הסלט הבא הוא סלט הדגל של מסעדת Malibu Farm המפורסמת בקליפורניה, הוא נקרא שם "Kale Ceasar", אך אל תטעו לחשוב שמדובר בסלט קיסר רגיל שפשוט החליפו בו את החסה בקייל.
כפי שסיפרתי לכם בפוסט של סלט הקיסר המושלם הזה, סלט קיסר הוא בין הסלטים האהובים עליי בעולם אם לא ה-. אני אוהבת גרסאות רבות שלו וזו מן אחות חורגת ובועטת שלו, אם תרצו.
נתחיל ברוטב שאין בו חלמון חי או אנשובי כפי שיש ברוטב קיסר קלאסי, אלא מדובר ברוטב קל להרכבה שלא דורש מעבד מזון, המבוסס על מיונז, שמן זית, פרמזן, לימון, מעט שום והשוס שאסור לותר עליו – שלוק של רוטב וורצ'סטר (אותו רוטב המוכר בעיקר מהבלאדי מרי הכה אהובה על ידי אבי ואחי), שנותן את האפקט האומאמי/מלוח/מעושן שהאנשובי מעניק ברוטב הרגיל.
השוני ממשיך בסלט עצמו – יש את החסה (אני משתמשת בלבבות חסה שטופים שחותכת לרצועות), הקייל (שחותכת גם לרצועות שמתאימות לביס) שמקבל מסאז' בשמן זית ומלח לפני כניסתו לסלט והקרוטונים (הום מייד או קנויים – איך שמתחשק לכם) ו… מעט עלי מרווה מטוגנים בשמן זית ומפוררים גס – אין לתאר כמה הם מקפיצים את הסלט – טוויסט פשוט מצוין.
אספר לכם שבמסעדת מליבו פארם ישנה אופציה להמיר את הקרוטונים (שאותם מפוררים עם צירופם לסלט) בפרוסות דקיקות של צנון (לנמנעים מגלוטן הרבים באיזור ככל הנראה). אתם מוזמנים לאמץ אלטרנטיבה זו גם כמובן. אני בחרתי לצלם היום את המתכון עם קרוטונים ביתיים שהכנתי בקלות ובמהירות מלחמנייה (כפי שהכנתי את הקרוטונים במתכון של הסלט קיסר).
מצרכים:
לסלט:
1 חבילת קייל (250 גר') חתוכה לרצועות
1 ראש חסה (עלי קיסר שטופים) חתוך לרצועות
חופן עלי מרווה
מעט שמן זית לריכוך הקייל ולטיגון המרווה
מלח
לרוטב:
2 כפות מיונז
2 כפות פרמזן מגורד
מיץ מלימון אחד
כמה טיפות (שלוק) של רוטב וורצ'סטשיר
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח
תוספת אופציונלית:
קרוטונים (ביתיים או קנויים)
צנוניות פרוסות דק
הוראות הכנה:
מכניסים את הקייל לקערה, מוזגים מעט שמן זית, מתבלים במעט מלח, מערבבים ומעסים מעט עם הידיים עד שהעלים מבריקים.
מחממים במחבת קטנה מעט שמן זית ומטגנים את עלי המרווה כמה שניות עד שפריכים ומעבירים לנייר סופג לספיגת שמן עודף. מתבלים במעט מלח.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.
מכניסים לקערה גדולה את החסה, הקייל ואת עלי המרווה שמפוררים גס.
מוסיפים קרוטונים/צנוניות פרוסות (אם קרוטונים, אז מעט מפוררים אותם לפירורים פריכים) ואת הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל