המתכון הבא הופיע לראשונה בבלוג, כבדרך אגב, בתחתית המתכון של הקינוח השוקולדי המושחת הזה, שעלה בימיו הראשונים של הבלוג. מדובר במעין טרייפל שכבות שכולו שוקולד ושחיתות (לא בכדי, קינוח OMG הוא שמו השני), כאשר אני מציעה את הבראוניז הפאדג'יים שנעסוק בהם היום, מפוררים כתחתית לכל הטוב הזה.
כעבור זמן מה, שוב הפניתי לבראוניז המושלמים האלו בפוסט ה-100 של הבלוג, כאשר עסקתי ברוטב קרמל מלוח ושיתפתי אודות קינוח שתמיד, אבל תמיד, קוטף את כל המחמאות: בראוניז מפוררים (ספציפית אלה, כן?), עליהם שכבת גלידת וניל מפנקת ומעל – רוטב קרמל מלוח חם. היסטריה.
לפני זמן מה, לפני ימי הקורונה, שחזרתי את אותו קינוח משוגע, רק שבמקום רוטב קרמל מלוח חם, פשוט הכנתי גנאש ממטבעות משובחות של שוקולד חלב וקרמל שרכשתי במעדניה בשוק מחנה יהודה, זמן קצר לפני כן. בעקבות אותו קינוח מטורף (!), שוב הגיעו בקשות למתכון של הבראוניז ושוב מצאתי את עצמי מפנה לתחתית מתכון טרייפל השוקולד. החלטתי, שלא עוד, לבראוניז הפאדג'יים המושלמים שלי מגיע בהחלט פוסט שיוקדש רק להם, כי הם באמת עד כדי כך טובים.
נכון, יש כאן בבלוג עוד מתכון של בראוניז (של קתרין הפבורן, לא פחות) וכמובן ישנו קינוח הבראוניז וקרם הגבינה המדהים, אך אני לא רואה סיבה שלא יתווספו עוד ועוד. אני לגמרי בעד בראוניז . תשמחו לגלות כי הכנתם של הבראוניז האלה קלה ביותר – הכל בקערה אחת והופ לתנור, כמו שאנחנו אוהבים. בבעיה תיתקלו דווקא לאחר הכנתם, משום שהריבועים האלה נעלמים מהר במיוחד. ראו הוזהרתם.
מצרכים:
200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
150 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
מכניסים את קוביות השוקולד והחמאה לקערה חסינת חום וממיסים במיקרו בכמה פעימות, עד שנמסות לגמרי (אפשר גם בשיטת באן מארי, אם מעדיפים).
בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל.
בעזרת לקקן, מקפלים בעדינות את קרם השוקולד לתערובת הביצים.
מסננים פנימה את הקמח, המלח והקקאו ומערבבים בעדינות רק עד שנטמעים בבלילה.
מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (אני אפיתי הפעם בתבנית מרובעת בגודל 30*25) ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שפני העוגה מתקשים ונוצרים סדקים בשולי העוגה.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שחותכים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
31 תגובות
היי,
התנור על טורבו או על שתי פסים למעלה ולמטה?
הי אירה, אני אופה על טורבו אבל אפשר גם על שני פסים- שימי לב לסדקים מסביב לעוגה
יצא מושששש קיבלתי המון מחמאות, תודה לך❤
איזה כיף לשמוע! תודה על התגובה מילכה יקרה
יצא אליפותת , תודה לך !! קיבלתי המון מחמאות ❤
היי מרי- איזה כיףףףף!!
יצא מושלם!
תבנית מרובעת נעלמה תוך 24 שעות
הי מירב, איזה כיף שאהבתם!
היי,
אפשר להקפיא?
בטח
היי , מה הגודל של הביצים?
לארג׳
אפשר להפוך- שוקולד חלבי, ומרגרינה במקום חמאה?
תודה על המתכון, נראה טוב!
היי רות, אני לא משתמשת במרגרינה בכלל אז קשה לי לענות..
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?
לאיזו כמות?
תודההה
היי אוסי, לא ניסיתי וגם לא ממליצה- לחמאה תפקיד חשוב כאן
האם אפשר להשמש בשוקולד 85% לאפיית הבראוניז?
היי רינה, בטח שאפשר רק קחי בחשבון שיהיה פחות מתוק
אין לי קקאו…מה אפשר במקום?
מצטערת.. הקקאו חשוב כאן
דחוףף אין לי קקאו אפשר שוקולית?
היי נירה, אם כך הסירי משמעותית מהסוכר
יצא לי יבש ודחוס מאוד
מה הסיבה?
היי טל, צר לי לשמוע.. אולי יותר מדי קמח? או שאולי עיבדת יותר מדי זמן את היבשים ברטובים?
אשמח לעזור לך בהכנה הבאה שייצא לך פאדג' ועסיסי
שלום
אשמח לדעת אם ניתן להוסיף אגוזים-כמה ובאיזה שלב?
תודה מראש
היי לימור, בטח שאפשר להוסיף אגוזים לבראוניז, אני מציעה לערבב חופן גדול של אגוזי מלך קצוצם גס לבלילה לפני העברתה לתבנית.
היי,
הכנתי את העוגה אחד לאחד לפי המתכון, יצא פשוט גוש שחור ששוחה בחמאה. אפילו לא מצליח לקבל השחמה יפה, נשארת אותה בלילה כפי שהכנסתי.
לא שרפתי, כל כמה דק בדקתי.
בעברי הכנתי כמה פעמים בראוניז ויצא מושלם, לא מצאתי את המתכונים הקודמים.
ראיתי ביקורות טובות והלכתי על המתכון הזה.
מבאס של המצרכים הולכים לפח עכשיו זה פשוט לא אכיל.
היי דורין, מבאס לשמוע שהבראוניז לא הצליחו לך – בעיקרון זה אחד המתכונים הכי קלים, מנצחים ופופלריים בבלוג. אולי מדובר בבעיה של חום התנור אם הבלילה כלל לא נאפתה..
יצא ממש טעים, בדיוק כמו בתמונה. בבית מתים על זה
איזה כיף לשמוע שיר, תודה על התגובה!
יצא מושלםםםם. הוספתי אגוזי מלך קצוצים מלמעלה ואפיתי.
האם ניתן להפריד את הביצים ולהקציף את החלבון עם חלק מהסוכר?