וינגרט מייפל בלסמי קליל ומוצלח

מביך כמה קל להכין את רוטב הוינגרט המוצלח הזה. לא סוחטים פה לימון, לא כותשים שום – כלום. פשוט מערבבים כמה מרכיבים, שלרובנו כנראה יש גם ככה במטבח, והופ מתקבל רוטב מעולה לסלט ירוק.

הרכב הסלט הירוק שלי משתנה מפעם לפעם. עלי חסה פריכים תמיד יהיו שם. לעיתים אני מוסיפה ירוקים נוספים, כמו עלי אורוגולה, בייבי, תרד, קייל וכו' (שילוב מוצלח של חסה וקייל תמצאו בסלט הזה). גם תוספת של פרי תמיד מתקבלת בברכה, כמו קוביות תפוח ירוק חמצמץ (כמו שהוספנו בסלט ירוק הזה והזה למשל), קוביות מנגו (כמו בסלט הזה) ועוד. בנוסף, אני אוהבת להוסיף לפחות סוג אחד של אגוז, כמו פקאן (טבעי או מסוכר). מתקבל סלט שתלוי במצב הרוח, מידת ההשקעה ובמצרכים הזמינים באותו רגע במטבח.

שימו לב שאחד המרכיבים העיקריים בוינגרט הוא סירופ מייפל אמיתי. אנא אל תכינו את המתכון עם סירופ בטעם מייפל, רק הזהב האמיתי האורגני יתאים כאן (והאמת שלכל מתכון שכולל בתוכו את הנוזל המדהים הזה). כידוע לכם, אני מאד אוהבת מייפל ומשלבת אותו במתכונים רבים ומגוונים, מהעוף במייפל הזה, לסלמון במייפל, חרדל ופקאן, לגזרים בזיגוג מייפל ועד עוגיות הטחינה שקדים ומייפל ועוגת המייפל, בין היתר.

כפי שפירטתי במתכון של רוטב הסלט המנצח של אמי (אליו אני חוזרת הכי הכי הרבה), כאשר מוזגים את  הרוטב על העלים, חשוב שלא להעמיס יותר מדי רוטב, כי הרי תמיד אפשר יהיה להוסיף עוד רוטב אם ייחסר, ההיפך… לא עובד. ערבבו את הרוטב בעדינות עם העלים, כך שכולם יצופו ברוטב (אם אתם רוצים לעשות את זה "ביי דה בוק", קפלו את הרוטב על העלים בעזרת ידיים נקיות, כך שהוא יצפה את הסלט, אך לא יכביד עליו.

רוטב הוינגרט מייפל-בלסמי הזה מצטרף לפוסטים נוספים של רטבים מעולים, כמו רוטב הג'ינ'גר, רוטב המיסו, רוטב הקיסר (אמנם זה פוסט של סלט, אבל איני יכולה שלא להזכיר אותו!), רוטב המיסו וטחינה המעולה ורוטב אבוקדו ויוגורט.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

5 כפות סירופ מייפל אמיתי

4 כפות חומץ בלסמי

2 כפות שמן זית

2 כפיות חרדל דיז'ון

1/4 כפית מלח ים אטלנטי.

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל המצרכים בצנצנת סגורה או קערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים על הסלט הירוק והתוספות הנבחרות ממש לפני ההגשה, מערבבים בעדינות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן