מרק ג'ינג'ר וירקות

לקראת סוף אחת משיחותיי האחרונות עם דידי, היא שאלה כבדרך אגב: "את המתכון למרק ג'ינג'ר שלי כבר נתתי לך?", "מרק ג'ינג'ר?!" עניתי בסקרנות נלהבת "לא! סיקרנת!".

כפי שאתם כבר מכירים אותי, עוד באותו סוף השבוע לגמנו את מרק הג'ינג'ר של דידי בכוסות, כסיפתח לארוחת שבת חורפית וטעימה בה הגשתי גם את קדירת הבקר המעולה, פשטידת הברוקולי עם פצפוצי האורז המצוינת, בצק עלים עם פטריות וערמוניםסטייק הכרוב, עוף ביין משובח שבקרוב גם יעלה לבלוג, סלט תרד עם תותים (ששילבתי בו גם קייל שעבר קודם עיסוי בשמן זית כפי שעשיתי בסלט הזה), סלט מלפפונים רענן, חלות שמיקוש שלי אפתה, ועוד.. קיצר ארוחה שווה במיוחד, אם יורשה לי (וחסכתי לכם את פירוט שולחן הקינוחים שגם היה מכובד בפני עצמו..).

כולם סיכמו פה אחד שהמרק חייב להיות חלק מהבלוג. מדובר במרק מהזן הדליל יותר, עם טעם ג'ינג'ר מודגש, המבוסס על עגבניות טריות, גזר ובצל – שלוקים מדויקים, שמרגישים כמו חיסון לא רע למגיפות ודברים מעין אלו.

אשתף אתכם כי במתכון המקורי שדידוש שלחה לי היה 100 גר' חמאה בהם מטגנים את הבצל, כמות מעט מוגזמת מבחינתי (אך כמובן טעימה מאד.. ). אני בישלתי את המרק בגרסה לא חלבית, כך שטיגנתי את הבצל רק בשמן זית – ועדיין יצא מעולה. בגרסה המקורית, יש לשלב חמאה יחד עם מעט שמן זית (כמו במרק הזה).. כרגיל, לכו על מה שטעים וזמין לכם. רק שמן זית כמוני (גם חמאת/שמן קוקוס יתאימו) או שילוב של חמאה ושמן זית כמו בגרסה המקורית של דידי (ואולי עם קצת פחות חמאה..). בנוסף, בחרתי בתוספת של קרם קוקוס במקום שמנת מתוקה והוספתי חצי כפית פתיתי צ'ילי לחגיגה שמוסיפה המון בעיניי, למי שיש פלפל קאיין הוא גם יתאים.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

6 כפות שמן זית (או 50 גר' חמאה + 2 כפות שמן זית)

2 בצלים קצוצים גס

6 גזרים חתוכים לקוביות

6 עגבניות מקולפות חתוכות ל-4

1 שן שום קצוצה

4-5 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 וחצי ליטר מים כש-2 כוסות מומרות בציר עוף/ירקות

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) או פחית קרם קוקוס (400 מ"ל)

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש

הוראות הכנה:

מחממים בסיר בינוני-גדול את שמן הזית (או שמן הזית והחמאה) ומטגנים את הבצל עד ששקוף-זהוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזר, השום והג'ינג'ר ומאדים תוך ערבוב כשתי דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לירקות להזיע 10 דקות, כאשר מדי פעם מרימים ומערבבים, על מנת שלא יידבקו לתחתית הסיר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את המים עם ציר העוף/ירקות ומבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דקות נוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרסקים עם בלנדר מוט, מוסיפים את קרם הקוקוס או השמנת המתוקה, מתקנים תיבול ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. איל הגב

    תודה רבה. כדי לחסוך בקלוריות, האם אפשר להשתמש בנוזל קוקוס ולא בקרם? האם זה יפגע בטעם?

  2. אירית הגב

    שבת שלום
    האם יש צורך להסיר קליפה מהעגבניות? האם ניתן להמיר בעגבניות קצוצות משומרות באיכות טובה ואם כן כמה?

    • מיכל הגב

      אהלן, כן כפי שכתוב יש להשתמש בעגבניות מקולפות – אני מאד ממליצה על קולפן עגבניות שהופך את החיים לקלים יותר. אין בעיה להמיר בעגבניות שלמות מקולפות איכותיות יש פחיות של עגבניות שלמות שאני מאד אוהבת אבל העגבניות שם קטנות יחסית אז הייתי מוסיפה 8 או 9 במקום ה-6 שכתוב במתכון (אותן עגבניות שהשתמשתי בשמתכון של השקשוקה)

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן