפחתי (בטח ביום הולדת של אחד האחיינים המתוקים שלי). אבל, לאחר שעיינתי במתכון והבנתי שהכנת העוגה כרוכה בהמתנה מרובה עד שאפשר לקחת ממנה ביס , הנחתי אותו בצד ואמרתי לעצמי שיום יבוא ויהיה לי סבלנות וכוח לגשת אליו.
אז לקראת שבועות 2022 נזכרתי בעוגת גבינת השמנת האפויה החלומית הזו (למרות שיש באמתחתי כמה עוגות גבינה, אפויות ולא, פגזיות במיוחד!) והחלטתי שהגיעה העת לתת לה צ'אנס. אפיתי אותה לראשונה עבור חגיגת יום הולדת שקיבצנו יחד לכמה חברות קרובות והתגובות היו נלהבות. לאחר מכן גם המשפחה זכתה בעוגה המדהימה וכולם יישרו ויישרו עד שנעלמה.
אז הנה קבלו אותה: עוגת גבינה כמו שעוגת גבינת שמנת קלאסית צריכה ואמורה להיות – עם הרבה גבינת שמנת (אני משלבת בין 16% שומן ל-25%) והרבה זמן מנוחה בתנור לפני יציאתה, כמו ליידי אמיתית, תצטרכו לחכות ולצפות לה.. אבל מבטיחה שההמתנה תשתלם.
רוצים לפנק או להתפנק עם עוגת גבינה עשירה ומפנקת? זהו המתכון בשבילכם. ניתן לאפות את העוגה בערב/לילה ואז למחרת בבוקר להכניס למקרר. אם כן, ה-"קושי" היחיד בהכנת העוגה הוא האפייה הארוכה וההתקררות בתנור לאחר מכן. לכן זוהי אחלה עוגה להכין יום-יומיים לפני האירוח, לעשות וי על משבצת הקינוח המנצח ולהמשיך הלאה .
מצרכים:
לתחתית:
200 גר' (כ-25) עוגיות פתי בר או עוגיות חמאה
50 גר' (כ-1/2 כוס) אגוזי מלך (או פקאנים)
100 גר' חמאה מומסת
1 כפית גרידת לימון
לתערובת גבינה:
3 גביעים גבינת שמנת (225 גר' כל אחד, אני משלבת בין 16% ו-25%)
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
3/4 כוס סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה (200 גר' לגביע)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
מתחילים עם התחתית:
מכניסים למעבד מזון את העוגיות והאגוזים וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החמאה המומסת וגרידת הלימון ומעבדים רק עד לקבלת תערובת חולית לחה אחידה.
מהדקים היטב את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26.
מכינים את תערובת הגבינה:
מכניסים לקערה גדולה את שלושת גביעי הגבינה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה.
מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית, מעל התחתית, ואופים למשך 3 שעות.
מכינים את הציפוי:
מכניסים לקערה את 2 גביעי השמנת החמוצה יחד עם 2 כפות הסוכר וכפית תמצית הוניל ומערבבים היטב.
מורחים את תערובת השמנת החמוצה מעל פני העוגה באופן אחיד ואופים 15 דקות נוספות.
מכבים את התנור (אך לא פותחים אותו) ומניחים לעוגה להצטנן בתנור כ-4 שעות (אפשר גם לילה שלם). מעבירים את העוגה למקרר עד להגשה.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
לא ציינת מידת מעחות של האפיה במשך שלוש שעות? וכמה מעחות האפיה הנוספת 15 דקות. תודה
היי ורדה בשורה הראשונה של הוראות ההכנה כתוב לחמם התנור על 100 מעלות. האפייה היא בחום נמוך.
הי, עשיתי את העוגה ויצא פנטסטי!
רציתי לשאול האם ניתן להתאים כמויות / לחלק למנות כדי לייצר עוגות קטנות/ תבנית אישית.
תודה מראש!
היי ענת, לא רואה סיבה שלא! רק שימי לב שזמני האפייה ישתנו בהתאם
תודה מיכל על המענה. שאלה נוספת (אולי טיפשית…). האם ניתן לשמור את העוגה (בשלמותה) בהקפאה אחרי ההכנה ולהפשיר לפני ההגשה? וכמה זמן ניתן לשמור ככה את העוגה? תודה מראש
עדיף לא להקפיא עוגות גבינה, אלא אם מראש מדובר בעוגת גבינה קרה כמו עוגת הגבינה והלימון.