עוגת גבינת שמנת קלאסית ומדהימה

היום אני גאה להציג בפניכם את עוגת הגבינה המפורסמת של רחל, גיסתה של חגית, גיסתי (עקבתם עד כאן? ). האמת היא שלקחתי את המתכון מרחל כבר לפני שנים רבות, כשטעמתי אותה לראשונה באיזה מפגש משפחתי (בטח ביום הולדת של אחד האחיינים המתוקים שלי). אבל, לאחר שעיינתי במתכון והבנתי שהכנת העוגה כרוכה בהמתנה מרובה עד שאפשר לקחת ממנה ביס , הנחתי אותו בצד ואמרתי לעצמי שיום יבוא ויהיה לי סבלנות וכוח לגשת אליו.

אז לקראת שבועות 2022 נזכרתי בעוגת גבינת השמנת האפויה החלומית הזו (למרות שיש באמתחתי כמה עוגות גבינה, אפויות ולא, פגזיות במיוחד!) והחלטתי שהגיעה העת לתת לה צ'אנס. אפיתי אותה לראשונה עבור חגיגת יום הולדת שקיבצנו יחד לכמה חברות קרובות והתגובות היו נלהבות. לאחר מכן גם המשפחה זכתה בעוגה המדהימה וכולם יישרו ויישרו עד שנעלמה.

אז הנה קבלו אותה: עוגת גבינה כמו שעוגת גבינת שמנת קלאסית צריכה ואמורה להיות – עם הרבה גבינת שמנת (אני משלבת בין 16% שומן ל-25%) והרבה זמן מנוחה בתנור לפני יציאתה, כמו ליידי אמיתית, תצטרכו לחכות ולצפות לה.. אבל מבטיחה שההמתנה תשתלם.

רוצים לפנק או להתפנק עם עוגת גבינה עשירה ומפנקת? זהו המתכון בשבילכם. ניתן לאפות את העוגה בערב/לילה ואז למחרת בבוקר להכניס למקרר. אם כן, ה-"קושי" היחיד בהכנת העוגה הוא האפייה הארוכה וההתקררות בתנור לאחר מכן. לכן זוהי אחלה עוגה להכין יום-יומיים לפני האירוח, לעשות וי על משבצת הקינוח המנצח ולהמשיך הלאה .

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

לתחתית:

200 גר' (כ-25) עוגיות פתי בר או עוגיות חמאה

50 גר'  (כ-1/2 כוס) אגוזי מלך (או פקאנים)

100 גר' חמאה מומסת

1 כפית גרידת לימון

לתערובת גבינה:

3 גביעים גבינת שמנת (225 גר' כל אחד, אני משלבת בין 16% ו-25%)

3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

3/4 כוס סוכר

2 כפות גדושות קורנפלור

לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה (200 גר' לגביע)

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.

מתחילים עם התחתית:

מכניסים למעבד מזון את העוגיות והאגוזים וטוחנים עד לקבלת תערובת פירורית.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את החמאה המומסת וגרידת הלימון ומעבדים רק עד לקבלת תערובת חולית לחה אחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מהדקים היטב את התערובת בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 26.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מכינים את תערובת הגבינה:

מכניסים לקערה גדולה את שלושת גביעי הגבינה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מכניסים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת הגבינה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית, מעל התחתית, ואופים למשך 3 שעות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מכינים את הציפוי:

מכניסים לקערה את 2 גביעי השמנת החמוצה יחד עם 2 כפות הסוכר וכפית תמצית הוניל ומערבבים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מורחים את תערובת השמנת החמוצה מעל פני העוגה באופן אחיד ואופים 15 דקות נוספות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מכבים את התנור (אך לא פותחים אותו) ומניחים לעוגה להצטנן בתנור כ-4 שעות (אפשר גם לילה שלם). מעבירים את העוגה למקרר עד להגשה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. ורדה משרקי הגב

    לא ציינת מידת מעחות של האפיה במשך שלוש שעות? וכמה מעחות האפיה הנוספת 15 דקות. תודה

    • מיכל הגב

      היי ורדה בשורה הראשונה של הוראות ההכנה כתוב לחמם התנור על 100 מעלות. האפייה היא בחום נמוך.

  2. ענת הגב

    הי, עשיתי את העוגה ויצא פנטסטי!
    רציתי לשאול האם ניתן להתאים כמויות / לחלק למנות כדי לייצר עוגות קטנות/ תבנית אישית.
    תודה מראש!

    • מיכל הגב

      היי ענת, לא רואה סיבה שלא! רק שימי לב שזמני האפייה ישתנו בהתאם

      • ענת הגב

        תודה מיכל על המענה. שאלה נוספת (אולי טיפשית…). האם ניתן לשמור את העוגה (בשלמותה) בהקפאה אחרי ההכנה ולהפשיר לפני ההגשה? וכמה זמן ניתן לשמור ככה את העוגה? תודה מראש

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן