הבראוניז של מאיה הולכים איתה שנים רבות, בדומה ללזניה המפורסמת שלה או פרפה התותים.. יש מנות שהם פשוט "של מאיה" (ועם השנים של יובלי, בתה היפיפייה והמוכשרת). בעצם, הבראוניז הללו הם הכלאה בין עוגת שוקולד פשוטה וטובה לבראוניז, ובעיקר – זהו מתכון פשוט מאד לעוגה פשוטה ומעולה, שתמיד מתחסלת.
את הבראוניז נאפה בתבנית אינגליש קייק גדולה או בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. שימו לב שאם נשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק, הבלילה תהיה נמוכה וזה בסדר גמור. לאחר האפייה מאיה ממליצה לחתוך את העוגה ל-"אצבעות בראוניז". סוד הצלחתו של המתכון טמון בזמן הוצאת העוגה מהתנור, מאד חשוב שלא לייבש אותה ולהוציא אותה כאשר עדיין רטובה ופאדג'ית מבפנים – כמה פאדג'ית? כמה שאתם אוהבים!
זהו מתכון קליל, בו כל ההכנה מתבצעת בסיר אחד, לא מלכלכים עוד כלים, אין כאן מיקסר, הפרדת ביצים, כלום.. קל, קל, קל. צ'יק צ'אק והופ לתנור, כמו שאנחנו אוהבים.
המתכון מצטרף למתכוני בראוניז נוספים כאן בבלוג כמו הבראוניז הפאדג'יים, הבראוניז האלה וקינוח הבראוניז וקרם הגבינה המושחת. בנוסף, אי אפשר שלא להזכיר באותה נשימה את עוגת השוקולד של ענגי, עוגת השוקולד לימי פסח אבל לא רק, עוגת מעדני השוקולד.
מצרכים:
200 גר' שוקולד מריר
150 גר' חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח רגיל
אופציונאלי:
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים את קוביות החמאה והשוקולד לסיר קטן, על להבה בינונית, וממיסים אותן, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שנמס לתוך התערובת.
מסירים מהאש.
מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה ומשומנת/מרופדת נייר אפייה (או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות).
מי שמעוניין מפזר כעת את האגוזים הקצוצים.
אופים למשך כ-25-30 דקות לתבנית אינגליש קייק גדולה או 18-22 דקות לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, חשוב לשים לב שהעוגה תישאר לחה מבפנים.
עד הפעם הבאה,
מיכל