תפריט ראש השנה 2023

מייל שקיבלתי מקוראת מקסימה, שבדקה אם גם השנה אפרסם תפריט לראש השנה, שימש עבורי כ- wake up call (אז תודה לך!).

אבל יש לי שלל תירוצים – אשתף אתכם שהשנה אנחנו חוגגים בת מצווה לאלולו שלנו שבוע לפני ראש השנה, ולמחרת יום הולדת עגול ליונתוש. בנוסף לתחילת המסגרות של הילדים כמה ימים קודם, וחופשת הקיץ הארוכה, מודה שאיכשהו התפריט הזה נפל לי בין הכיסאות. אבל הנה, המחשב נפתח והידיים מתחילות להקליד ולהיזכר.

השנה נחגוג ראש השנה אצל דודים שלי, כך שאני עדיין מחכה לעדכון בנוגע למנות שאכין.. בנוסף למבצע קרפעלך תשרי תשפ"ד, שכבר אישרתי לאמא שלי שאקח בו חלק .

כפי שציינתי בתפריטים הקודמים (קבלו אותם פה במלוא הדרם: תפריט ראש השנה 2022, תפריט ראש השנה 2021, תפריט ראש השנה 2018, תפריט ראש השנה 2017.. כן פספסתי כמה שם באמצע ), אצלנו ארוחת החג תמיד תפתח במרק עוף מנצח (לרוב מסונן – כלומר רק הנוזל ששווה זהב) בשילוב הקרעפלך הכי טעימים בעולם של סבתא שלי ז"ל.

קערת מרק
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לאחר מכן תמיד יפציעו הגפילטע המושלמים האלה, לצד חזרת ששורפת באף. אין אפשרות אחרת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אצלנו גם תמצאו על השולחן כבד קצוץ מנצח. כמובן שאפשר להמיר אותו בפטה כבד  החגיגי והמצוין.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לצד כל אלה, מתבקש לאפות את לחמניות החמאה והדבש המדהימות, או honey buns, בשמן המקורי. כמובן שניתן להמירן בחלות הביתיות המצוינות גם הן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

חלות מוכנות

האמת שגם הלחמניות הממולאות בצלים הן אופציה מדהימה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אם אתם בראש קצת יותר פתוח, מה דעתכם לשרבב בין הראשונות ביסים מעולים של ברוסקטה עגבניות?

צילום: דוד בכר/הארץ
צלחת: the table fairy

גלילות הזוקיני הממולאות בריקוטה ברוטב עגבניות, ממשיכות את אותו ז'אנר, ופשוט נפלאות.

צילום: דוד בכר/הארץ

גם קרפצ'יו הדלעת עם סלט עשבי התיבול יהווה תוספת צבעונית וטעימה, בין הראשונות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנה זו מחברת אותנו לשלל הסלטים שאני אוהבת לשלב במזנון.

אני מציעה לכם ללכת על לפחות שלושה סלטים, מבין המבחר הרב שבבלוג.

תמיד ישנה האופציה של סלט החסה של אמא שלי, הסלט הירוק האולטימטיבי.

סלט חסה עם מתכון

אך אם בכל זאת תרצו לגוון עם סלט ירוק אחר, מה דעתכם ללכת על אחת מהתוספות האחרונות שעלו כאן לבלוג? סלט החסה עם האנטיפסטי – סלט קליל וכיפי.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy

אופציה נוספת וכל כך מוצלחת היא סלט ירוק (באזה הרכב ירוקים שתרצו) ברוטב וינגרט עשבי תיבול (פשוט מושלם!). אם עוד לא ניסיתם את הרוטב הזה – אני מבקשת מכם, אל תדלגו עליו.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם מחפשים סלט קצת יותר בשרני ומעניין, הקליקו רגע על סלט החצילים עם גרגרי החומוס, עגבניות השרי והרוקט. סלט מקורי וסופר מעניין ומוצלח.

צילום: דוד בכר/הארץ

סלט האספרגוס הטרי וסלט התירס הצלוי עם פטה הם דוגמא לשני סלטים קיציים, נפלאים ובועטים שיכולים להשתלב באופן מופלא על שולחן החג שלכם.

צילום: דוד בכר/הארץ
קערה: the table fairy
צילום: דוד בכר/הארץ

גם סלט כרוב תמיד מתקבל בברכה, הקיץ העליתי גרסה שונה לקולסלו לבלוג – קולסלו קוקוס קייצי ומרענן (עם קרם קוקוס במקום מיונז). אך אם אתם מעדיפים סלט כרוב בסגנון קצת יותר אסיאתי, אני מציעה לכם ללכת על סלט הכרוב התאילנדי (עם חמאת בוטנים!) או סלט הכרוב של יוסי, כמה פשוט ככה מוצלח.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אמנם כבר הוצע מגוון רב של סלטים, ובכל זאת אציע רק סלט עגבניות לסיום סיומת: מה יותר מדבר אליכם? סלט עגבניות פיקנטי (ה-סלט שמכינה לאבא שלי) או אולי דווקא סלט עגבניות שרי וענבים מפתיע ומוצלח?

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצרכים לסלט עגבניות וענבים

נדלג לאגף המנות העיקריות:

ככל שקשור לבקר, לא הצטרפו השנה מנות לבלוג שעוקפות את המנות המעולות והמדויקות לשולחן ראש השנה שהצגתי כאן אשתקד: מנת הבקר ביין, ערמונים ורימונים וקדירת הבקר בחרדל וקוניאק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הביף וולינגטון, קדירת הבקר וצלי הבקר תמיד מתאימים לשולחן חג בעיניי.

הביף וולינגטון חתוך

צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אם מתחשק לכם לשלב סיר קציצות חגיגי לשולחן, אל תהססו ותכינו את סיר קציצות הבקר עם מנגולד ברוטב שום לימוני. מנה שהיא חלום.

צילום: דוד בכר/הארץ

באגף העוף, ישנה מנה אחת שאי אפשר שלא להניח אותה כאן לפני כולן: עוף עם תפוחי עץ ותפוחי אדמה, מנה שכאילו נוצרה עבור ארוחת ראש השנה.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם פחות מתחברים לפירות במנות העיקריות שלכם, אני ממליצה לכם להציץ במתכון של העוף הממולא המעולה, מנת העוף בקפה ויין המדהימה והעוף במלח, מנה שאין קלה להכנה ממנה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוף מוכן2

אם נעבור רגע לדגים, מה דעתכם על דג ברוטב הדרים אסייתי? מנה שמתאימה גם לנתח גדול של סלמון וגם לנתח גדול של דג לבן (כמו מוסר או לוקוס).

צילום: דוד בכר/הארץ

לחילופין, אולי תגישו לשולחן סיר גדול של תכשיטים.. הכוונה שלי לקציצות הדגים ברוטב פיקנטי של אנה? מדובר בסיר מהחלומות.

צילום: דוד בכר/הארץ

תמיד אפשר ללכת על קלאסיקה מנצחת, כמו נתח הסלמון עם תרד, פסטו ופיסטוקים? מנה שכתוב עליה את המילה חגיגה. כמוהו, גם הבר ים השלם במלח נהדר בכל מצב.

פרוסת סלמון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אחרי שהחלטתם מה תכינו לראשונות, סלטים ועיקריות נשאר רק להוסיף כמה תוספות וירקות לשולחן.

בנוסף לאורז לבן וטוב שיספוג לתוכו את כל הרטבים, אני מציעה לכם להציץ במתכון של האורז האדום המקסיקני. כמובן שאי אפשר להגיד כאן את המילה אורז, מבלי להציע גם את האורז עם ערמונים ופטריות.

צילום: דוד בכר/הארץ
מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף לאורז, תוספת טובה של תפוחי אדמה תמיד עושה את העבודה. גם תפוחי האדמה בפסטו קשיו  וגם תפוחי האדמה המתובלים (והממכרים!) בתנור הן אופציות מנצחות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אם אתם מוכנים להיות פתוחים למנות קצת אחרות, תשקלו בחיוב את גראטן שורש הסלרי המיוחד.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם רוצים ללכת על בטוח ולעשות לעצמכם חיים קלים, הכניסו מגש עמוס אספרגוס לתנור ותודו לי אחר כך. אם כבר הזכרנו אספרגוס, אז האמת היא שתוספת של ירוקים מוקפצים תמיד מתאימה ועושה את העבודה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הללויה. הגענו לקינוחים.

כפי שכבר שיתפתי, שתי הסבתות שלי הורישו לי קינוחי תפוחים לפנתיאון: ישנו שטרודל התפוחים המעולה של סבתא מרים ז"ל (שגם עם בצק עלים קנוי הוא מצוין) ועוגת התפוחים וקצף החגיגית והמהממת של סבתא ריקה ז"ל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

אם נישאר רגע בקינוחים נוסטלגיים, מה דעתכם על תפוחים אפויים? לצד גלידת וניל כמובן..

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

את אותה גלידה מומלץ גם להגיש עם קריספ תפוחים (שהוא סוג של קראמבל משודרג).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בנוסף, יש את אצבעות הפילו תפוחים המעולות – קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים.. פשוט תענוג.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוגת הפיסטוק הבחושה עם קרם יוגורט ורימונים היא מצד אחד חגיגית ומצד שני עוגה בחושה מדהימה בטעם פיסטוקי מהמם. אני ממש בעדה.

צילום: דוד בכר/הארץ

כמוה גם עוגת השזיפים, ריקוטה ולימון – בחושה עם קריצה וכל כך טעימה.

צילום: דוד בכר/הארץ צלחת: the table fairy

בחודשים האחרונים עלו לבלוג שתי עוגות שוקולד מדהימות ושתיהן ללא קמח – עוגת השוקולד הזו ועוגת השוקולד המיוחדת עם פאדג' הטחינה הממכר. שלא תגידו שלא ידעתם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אם אתם מחפשים קינוח טבעוני מנצח, look no more – קינוח השקדים, מייפל, שוקולד וטחינה של מאיקי הוא האחד בשבילכם.

צילום: דוד בכר/הארץ

משום שבכל זאת ראש השנה, אל תשכחו לצד קנקני התה להגיש גם קערת דובשניות הום מייד שתמתיק לכולנו את השנה החדשה הבאה עלינו לטובה. אמן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שנה טובה ומלאה כרימון בבריאות, סובלנות, אהבה ושפיות קוראים מקסימים,

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

חריימה וחלה

חריימה אש

אני מאד אוהבת חריף! עשוי לעניין אותך גם כרובית שלמה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. דניאלה הגב

    איזה כיף לקבל את ההצעות שלך לערב החג של 2023.
    ברור שהמתכונים הטעימים האלה ינוסו וייכנסו לרשימת התפריטים הקבועה שלי.
    ובהזדמנות זו מאחלת לך, ליקיריך ולבלוג הנהדר הזה שנה טובה ופורייה.
    תודה על המטבח העשיר והיצירתי שאת פורשת בפנינו כל פעם מחדש.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן