עוגת שוקולד לילדים (בכל הגילאים!)

את עוגת השוקולד "כמו של פעם" הזאת טעמתי לראשונה בחגיגית יום העצמאות השנתית אצל אביגיל ואלעד האהובים. נינו, אמא של אביגוש, שכבר יצא לי לשתף כמה ממטעמיה הנפלאים כאן בבלוג (כמו החצילים הגרוזיניים האלה וסלט הפלפלים וחצילים הזה), הביאה למאורע תבנית ענקית של עוגת שוקולד "כמו של פעם" מקושטת בסוכריות בכחול ולבן.

כשהגיע שלב הקינוחים, כולם היו כבר כל כך מלאים מהבשרים וכל התוספות והפינוקים, שהייתם חושבים שאין סיכוי שיהיה לאנשים מקום לאכול עוד קינוחים ובטוח לא עוגה כזו של ילדים, לא מתוחכמת או מעניינת במיוחד. אז זהו ש…לא היה לשאר הקינוחים סיכוי מול עוגת השוקולד הזו. יישרנו אותה ויישרנו אותה.. כל הילדים, בכל הגילאים, עד שנעלמה כלא היתה.

ככה זה עם עוגות שוקולד פשוטות ומוצלחות. כשהן טובות – הן מנצחות. כמובן, אל תוותרו על גנאש השוקולד שנשפוך מלעל העוגה עם יציאתה מהתנור. אם אתם רוצים ללכת עד הסוף עם החוויה, אז גם על הסוכריות אל תוותרו. בנוסף, שימו לב שהעוגה של נינו היא פרווה, על בסיס מים ולא חלב, את החלב תמצאו פה רק בגנאש עם השמנת המתוקה, אותה אתם מוזמנים להמיר בשמנת צמחית אם מתחשקת לכם עוגה פרווה לגמרי.

זהו מתכון לגזור ולשמור, אחרי ששנים עוגת השוקולית של קרין גורן היתה הגו-טו שלי לעוגות לגן ולבית ספר, אין ספק שזו לוקחת עכשיו את הכתר. שימו לב שזו כמות לתבנית גדולה בגודל 24*34.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

4 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כוס שמן

1 וחצי כוסות מים פושרים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

3 כפות גדושות קקאו

לגנאש:

100 גר' שוקולד מריר

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את 4 הביצים לקערת המיקסר וטורפים על מהירות בינונית-גבוהה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל וממשיכים לטרוף במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת קצפית.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את כוס השמן בזרם דק תוך כדי הערבול.

צילום :הדס פרוש/הארץ

באותו אופן מוסיפים את כוס וחצי המים הפושרים.

במקביל, מנפים ומערבבים בתוך קערה נפרדת את 2 כוסות הקמח, שקית אבקת האפייה וה-3 כפות גדושות של קקאו.

צילום :הדס פרוש/הארץ

תוך כדי ערבול איטי, מוסיפים את תערובת היבשים. מתקבלת תערובת דלילה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית גדולה ומשומנת ואופים למשך כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

בינתיים מכינים את הגנאש:

מכניסים את קוביות השוקולד לקערה חסינת חום ושופכים מעליהם את השמנת המתוקה.

מחממים בפולסים של 30 שניות במיקרו, כאשר בין לבין מערבבים, עד שמתקבלת תערובת אחידה (לחילופין, ניתן להכין את הגנאש בשיטת באן מארי).

צילום :הדס פרוש/הארץ

שופכים את הגנאש באופן אחיד על פני העוגה החמה ומעטרים עם סוכריות צבעוניות, אם רוצים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

טראפלס אוראו

כפי ששיתפתי אתכם במתכון של הפיצוחים המיוחדים האלה, עונגי המתוקה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן