סלט חסה עם אנטיפסטי

את סלט החסה הקליל והטעים הזה נטלי הכינה באחת הפעמים שבאו אלינו, ולמרות שכביכול מדובר בסלט חסה די סטנדרטי, אספר לכם שפשוט לא יכולתי להפסיק לאכול אותו, ולכן הוא נמצא כאן מולכם היום.. כי הרי ככה זה עובד כאן .

בסלט הזה תמצאו לצד החסה הפריכה, גם קוביות קטנטנות של בטטות ופרחי כרובית קטנטנים צלויים בתנור לכדי ביסים קטנים ופריכים מלאים בטעם. מעין חלופה מיוחדת וטעימה לקרוטונים, אם תרצו. תוסיפו להרכב גם אגוזים קלויים ותיבול מינורי של שמן זית, לימון ומלח ותקבלו סלט פשוט טעים ומוצלח. נקודה.

כמו תמיד, יש המון מקום לגיוון. אם אין לכם או שאתם פחות אוהבים בטטה וכרובית, אין שום בעיה להמיר אחד מהם בזוקיני, דלעת או ברוקולי, למשל.. או בכלל להוסיף אותו לחגיגה. אפשר גם לשחק עם סוג העלים הירוקים או לשלב בין כמה אהובים, כמו עלי חסה, רוקט, תרד וקייל. באותו האופן ניתן לגוון גם עם האגוזים: במתכון הצעתי אגוזי מלך או פקאן (או שילוב), אבל כמובן שאפשר לבחור מראש באגוזים או גרעינים אהובים אחרים.

אספר לכם שיצא לי לאכול את הסלט הזה גם עם זילוף של טחינה גולמית משובחת מעל, שבעיניי עשתה לו נפלאות. אז אם אתם אוהבים את הז'אנר – קבלו המלצה חמה זו ממני.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לסלט:

2 ראשי עלי חסה פריכים, חתוכים לרצועות

חופן אגוזי מלך ו/או פקאנים שבורים גס

מיץ מלימון גדול

כ-3 כפות שמן זית

מלח ים

לירקות הקלויים:

1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנטנות

1/3 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנטנים

כ- 3 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מתחילים עם הירקות הצלויים:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליה את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית.

צילום: דוד בכר/הארץ

מזלפים בשמן זית, מתבלים במלח ים ובפלפל שחור טחון טרי, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

צולים במשך כ-20-25 דקות עד שהירקות נצלים ומשחימים מעט, אך לא נשרפים (בדקו את התנור כבר כעבור 20 דקות וערבבו במידת הצורך).

צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את הסלט:

קולים את האגוזים על מחבת קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם קלויים ומדיפים ריח אגוזי. מסירים מהאש.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה את עלי החסה הפריכים והחתוכים, קוביות הבטטה ופרחי הכרובית הצלויים והאגוזים הקלויים. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון סחוט. מתבלים בעוד מלח ים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים מיד.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן